Так "поза тим" - це війна "грішників", припустим так. Які не розуміють заповідей церкви і вбивають один одного. Шо з них дивуватися? А я говорю саме про релігійну війну. Представники однієї релігії по-різному прочитали Біблію, і образившись за це перерізали власноруч декілька сотень тисяч "ближніх своїх". В арабів теж схожа колотнеча була. Пророк Мухамед займався газаватом - теж заспокоював інакомислячих. В основному місцевих язичників. Грабував їх каравани. Тобто пророк займався банальним розбоєм і грабунком. Але в цій війні не було ніколи більше 50 трупів. Так шо в порівнянні з християнами це просто смішні аматори.
Ви багато почерпнули із Святого Письма Якщо б прочитати все Письмо в комплексі, Ви б не робили з цього проблему, там протиріч нема. Але для цього треба читати... да-а-а, це не Незнайка на луне. Ви правильно зауважили - "так называемые христиане". Далі, думаю, все стає зрозумілим.
Все вчення по факту так-зване. Тільки в терії працює. Воно ні добре ні погане, воно просто не працює.
Взагалі без різниці. Як велосипед без ланцюга - як хоч так і їдь. А людина шукає собі виправдання щоб на ньому не їхати.
вы забываете притчу о мануале для электрочайника, из всего можно сделать все, я вам рекомендую не житем якобы святых себе голову конопатить, а посмотреть серию Саус Парка: "История Скроти Макбугерболлза", где очень наглядно приведен пример "понимания" книги ...
та я не проти але все воно якось по одному й тому ж колу, вже надцять разів і кожен про своє торочить ...
Які висновки? Хто говорить про релігію, той невіруючий - ну якби про людей віруючий, а наспраді - невіруючий? А той Дзеко - християнин, хто знає?
Перед тим як читати любу книжку треба зрозуміти що ти читаєш, епос, лірика, драма; потім визначаєш вид - роман, повість, байку, ессе, статтю, дисертацію. Потім визначаєш жанр - фантастика, історія, наука, пригоди, детектив і інше з того напрямку. Коли уважно читати Письмо то стає зрозуміло що читаєш історично філософську тему з елементами міфології і фантастики. Історична частина розказує про побут , життя і відносини тогочасного ізраїльського і суміжних народів. філософська частина старається дати відповідь звідки пішло людство і що є началом для всього. І в основному запозичена з праць Арістотеля Платона і інших філософів, які жили за 300 років до написання Письма. А щоб було цікавіше то добавили трохи фантастики і міфології. Яке то все було в оригиналі 2000років тому ніхто тепер ніколи не встановить, бо християнська церква за пройдені 2000 років так багато внесла правок в цей документ, що встановити його оригинальність дуже проблематично. А насправді там нестиковок і протиріч більше ніж в будь якому іншому творі.Бо сам документ створювався різними авторами і кожний певну подію інтерпретував як він розуміє, а потім це все зчіпили до купи і почали правити