Християнство

Чи є Бог? Відповідь неможлива!

Posted by vasnas on 7 бер 2016 відповідей - 1.328
?

Как Вы считаете, Бог существует?

1. Я считаю, что Бог существует.

61,5%
  2. Я считаю, что Бога не существует.

11,5%
  3. Ни да, ни нет – у меня сложное мнение.

19,2%
  4. Еще не решил.

7,7%
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ігоре, за кого ви мене рахуєте? Я не думаю, що ви думаєте, що я ходжу до церкви, бо всі ходять. Я це роблю свідомо. Є потреба. Тому я цікавлюсь всім, що стосується віри і церкви. Шукаю відповіді на питання. Що тут злого?

• Подобається Подобається x 1
  2. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

зухвале ствердження
    той час, що існує церква - це мить в порівнянні з існуванням не те що Бога, а навіть людства
    церква - це такий самий етап у розвитку людства, як і все інше
    а етапи завжди минають та змінюються іншими

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Доречі, так каже Письмо. Я тут просто ретранслятор.

Чому ви думаєте, що церква - це етап?

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це дуже добре видно. Як тільки вас відірвати від ваших писань у вас проблеми з самостійним мисленням.
    В стародавні віки воно ясно було - освічених людей було мало, читати вмів один на сотню (може звідси пішло що прочитана Біблія - захмарне досягнення), тому такими людьми дуже просто було маніпулювати на своїх умовах. Смисл в нашу епоху піддаватися таким примітивним маніпуляціям?

В Росії була церква до революції, потім 70 років не було, тепер знову є. Як вона зробила російське суспільство кращим? Я не бачу різниці між цими періодами.

5. Latana Royal

Бо все у цьому світі є етап, окрім Бога, тільки не того, що в церквах малюють, а закону за яким існує Всесвіт і усе всередині нього.
    Навіть зірки народжуються і вмирають. Людство - етап у житті планети, церква - етап у житті людства, Письмо - етап у існуванні релігії...

6. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Та ви самі кажете, що ви жартуєте :)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

я й не намагаюся мати власну думку. От ви в школі фізику вчили? Довіряли тОму, що вас вчили, чи мали свою думку?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

жартую, що вимахуюся.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

а чому ви думаєте, що коли церкви не було 70 років, то суспільство мало стати кращим?

Та й взагалі, недобрий приклад ви взяли. Російська церква завжди танцювала на владу.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

а може в церкві малюють саме того?

я писав. Закон Ома не є Бог. А ви мені неповірили?

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ому чи що? Закони Ома можна трактувати тільки одним способом, а не кому як заменеться як в випадку Біблії.

До чого тут "не було"? Навпаки, різниці немає - коли є і коли немає. Яка тоді роль і цінність? Нульова.

Забрати "російська" - і буде констатація. Крім випадків коли церква і є владою.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

проблема самої церкви.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви не зрозуиіли

14. Robert

Robert Well-Known Member

Відповісти можна. Якщо людина не бачила Бога, вона все рівно може зрозуміти що Бог є. Дивлячись на різноманіття цього світу, на його процеси і явища, можна зрозуміти, що за цим всім стоїть якась Вища Сила. Дивлячись на твори, розумієш, що є їх Творець. Звичайна філософія і логіка. Навіть мислителі-язичники розуміли, що є один Бог, а не та різноманітна гамма звірів, олімпійців, світил, яку насаджують жреці. Звичайно, Бога не можна виставити на оглядини як експонат, виміряти, зважити... але можна осягнути розумом, що Він є.

15. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

ничего подобного: "Бог" - подразумевается не просто сила, а личность, разницу между силой и личностью думаю поймете ... "є" - это значит существует и до сейчас, это вообще не очевидно, после, пусть - создания, нет никакой необходимости божественного присутствия, и без оного система будет существовать ... да вот только с чего вдруг всю эту концепцию цеплять на представление одного народа? даже если Бог и есть то он не Яхве, или не только Яхве - ведь Богу должно быть по барабану еврей это или эскимос, сама идея богоизбранности народа - это только желание одного народа возвысится над остальными, простая логика, без всякой философии ...

16. vasnas

vasnas Well-Known Member

неужели непонятно, что представления о "боге" меняются с глубиной и широтой познания?! у 80-90% населения нет научного видения вообще.. хватит спорить, "бог" разный у разных людей и каст людей

17. artobstrel

смешались в кучу, кони .. люди ... 1. у христиан познания о Боге не меняются в виду не возможности получения новых знаний - все ограничено Библией, все "новые" знания превращаются в СИ, мормонов, велосипедистов 7 дня и т.д. ... 2. у 80-90% нет .... тут собралось как раз 20-10 % 3. хватит спорить - не хватит, спор ведется не вокруг "есть-нету", а вокруг "с хреналь решили что есть, с хреналь решили что нету" 4. если у человека есть мнение, но он не может его хоть сколько-то убедительно доказать - то это не мнение а спонтанные колебания межушной нити ....

18. Latana Royal

або древні племена з дереву вирізьбляли "саме того", або первісні люди малювали на скелях "саме того"

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

чи люди різні?

20. artobstrel

вообще дурота, касты - социальное расслоение внутри одной этнической группы, как правило монорелигиозной ...

а де твій аватар? :)