УГКЦ - частика католицької церкви з центром у Римі. УПЦ КП - сама по собі, не визнана православним світом.
Якщо мені треба поповнити знання хто з ким воював, я не Біблію йду читати, а інтернет. Так набагато швидше і інформативніше. Але ключові слова якісь потрібні. Кого там юдеї завоювали і похрестили в юдаїзм?
Я вас ще раз питаю, чому у вас не одна церква на всіх, якшо все по одному писанню і бог один? Як з вами говорити коли я задаю чотири запитання, а ви відповідаєте на одне на вибір.
Ви українець? Скажіть, чому ви, українці, не всі говорите українською? Задав запитання. Дайте відповідь.
на 99% то саме. Судіть самі. Від Христових часів до 1054 року була єдина апостольська церква і не було поділу на католицьку і православну.
Багато християнських церков появилося внаслідок людської гордині - типу я знаю краще. То основна причина. А ще бажання бути на вешині піраміди, а ще багатство.
Ну про це власне і мова. І сама перша церква - католицька, найкраще знає і знаходиться на вершку піраміди і багатства. Таки "Свідки Єгови" краще виглядають. Як мінімум не їздять на великих джипах.