Та чого? У нас на форумі був один православний. Він у свій час вийшов з православія, був мусульманином і ще там кимось і ще... а потім повернувся знову до православія.
Все крупные религии друг для друга являются конкурирующими корпорациями . Почти ни одна не может существовать без поступления средств. Мелких они называют сектами, чтобы под ногами не путались. Свобода воли и равенство перед государством (верь во что хочешь не создавая опасности и не возноси свою церковь, за счёт политиков и чиновников, выше других) - вот залог мирного сосуществования. Всё остальное - от лукавого.
@Мих, хочу сі вас спитати, бо ви тут самий старий... Во дивіться: я хрещений в РПЦ МП. Тепер ходжу до УГКЦ, але часто відвідую і УПЦ КП. То хто я по віросповіданню?
Для мене не мають значення імена. Максимально проста відповідь. Імена - це умовності. А в зв'язку з тим що я запитував виходить що мусульмани, християни і юдеї - діти Яхве. Явно ні, тому що мусульмани гукають не "Яхве акбар", а "Аллах акбар".
Так. Но остаётся главный вопрос - как и почему, и основываясь на чём, мусульмане записали христиан и иудеев в "неверные", а те сделали то же самое ?!
Католицька церква сама войовнича в світі. Аналогів немає просто. Її історія - суцільна експансія. Наприклад юдаїзм і індуїзм взагалі національні релігії, далі своєї національності не розповсюджуються. Ватикан в середні віки знаходився в політичному центрі світу, і ясна справа почав світом заправляти. З мусульманами все ясно - в них безкінечно вимагали "Віддайте гріб господній", якісь королівства постійно організовували в них під носом на загарбаних землях. Як казав В.В.Путін - "Кому це сподобається"? Шо там якесь спільне писання - може так, а може ні. Кому це взагалі аргумент.
УГКЦ. УГКЦ визнає хрещення в Православній церкві. УГКЦ не заперечує, якщо ви підете коли в Православну церкву. Але ви маєте то самі для себе вирішити.
Иудеи никогда не пытались обратить в свою веру не евреев . Потому-что они, как им кажется , единственный богоизбранный для неё народ .
З РПЦ МП все ясно - в ігнор А от з УГКЦ і УПЦ КП складніше... А якщо я так і не визначуся, то чим це мені грозить?
Відповідь : Миху, людина веде дискусію по тому, що не розуміє, що не читала і що не знає. При тім вважає себе дуже розумною. Аллах (الله), або Аллаг - означає Всевишній, Бог. Слово Аллах має спільне походження з староєврейським אלוהים (Елогім), яке в Священному Писанні слов'янськими мовами було перекладено як Бог. Елогім є третім найбільш вживаним словом в гебрейському тексті книги Буття і часто вживається по всій Торі, єврейському Святому Письмі.
Так что ж тогда иудеи и христиане в "неверные" записаны ? Если пан Robert напирает на их общность, как "людей Писания"...