Християнство

Чи є Бог? Відповідь неможлива!

Posted by vasnas on 7 бер 2016 відповідей - 1.328
?

Как Вы считаете, Бог существует?

1. Я считаю, что Бог существует.

61,5%
  2. Я считаю, что Бога не существует.

11,5%
  3. Ни да, ни нет – у меня сложное мнение.

19,2%
  4. Еще не решил.

7,7%
  1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Писання у всіх різні - в тих Тора, в тих Коран.

Як його звати?
    Що за звичка ігнорувати незручні питання, а відповідати тільки на відпрацьовані.

2. Robert

Robert Well-Known Member

Тут вже хто що хоче, те й бачить. Ось приклад :

«Істинно, ти побачиш, що найближчі в любові до тих, які увірували, ті, які говорять: «Воістину, ми – християни!» Це так, адже серед них є священики та ченці, і вони не вивищують себе». (Коран 5:82)

З іншого боку, деякі християни переконані, що Коран наказує мусульманам вбивати християн, якщо ті відмовляються прийняти іслам. Це упередження не відповідає дійсності. В Корані спеціально робиться застереження, що стосовно «агль аль-кітаб» (християн та іудеїв) правовірним треба керуватися не ненавистю, але повагою та толерантністю:

«Він встановив вам у релігії те, що заповів Нуху, те, що Ми відкрили тобі, те, що Ми заповіли Ібрагіму, Мусі та Ісі: «Тримайтеся релігії та не розходьтеся поміж собою в ній!» (Коран 42:43)

А в іншому місці:

«Скажіть: «Ми увірували в Аллага і у те, що зіслано нам, і що зіслано Ібрагіму, Ісмаїлу, Ісхаку, Якубу та колінам із нащадків їхніх; у те, що було дано Мусі, Ісі, у те, що було дано пророкам від Господа їхнього. Ми не проводимо межі між ними, і Йому ми підкоряємося!» (Коран 2:136)

Коли мусульмани дискутують з людьми Писання, то вони зобов’язані уникати того, що засмучує та сприяє ворожбі:

«Якщо ви сперечаєтесь з людьми Писання, то робіть це за допомогою найкращого. (Це не стосується) тих із них, які не справедливі. Скажи: «Ми увірували в те, що зіслано нам, і в те, що зіслано вам. Наш Бог і ваш Бог – один, і ми віддані Йому!» (Коран 29:46)

3. UNIA

UNIA Well-Known Member

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В Біблії теж робиться застереження шо треба керуватися не ненавистю, але повагою та толерантністю, але це не заважало Папам Римським організувати кілька десятків хрестових походів. Навіть не завадило хрестоносцям розграбувати християнский Константинополь. Ну потім геноцид корінних народів Америки - інків, ацтеків, також під патронатом церкви, і т.д. і т.п.

І мусульманам якось ваше написане на папірчику теж мабуть не сильно важливе. 11 вересня 2001-го в Нью-Йорку якось явно не з толерантністю до християн пройшло.

Так шо на папірчику можна написати все що завгодно і робити вигляд що воно працює.

• Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  5. UNIA

UNIA Well-Known Member

Когда в VII веке начались мусульманские завоевательные войны, имевшие прямую связь с джихадом, взаимоотношения с врагами строились по-разному. Тогда для язычников выбор был лишь один: переход в ислам или смерть. "Людям Писания" (иудеям и христианам) предлагался иной выбор: принятие ислама, выплата постоянного налога (джизьи) или война. С точки зрения исламского богословия XX века джихад - это больше борьба с собственными несовершенствами (Великий джихад). И это имеет полное обоснование как в Коране, так и в Сунне - сборнике высказываний основателя ислама, Мухаммада. С тех пор количество видов джихада увеличилось, но в целом современные мусульманские теологии выделяют три основных вида джихада.

Первый и самый высокий вид джихада - Джихаде Акбер или Великий джихад - проповедование слова Аллаха. В суре 25 аят 53 Корана Аллах отдал приказ мусульманам рассеять неверие с помощью Корана, получить каждому человеку образование, будь то религиозное, светское или научное.

Второй вид джихада - стремиться победить самого себя. Человек слаб, и легко вводим в заблуждение сатаной. Борьба с собственными страстями - это и есть джихад. Коран говорит: "Посему, бойтесь Аллаха, как только вы можете и внемлите, и повинуйтесь, и жертвуйте во имя Его; так лучше будет для вас самих. И те, которые охраняемы от собственной своей алчности - они преуспеют" (Аль-Тагабун, стих 17). Одна из главнейших обязанностей мусульман в рамках этого джихада - дать милостыню нуждающемуся. В целом же он должен длиться до тех пор, пока человек не достигнет полного мира в себе и с окружающими.

Третий и последний вид джихада - Джихадe Асгер или Малый Джихад - самооборона от неприятеля. Именно на него чаще всего ссылаются террористы в обоснование своих злодеяний. Забывая при этом, что этот вид джихада оговорен в Коране рядом строгих правил и нарушение их является тягчайшим преступлением.

6. Robert

Robert Well-Known Member

Папа Римський Іван Павло ІІ переступив поріг мечеті в Марокко та виступив перед 50 000 мусульман - і ніхто йому з них голову не відрізав. А папа Франциск молився з головним муфтієм Стамбула Рагмі Яраном теж в мечеті , і теж вийшов з цілою головою ;)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

JHWH

• Подобається Подобається x 2
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

називати себе християнином може кожен, як і мусульманином, але це ще нічого не означає, нє?

9. Robert

Robert Well-Known Member

ЛЕВ И ЯРЛЫК
    Проснулся Лев и в гневе стал метаться,
    Нарушил тишину свирепый, грозный рык -
    Какой-то зверь решил над Львом поиздеваться:
    На Львиный хвост он прицепил ярлык.
    Написано: "Осел", есть номер с дробью, дата,
    И круглая печать, и рядом подпись чья-то...
    Лев вышел из себя: как быть? С чего начать?
    Сорвать ярлык с хвоста?! А номер?! А печать?!
    Еще придется отвечать!
    Решив от ярлыка избавиться законно,
    На сборище зверей сердитый Лев пришел.
    "Я Лев или не Лев?" - спросил он раздраженно.
    "Фактически вы Лев! - Шакал сказал резонно.-
    Но юридически, мы видим, вы Осел!"
    "Какой же я Осел, когда не ем я сена?!
    Я Лев или не Лев? Спросите Кенгуру!"
    "Да! - Кенгуру в ответ.- В вас внешне, несомненно,
    Есть что-то львиное, а что - не разберу!.."
    "Осел! Что ж ты молчишь?! - Лев прорычал в смятенье.
    Похож ли я на тех, кто спать уходит в хлев?!"
    Осел задумался и высказал сужденье:
    "Еще ты не Осел, но ты уже не Лев!.."
    Напрасно Лев просил и унижался,
    От Волка требовал. Шакалу объяснял...
    Он без сочувствия, конечно, не остался,
    Но ярлыка никто с него не снял.
    Лев потерял свой вид, стал чахнуть понемногу,
    То этим, то другим стал уступать дорогу,
    И как-то на заре из логовища Льва
    Вдруг донеслось протяжное: "И-аа!"

Мораль у басни такова:
    Иной ярлык сильнее Льва!

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А чому ви не об'єднаєтеся з ними в одну церкву, раз ви діти одного писання?

Кому молився?

А, Єгова. Ну і чудово. "Свідки Єгови" об'єктивно більше заслуговують проповідувати християнство. Вони ніколи не позбувалися інакомислячих фізично. Якби робили це, то невідомо в якому зараз співвідношенні була б ваша конфесія з їхньою.

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Нічого не означає писанина. В "Партії Регіонів" теж чудова програма - тільки процвітання бажають. Але чомусь їхні посіпаки забивали людей насмерть прямо на вулицях і розстрілювали посеред білого дня. По вашій логіці це треба пропустити просто, ну біс поплутав, з ким не буває. Але все-одно це істинна партія. Доказ? В їх програмі сказано!

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дзеко, у мене є у вас запитання. Ви розумієте, що таке свідок? СЄ свою назву взяли з одного місця з Старого Завіту, де є такі слова, Бог каже: "Ви мої свідки", а течія СЄ виникла реально на початку 20 століття.

Чому ви думаєте, що СЄ є свідками?

Друге, хто вам сказав, що JHWH = Єгова? А може Яхве?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не вірю, що всі люди з ПР є гранично погані. Не люблю узагальнювати. Люди є різні.

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Окремо взятій людині не грає ніякої ролі абсолютно. Це організація раз зібрала народ, то треба пояснити "Кому служим" і "Чому саме ми".

Прекрасно. Тому "непогані" люди з "Партії Регіонів" залишились під назвою "Опозиційний блок". Ви будете за них голосувати?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви їх знаєте? я не знаю. Можливо більшість, можливу всі... хором до раю і до пекла не ходять.

• Оптимістично Оптимістично x 1
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не зрозумів. Ви розумієте слово "свідок"?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

незручні питання - в ігнор?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

у християнстві ви яка цифра? 10? 5? чи 0?

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Авжеж. Шо тут розуміти.

Шо, вам не подобається відповідь? Треба відповідати поки не сподобається?

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

До чого тут я? Кожна з релігій для всіх решту - нуль. Ніхто не збирається заморочуватись і розбиратися хто ж там все-таки на небі - Аллах, чи Яхве, чи ще хто.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
а де твій аватар? :)