Пардон. Я ж не останнього ступеня духовна людина. Дайте час дорости до вас. Ні. Не було такого. До речі, поправка. Я сказав що місця ніхто не розставляє. Я про себе сказав. А представники любої релігії всі інші релігії просто ігнорують. Тобто навіть не місце - а пусте місце, просто нуль.
Кожен має право вірити у те, що хоче)))) Хтось вірить у Бога, а хтось у Літаючого Макаронного Монстра
У всіх нема вибору вибирати у що вірити (вибачте за тавтологію). Ви вірите у те що вам навязали з дитинства. Крапка.
Це - вибірка суспільства. Ми всі - люди. З усіма вадами, гріхами і відповідними наслідками. Як би не було проблем - то ми б були у раю.
Саме спасінням Церква і займається. Дрібниці! Якщо і є таких незначна кількість - то на них будуть звертати увагу тільки "бійці" їхнього рівня чи, як правило, ще гірші. Більшість будуть обирати для себе як взірець справжніх асів і віртуозів, яких ніколи не бракувало в Церкві!
Сподіваюсь ви жартуєте) Пастафаріанство це стьоб, який виник кілька років тому. Почитайте історію виникнення) А стосовно інших, так званих "фундаментальних релігій" це цілковита правда - у вас нема вибору, до свідомого віку у що вірити. І лише коли ви самі починаєте думати, і шукати відповіді на питання, ви можете змінити свої погляди, але це відбувається дууууже рідко, і то треба мати силу волі, щоб пересваритись з родичами, які ніколи і нізащо не сприймуть вашого інакомислення, і будуть всіляко намагатись навернути вас на "путь істиний"
Якби вся країна мала офіційним віросповідуванням бога макаронів і повсюди були храми бога макаронів, і так років 500 підряд, то очевидно що так.
Помимо насилия над волей со стороны отдельных религий, беспокоит пропаганда и "мягкое" вхождение сатанизма. Посмотрел по History передачу сегодня, там прозвучала информация, что распространение сатанизма весьма значительное, по разным причинам. Подводится смысл, что это , мол, не совсем плохо, это, типа, "алтернативный вариант" . И сам ранее замечал, что многие фильмы и телепередачи формируют образ нечисти и дьявола с "положительной", приемлемой для людей стороны. Эти культы никогда не несут хорошего, лишь беду. До чего мы докатились...
Просто друга сторона медалі. Де стоїть питання існування персоналізованого бога, там завжди виникає його антипод.
Для чого ще теорій, пане Дзеко, якщо я знаю правду? Загально з побаченого...настрочили 23 сторінки про те, чи існує Бог, критикуючи Біблію; при цьому не знаючи її зміст. Парадокс більшості обсуджувати те, про що не мають ні найменшого поняття. Звідти і політичі експерти, теоретики, зрадофіли, ватники, всепропальщики І тисячі різних релігій...
Навіщо знати її зміст? Вам же думаю нецікаво вивчати Коран? Кожному своє. І не Біблію критикуючи, а концепцію.
Коран побудований на Біблії, краще сказати на 3-ох перших книжках Моєсея. Звідти і обрізання, і не споживання свинини і ділення на чисте та не чисте, не вживання крові, не спання з жінкою, коЛи у неї кровотеча і звичайно воєвничість. Той самий Коран прославляє Моєсея та Ісуса, як великого профета. І та сама Марія вживається словесно у Корані. При чому це єдина жінка, яка названа у Корані. Для чого вивчати "Поддєлку", якщо мудріше починати з оригіналу. Ну, хіба ні?
Я вже не перший раз це чую. А головний бог той шо в Біблії чи той шо в Корані? За що голови різали стільки часу? І до цих пір ріжуть.
Іудеї, християни, мусульмани - діти одного Писання, діти одного Бога. Справжні віруючі цих трьох релігій це розуміють, як розуміють і те, що ми віримо в одного і того ж Бога. Навіть, здавалося б такий войовничий представник ісламу, як Шаміль Басаєв сказав, що нам, людям Писання, немає що ділити. Ключовою розбіжністю, на мій погляд, в цих релігіях, є постать Месії, Пророка. Юдеї ще очікують Його, у християн - це Ісус, в ісламі центральне місце займає пророк Мухаммед (Магомет в українській транскрипції).
Пророк, истинно, так говорил: "насара и яхуди - люди Писания" (христиане и иудеи). Но, лишь когда его религия была слаба. Более "насущные" материальные потребности позже заставили отнести их к "неверным" и одобрить "конфискацию" их жизни и имущества, если не будут они свидетельствовать, что "нет Бога, кроме Аллаха и Мухамед Пророк его" и при этом отчислять десятину от своего дохода на дальнейшую экспансию.