Знову позбиралися войовничі догматики-церковники з войовничими атеїстами і давай товкти воду в ступі по накатаній - наука проти "Біблії". Тема не в розділі "Християнство" і взагалі не в розділі "Релігія". Не знаю чи так задумано чи випадково, але контексту набуває правильного.
откуда? для "знаю", однозначного не вариативного а исключительно истинного "знаю" нужны 100% факты .... даже приди Йсу до Вас лично - и скажи "привіт, як справи?" то даже это не факт существования, это может быть галюцинация, переодетый мужик, проекция матрицы, но нет - у Вас абсолютное знание, с какого? и если Бог и есть, то он явно приложил руку к этому, это ИДИАЛЬНАЯ схема всего божественного: View: https://www.youtube.com/watch?v=HppL5xnXuOA
Ну хай проповідує, і що? Можна переміняти все - імена, "теорії", "аргументи", і нічого не зміниться. Пташки просто є. Де вони взялися і чому можна написати 100 теорій. Ви вашій вірите тільки тому що так написано в "Біблії", а вірите саме "Біблії" тому що народилися серед християн.
розряд блискавки, як й інші явища природи підпорядковуються законам природи, які описані формулами. Ви вірите в те, що за тими законами ніхто не стоїть і що вони виникли самі по собі? Розумна людина до сьогодні не сягнула всіх тих законів, щоразу нові і нові відкриття. Відкриття чого? ТОго, що вже є. У законах природи є логіка і принцип дії. Просто так? З порожнього місця? Бздури!
А бог-творець в "Біблії" не з порожнього місця? В міфах Давної Греції боги хоча б народжувалися. Я думав там Зевс був верховний. А він виявляється син Крона, а Крон син Урана. А відки взявся Уран поки що не ясно (може самі давні греки не заморочувались з цим питанням).
та скільки завгодно і що це міняє? Фантазія немає меж. Але то буде вигадано тепер і вами. і все були? а де початок? з посиланням на що? Які аргументи? Мойсей написав, не стільки те, що знав, скільки те, що йому було дано. А фантазувати самому можна скільки завгодно. Все одно, ми будемо дослідниками з припущенями.... мені повезло.
Мабуть там же, де початок християнського Бога-Творця. Тобто все тримається на "свідченнях" людини, відомої як Мойсей, якого ніхто ніколи не бачив, і невідомо навіть чи він це написав і чи саме це він написав. Ну смішно ж реально. Чому тоді з таким самим успіхом не вірити Мухамеду? Точно ж такого плану докази.
Стоп, не дочитав. Уран теоретично має аж трьох батьків! Або Хаос, або Ефір, або Офіон. Хаос - це персоніфікація початкового стану світу до появи чого б то ні було. Ефір - верхній шар повітря (неба), місцеперебування богів, а також його уособлення. Ну ось, навіть в стародавніх греків все взялося з нічого. І тільки Офіон - це якийсь змій. Тепер треба прослідкувати родослівну Офіона. Здається це може тривати безкінечно.
Бачили такі ж тіні з минулого. Чудово. А потім у хрестових походах рубали одні-одним голови. Де розум у людей?
а відповідь мусить бути? Ми, що живемо у часі, розуміємо, що на самому початку був Бог. Ми так розуміємо і так уявляємо і приймаємо це за істину. Так сказано і у Письмі. А як ця думка пляше з тим, що Бог живе поза часом - скажу чесно - не знаю. Бо якщо є процес у часі, то мусить бути початок. Але оскільки ми є в процесі, а не поза ним, то очевидно, ми того не можемо знати.
і записали на папірусі? Де? Я не знаю. От у нас у Львові. Всі знають, що Садовий - злодій, всі знають, що продажний, всі знають, що відкрито багато кримінальних справ проти нього. І що? Вибрали втретє. Де розум?
Ця відповідь мене повністю задовільняє. Тільки подумайте тепер чого варта теорія створення, якщо невідомо звідки взявся сам творець. Або 1) все взялося звідкись, або 2) все створено. Логічно ж. Але все-одно повинно бути щось саме найперше, що почало створювати все решту. Тому тільки варіант один. А в "Біблії" поява творця нікого не хвилює. Як байка з радянської армії Капитан: Сегодня будем таскать люминий! Солдат: Не люминий, а алюминий, товарищ капитан. Капитан: А кто такой умный, тот будет таскать чугуний! Сказали "люміній" - значить люміній.
Ну от ви коли - небуть цікавились фізикою? Ви все там знаєте? Ні! Фізики - вчені все знають у фізиці? Ні. То що виходить? Нафік та фізика? От подумайте, нащо та фізика, якщо ми не знаємо навіть половини того всього? Кому воно потрібне? Для аналогії з вашою думкою.....
Біблія говорить про факт і не говорить про всі ці процеси, які би ми могли дослідити. От вам дали авто, а ви не знаєте до дрібниць які там матеріали, які технології використовувались. Ви купили - їздите. А хочете знати - досліджуйте, вчіться. Ну неможна критикувати книгу за те, що там нема того, що вам хочеться. Принцип "як є". Що дано - то є, що не дано - того нема, що до інформації. Біблія не фізика, не хімія. Там описані просто події.
Ну все правильно. Я скільки тут писав на ці теми - якраз про це. Ніхто нічого достаменно не знає, ні церква, ні наука. Ось це і це це все теорія Дао (а Дао це не релігія), просто різними словами. Якщо стародавні греки, христяни, даоси говорять одне і те саме - значит всі давно додумались і зробили однакові висновки. Смисл церковникам намагатися приватизувати Бога? Для них звичайно смисл є, їхній приватний меркантильний, хто віддасть свій заробіток. А загальна ідея одна, називайте кому як подобається.