Християнство

Чи є Бог? Відповідь неможлива!

Posted by vasnas on 7 бер 2016 відповідей - 1.328
?

Как Вы считаете, Бог существует?

1. Я считаю, что Бог существует.

61,5%
  2. Я считаю, что Бога не существует.

11,5%
  3. Ни да, ни нет – у меня сложное мнение.

19,2%
  4. Еще не решил.

7,7%
  1. Robert

Robert Well-Known Member

Це тільки жанри, музика, спів, вистава... Ісус не змінюється -" Ісус Христос учора й сьогодні - той самий навіки." (Єв.13,8)

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тоді чому відповідь на питання скільки буде 5х5, я шукаю в голові, а хтось не знаходить?

3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

ты говорил Бог дал человеку свободу, свобода подразумевает свой выбор, выбор: жить как хочет бог или не жить - это не выбор. для того чтоб грешить у них должно быть понятие греха, кто им его дал? книгу Левит они не читали, Моисей их не просвещал.

4. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Ой, як цікаво!
    От за шоу "холостяк" з грубшого все зрозуміло: студія - телецентр - передавач - телевізор, який приймає і лише транслює цю передачу.

Прошу пана, а звідки беруться думки? Де вони народжуються? І як народжуються? І чому народжуються? І чому думки інколи народжуються ланцюжками?

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це ви думаєте шо страшно мудре шось сказали?

6. artobstrel

о, драстє вам через поріг, всЯленьска мудрість без "рЕ" звіттіля полетіла, ось і будували шоб перхоплювало, був у Софії Київскій, Андріївскій церкві, Лаврі - мало? я не настіко тупий щоб велич сбудованого людьми сприяти, як докази божЄствЄнності, бо з такою логікою вас має під моунемтом Слави розірвати навіпіл та обидві половинки кинуться на боротьбу з фОжИзмом .... щодо сотен поколінь - 99 з них вважали молнію наслідком гніву божого разЯсчего в грішників, і то що, уподоблюватися?

7. artobstrel

3х летнему то? да запрасто, не говоря о том что понятие закона, где за детоубийство наказывали бы смертной казнью свело бы на нет детоубийство ...

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Догматики любої віри і національності - обмежені недалекі люди, при чому цілком добровільно, які вважають добровільну недалекість чеснотою.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. artobstrel

да я точе? Бог так сказал: "Авраам! Авраам! <...> не поднимай руки твоей на отрока и не делай над ним ничего, ибо теперь Я знаю, что боишься ты Бога и не пожалел сына твоего, единственного твоего, для Меня."

10. artobstrel

мысль не такая уж и свежая, конечно не в концепции христианства, возникшая я думаю в следствии попытки объяснить творчество.

11. ІгорМ

Дякую, але мені цікаво, що на це скаже @Pan profesor :)

12. artobstrel

не возражаю, но это форум посему тут все скажут)))

13. Robert

Robert Well-Known Member

Знищення Содому і Гомори відбулось ще далеко до Мойсея (за ці міста намагався заступитись Авраам), але поняття гріха було. Його Господь дав ще першим людям, з якими розмовляв. А перед тим був заповіт синам Ноя. Господь ніколи не залишав людей - люди залишали Його. Крім того, в тих краях люди поклонялися Господу і мали священиків, як Мелхиседека:

"цар Содому вийшов йому назустріч у Шаве-долину, себто в Царську долину. 18 А Мелхіседек, цар Салему, виніс хліб і вино - він був священик Бога Всевишнього - 19 поблагословив його й мовив: Хай благословен буде Аврам Богом Всевишнім, що сотворив небо й землю. 20 Благословен хай буде Бог Всевишній, що видав ворогів твоїх тобі в руки! І дав йому (Аврам) десяту частину з усього. 21 А цар Содому сказав до Аврама: Дай мені людей, майно ж візьми собі. 22 Аврам же відповів цареві Содому: Здіймаю мою руку до Господа Бога Всевишнього, який створив небо й землю, 23 що я ні нитки, ні ремінця від постолів, нічого не візьму з того, що тобі належить, щоб ти не сказав: Я збагатив Аврама."

14. ІгорМ

Та я ж не проти :)

Тоді ви не могли б відповісти конкретніше - звідки беруться думки? Де вони народжуються? І як народжуються? І чому народжуються? І чому думки інколи народжуються ланцюжками?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бог дав людині вибір і сказав як правильно жити і залишив вибір за людиною. Як не вибір? А що це є?

Арт, стан справ наступний. Ти прийшов у цей світ і сам не знаєш яким чином. Хто дав тобі життя? Батьки? Вони самі несвідомі як то вийшло. Переспати з жінкою - діло не хитре, а далі що? Все автоматом? Хто привів нас у цей світ? Оце і є стартова точка. Ми багато чого не знаємо, але ми не є господарями свого життя, бо не ми його дали самі собі.
    Тому, а "я хочу", а "чому Бог такий" і там якісь возмущєнія про несправедливість... Що ти знаєш про справедливість? Що ти знаєш про життя і його цілі?
    Майже нічого! Скільки людина знає 1% від знань вселенної, чи в 1000 разів менше? Біблія - це привідкритті двері, щоб хоть краплю пізнати Бога - Творця видимого і невидимого. Тому варто применшити своє Я і просто споживати, хоча би те, що дано. Ви довіряєте тОму, хто все створив? Якщо так, то можна багато чому вірити на слово, навіть без пояснень. У Біблії написано все правильно. Якщо я чогось не розумію, або виникають сумніви, то це мої проблеми, а не Бога і Його Слова. "Поважай батьків своїх і довго житимеш", і не сказано який звязок між одним і другим. Хочеш вір, якщо довіряєш. А якщо не довіряєш, то жодні докази не допоможуть.

16. artobstrel

пардон - попрошу пруфф. Сынам Ноя, насколько я помню, он о содомии не излагал, воздал только Хаму за то что тот голого и пьяного вдрызг Ноя узрел.

17. artobstrel

ну как тебе выбор, или сиди в клетке или я тебя убью? это выбор?
    все верно сказал и подтвердил, что из тебя нормальный человек но крайне хреновый християнин, я абсолютно не против теории Божественности, и "воюю" только с теми кто заявляет что он ЗНАЕТ, что 100% Яхве создал Адама и понеслась, что Исус был 100% и он 100% СыноБог, Богосын и т.д., что до Бога как попытки объяснить явления, посмотри только за последнюю 1000 лет сколько проявления "божественной воли" смогли объяснить .... привожу снова
    View: https://www.youtube.com/watch?v=HppL5xnXuOA
    один из дописувачив верно подметил, абсолютизм и непробиваемый догматизм это удел узколобых, я не готов утверждать что Бога нет ...

• Смішно Смішно x 1
  18. Robert

Robert Well-Known Member

55 Коли ж не виженете мешканців тієї землі з-перед себе, то ті з них, які залишаться, будуть вам колючками в очах і терниною в боках; вони допікатимуть вам у тій землі, де ви оселитесь, 56 і те, що мав я на думці зробити з ними, зроблю з вами.”

Про механізм "колючки" можна говорити багато. В любому випадку - вони несли загрозу опоганення.

19. artobstrel

это очень разумное описание политики насильственного захвата чужой территории, где устойчивость пришлой культуры во многом зависит от глубины искоренения коренной культуры, по этому я и считаю что тут не юдеи божью волю выполняли а Бог юдейскую, разумеется в рамках юдейской книги. но возвращаясь к предмету обсуждения - разве торчание в боку оправдывает детоубийство?

20. Robert

Robert Well-Known Member

Правильно - Авраам пройшов випробування, він повірив Господнім словам, він повірив, що з Ісаака він отримає потомство,як обіцяв Господь. А як це відбудеться - Бог краще знає. Авраам не нав"язував свого механізму, а просто довірився Господеві.

а де твій аватар? :)