Чи існує життя після смерті?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ABDURAKHMAN, 13 гру 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

без серцебиття і дихання - ні, а ви?

2. Зануда

Зануда така зануда

Це коли людина підчас нудної проповіді засинає? :))
    Летаргічний може? ;)

• Подобається Подобається x 5
  3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Те що лікар не нащупав пульс ще не означає, що його немає.

може й летаргічний...:pardon:

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звісно, але справа в тому, що дитину, про яку писав, рятував не один лікар, а бригада. А по-друге, пропав не лише пульс, а й дихання. А по третє, чи я заставляю вас у то вірити?

5. nata-k

nata-k Well-Known Member

У тому й річ, Миху. Що мене дивує. Якщо вірите - то вірте. Але вам віри мало. Так виходить? Бо чого б ви тоді докази шукали? Докази чудес...

Ви, Миху, там були? Покази приладів звіряли? То може скажете, як там технічне обладнання у Панамі? А? Чим фіксували життєві показники?
    Чомусь я думаю, що виключно візуальним способом.

• Подобається Подобається x 2
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я думаю, що 99% усіх законів, які зараз вже доведені, понять з фізики, хімії, біології, медицини ми сприймаю на віру. Бо якщо б ми все то перевіряли експериментально і наочно для себе, то життя б точно не вистарчило.
    Наприклад прискорення вільного падіння - 9,8 м/с2. Я в то вірю, проте ніразу не перевіряв, от не пригадую, чи перевіряв я число пі=3,14. Я ніколи не перевіряв як працюють рідкі кристали у телєвізії, поклавшись повністю на те, що інші написали у книжці... та багато чого я не перевіряв....

• Подобається Подобається x 3
  7. Igel

Igel Active Member

А наука "психологія" існувала завжди?
    Завжди люди знали, що таке "психіка"? Завжди досліджували її?

• Подобається Подобається x 1
  8. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ну, невже, невже такі очевидні речі треба пояснювати людям з вищою освітою (адже тут всі з вищою освітою, правда?).

Ви не бачите різниці між повідомленням у підручнику про величину числа Пі та повідомленням у якійсь книжечці про воскресіння панамської дитини?!
    То для вас той самий рівень віри у інформацію?

Тоб то те, що те число Пі вже використали у численних дослідженнях, практичних (працюючих!!!!!) пристроях і приладах і інші "непрямі" докази ви прирівнюєте до книжечки невідомо кого не відомо про що.

н-да...
    Боюся це ще одна замальовка на тему "наша освіта". Вона в нас базуется на ЗЗЗ - зазубрив здав забув. А такого З, як зрозумів , нажаль, не прослідковується.....

9. Василь

Василь Well-Known Member

Проблема лише в тім, що психіка є, а ніякої души немає. Саме тому поняття души не має сенсу.

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Зато твердо знаю,що життя після смерті існує...:sorry:
    Во...хм..жию...:sad:

11. ABDURAKHMAN

Тепер освіта в Україні виходить на якісно новий рівень, через запровадження Болоньської системи оцінювання знань студентів - Системи п'яти Зет:
    З - зазубрив
    З - здав
    З - запив
    З - заїв
    З - забув
    :preved:

Останнє редагування: 21 гру 2009
  12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Звідки інфа?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Проблема лише в тім, що душа є, а ніякої психіки немає. Саме тому поняття психіки не має сенсу.

14. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ромку, я Вашу віру поважаю. І про віру я ніколи не сперечаюсь. Бо то є "воздух сотрясать" і почуття без дозволу бентежити.

Мене дивує, коли вірі шукають докази! І які?!
    От де безглуздя і дивина......

Останнє редагування: 21 гру 2009
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Справа не у панамській дитині. Кажу ще раз, подібної інфи у неті, книжках море, де подаються твердження численних людей.

---------- Додано в 22:37 ---------- Попередній допис був написаний в 22:29 ----------

Тому то ви дивитеся на все вузько, в межах того, що вчили, а світ набагато різноматніший і дуже недосліджений. Як тут не згадати Жюль Верна? Його сприймали як фантаста, видумщика, а майже всі його фантастичні винаходи виявилися такими, що були втілені у життя.

Про душу написано немало і багатьох серйозних книгах.

16. nata-k

nata-k Well-Known Member

І чого та інфа варта, Миху?
    От я, скажімо, грошенят хочу підзаробити. Писати вмію, слова гарно складаю. Відпускаю фантазію у політ. І....... Бо купувати то будуть. От такі як Ви ;).
    і повірте, то теж історія із життя.
    Ні, не завжди. Психічно хворих людей вважали біснуватими, їх зневажали, камінням били, від них відвертались і т.п. Хоча, нажаль, і у нашому суспільстві не далеко пішли.

Матеріальним носієм психіки є нервова система.
    Природа багатьох психічних захворювань є відомою і піддається медикаментозній корекції. Ось вам один з доказів інснування психіки.

але якщо з патологією психіки більш менш можна розібратись, то з нормою складніше :).
    Парадокс у тому, що психіка виступає і об"єктом і суб"єктом вивчення.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

та інфа, що ви вірите, чи та, що ви НЕ вірите має право на життя. І ваші твердження і докази, що душі не існує теж будуть коштувати і теж знайдуть своїх прихильників, а якщо подати це все у вигляді сенсації... успіх вам гарантовано. Атеїсти чимало таких брошур написали, про відсутність душі. Але як не крути, правдивіше про душу, про початок і причину життя людини, ніж у Біблі ніхто не написав.

А сказати не бачив, тому нема - примітивно.

18. ABDURAKHMAN

Тут я з вами цілковито погоджуюсь.

Хто знаходиться поміж живих, той має надію, бо краще собаці живому, ніж левові мертвому!
    Бо знають живі що помруть, а померлі нічого не знають, і заплати немає вже їм, бо забута і пам'ять про них, і їхнє кохання, і їхня ненависть, та заздрощі їхні загинули вже, і немає вже їм частки навіки ні в чому, що під сонцем тим діється!..
    (Екклезіяста 9:4-6)

Все що в силі чинити рука твоя, теє роби, бо немає в шеолі куди ти йдеш, ні роботи, ні роздумів, ані знання, ані мудрості!
    (Екклезіяста 9:10)

19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пані Ната-к, дозвольте запитати, ви науковець? Не моя це справа, але якщо і так, то ви стоїте на твердому марксистсько-ленінському підґрунті.
    "Нє біла патаму шта біть нє можєть" - знайомо це?
    То ви чіпляєтесь до панамських приладів які моніторять хворого (можете заспокоїтись, вони на кілька порядків кращі ніж в Україні), то обзиваєте віру в Бога ненауковою. Ми це все проходили...
    А які ваші аргументи? Наприклад, ваші однодумці Василь і Абдурахман мають чудові арґументи - Душі, наприклад, нема! І квити! Не треба ніяких доводів. Просто нема! Їх так зазомбували!
    Я не є науковець. Але передплачую масу наукових і науково-популярних журналів. До речі, якщо ви хочете стати сейозним науковцем, раджу вивчити англійську,
    бо практично вся світова інформація є на англійській мові. І перестаньте звертати увагу на совковий і постсовковий булшіт!
    Так ось кожна ідея має певну кількість прихильників і певну кількість опонентів. Наприклад, ідею креаціонізму підтримують багато видатних вчених зі світовим іменем. Я вже згадував, що найбільші вчені світу (Ньютон, Паскаль) були в основному глубоко віруючими в Бога людьми. Думаєте, вони дурніші за вас?
    Те ж саме стосується дослідження "life after life". Там зайняті багато серйозних науковців зі світовими іменами. Ніхто вас не примушує підтримувати певну ідею. Але висміювати її тільки тому що вона особисто вам не подобається чи лєнін щось там казав - це видрижки совка і поступаючи так ви серйозним науковцем ніколи не станете, а приїжджаючи на Захід, ви зможете хіба що шурупчики на заводі крутити, як вже згаданий мною ваш колега.

• Подобається Подобається x 7
  20. ABDURAKHMAN

ну ну і хто із нас зазомбований більше...

а де твій аватар? :)