Чи існує життя після смерті?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ABDURAKHMAN, 13 гру 2009.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Звичайна обмеженість...

• Подобається Подобається x 2
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Яка помилка? У мене є грубезна книжка описів про смерть з наступним оживанням людини. Смерть фіксували не філософи, а лікарі, професори, дохтори. Спеціалісти своєї справи. Зупиняється дихання, зупиняється серце... яка сила все це відновлює? Чому відбувається зворотній процес?
    От недавно випадок у Панамі стався. Народилося дитя і тут же померло. Лікарі півгодини(!!!) боролися за життя дитини. Але життя не було. Тоді константували смерть. Додому дитину відправили у труні, але на похороні батько просив відкрити труну. Відкрили, а дитина жива.

А ваше твердження, що коли нема зворотніх процесів повернення у життя, то є просто філософське, навіть смішне у даній дискусії. Ясно, що коли нема зворотніх процесів, то це є смерть, але ж питання і полягає у тому, що напевно є ті зворотні процеси.

• Подобається Подобається x 3
  3. ovod

ovod Well-Known Member

4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Недавно на Discovery Channel дивився годинну передачу про таких людей.
    Помер чоловік в одній з африканських країн. Лікарі константували смерть.
    Відправили труп в холодильник де в замороженому стані перебував три доби. Виписали свідоцтво про смерть (все було демонстровано), приготувалися до похорону. Мрець ожив. І розповідав цікаві речі, що його душа пережила за ці дні. Виступали інші свідки цієї події. Не вірити їм в мене нема ніякого сенсу.
    Мене просто дивують деякі дописувачі. Треба признати, що ми багато чого не знаємо. Точніше, мало що знаємо.
    І категорично твердити, що чогось там нема бо ми так хочемо чи так розуміємо - це невігластво вищої ступені.
    А може причина в іншому? Може наш розумець надто куценький щоб щось зрозуміти?

• Подобається Подобається x 5
  5. von Philip de Conopel

von Philip de Conopel Well-Known Member

Чому ми боїмось себе уявити в іншому житті?
    Смерть - це початок наступного втілення.
    Важко це собі уявити?
    А порівняй себе - п"ятирічного і сорокарічного!
    Просто - боїшся відповідальності за свої вчинки - а тому легше втекти взагалі, ніж визнати помилки й гріхи.
    А не втечеш! Бо життя - то є школа і екзамен перед Богом.

• Подобається Подобається x 3
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я теж бачив ту передачу.

7. Чупага

Чупага Well-Known Member

Не сумніваюся в існуванні духів.
    У різний час церква відмовляла визнавати душу у наприклад негрів.
    За віруваннями анімістів душа може бути у різних предметів. Японці наприклад наділяють душею мальованих "Чебурашок".
    Християни можуть говорити про дух міста або будівлі. Так само як погані греки одушевляє гаї і джерела.
    Можливо не у всіх людей душа є ,але у деяких тварин вона може бути?
    По вірі та отримайте .Комусь безсмертну душу в небі , комуcь червону зірочку на могилку.

• Подобається Подобається x 1
  8. Василь

Василь Well-Known Member

Помилка в тім, що припинення дихання та зупинка серця вважається смертю. Насправді, це не смерть, а лише призупинка функціювання організму, після якої може наступити смерть, а може й не наступити. Якщо на клітинному рівні життя зберігається неушкодженим, то функціювання органів може відновитись.

Питання про життя та смерть не є філософським, а науковим. Моє твердження стосувалось души, поняття якої не є науковим.

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Васильку, я бачу ти так розумієся на тій науці, особливо біологічній як баран по зорах. Для цього треба читати Л І Т Е Р А Т У Р У!
    І взагалі, що ти тут хочеш доказати? (бачу тебе інші теми не цікавлять)
    Що ти бидлина? Яка випадково виникла з нічого? То будь нею. Зрозумій, що люди не хочуть бути бидлом! А людьми! Ось і шукають свого коріння. І мети з якою їх було поселено на цій землі.

10. nata-k

nata-k Well-Known Member

Василю, хіба можливо сперичатись про віру? Віра не піддається логіці. Тому жодних доведень, логічних розмірковувань бути не може.....

Хоча философського наповнення не слід заперечувати ;)

• Подобається Подобається x 2
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я для чого привів приклад? Півгодини боролися за життя!!! Скільки мозок може прожити без кисню, пане фільозоф?

12. Василь

Василь Well-Known Member

Я не знайомий з Вашим прикладом, тому не можу судити. Ви вимірювали чи його мозок був без кисню, чи не був? Призупинення дихання не тотожнє відсутності кисню в мозку. Фактом є лише те, що людина вважалась мертвою, а не була мертвою!

13. nata-k

nata-k Well-Known Member

Миху, ну, логіку вмикайте. Раз пів години боролись, значить було за що. Значить якісь показники життя фіксували. Так?
    А якби не боролись, то й "чуда" може не сталося б ;)

Я таки не можу повірити, що Discovery Channel таку маячню на повному серйозі міг показувати. Я була кращої думки про той канал....
    Може знайтеде в неті ту передачу чи опис?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

На півгодини? (як мінімум)

Якщо б фіксувались якісь показники, то зразу після півгодинної боротьби не фіксували б смерть. Результатом півгодинних спроб повернути до життя стала констатація факту - дитина мертва. У разі ознак життя - підключали б до апарату "штучного дихання". От вам і логіка. Лікарі півгодини, в надії повернути життя, боролися, але життя не було.

15. Василь

Василь Well-Known Member

Хто сказав, що його не було? Припинення функцій органів ще не є припиненням життя, яке може продовжуватись на клітинному рівні аж до остаточної смерти або до відновлення функцій органів. Ототожнення функціювання органів з життям є такою ж помилкою, як і ототожнення зупинення органів зі смертю. Йоги можуть припиняти функціювання своїх органів, продовжуючи жити. Подібні приклади є.

16. Arthur

Arthur Well-Known Member

п.Василь, хочу написати для Вас, два слова з однієї книжки.
    Один чоловік прийшов до священика і каже йому
    „Отче, я не вірю в Бога”, а священик йому відповідає
    „Проте Бог, мій сину, вірить у тебе”

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

ага... припиніть серцебиття та дихання на півгодини, а потім продовжимо дискусію.:crazy:

18. Василь

Василь Well-Known Member

Я не йога, а йдеться про дуже рідкі випадки, які ще не досліджені. Це не про кожного з нас, а про винятки.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Новонароджена дитина з Панами теж була не йога. Але добре, що ви визнаєте рідкісні випадки, то вже плюс.

20. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Про літургічний сон чули? http://otvet.mail.ru/answer/114344799/

а де твій аватар? :)