Чи існує життя після смерті?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ABDURAKHMAN, 13 гру 2009.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Так, в Польщі католицька, в Росії РПЦ, в Англії англіканська, в Шотландії пресвітеріанська і т.д.

2. plastic

plastic Well-Known Member

Це можна трактувати, що ми маємо зараз жити не земними пристрастями, а думати про Ісуса Христа, що на небі.
    По-друге. Коли прийде Ісус Христос він забере людей з землі:

Сам бо Господь із наказом, при голосі Архангола та при Божій сурмі зійде з неба, і перше воскреснуть умерлі в Христі,
    17 потім ми, що живемо й зостались, будемо схоплені разом із ними на хмарах на зустріч Господню на повітрі, і так завсіди будемо з Господом

В книзі обявлення пишеться, що Новий Ерусалим зійде з неба на землю, і тав буде престол Божий. Відповідно люди будуть на землі.
    І я, Іван, бачив місто святе, Новий Єрусалим, що сходив із неба від Бога, що був приготований, як невіста, прикрашена для чоловіка свого.
    3 І почув я гучний голос із престолу, який кликав: Оце оселя Бога з людьми, і Він житиме з ними! Вони будуть народом Його, і Сам Бог буде з ними( Об 21/1)

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не згоден.
    Традиційна - то католицька і православна.

---------- Додано в 20:26 ---------- Попередній допис був написаний в 20:13 ----------

смерть - то не зчезнення.

У фізиці є закон збереження, чули?
    Навіть тіло не зчезає, а перетворюється у порох, а душа переходить в інше життя. Згадайте слова Ісуса, який каже:
    Не бійтеся тих, хто може забрати у вас тіло, а бійтеся тих, хто хто може забрати тіло і душу. З тих слів бачимо, що тіло може померти, а душа - ні.
    А смерть душі - то не зчезнення, а відрядження на вічні муки.

• Подобається Подобається x 1
  4. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1) Погоджуюся з Вами.
    2) А чому б і ні?
    3) Фізика довела що існує транцендентна душа? Якщо ні то й посилатися на неї не варто.
    4)Словом "душа" в Біблії названо - життя.
    Відібрати душу означає - відібрати (вічне) життя.
    В даному випадку ясно сказано що не слід боятися людей які можуть вбити тіло, вічного життя їм забрати не під силу.

5. Khotybor

Khotybor Well-Known Member

Нагадує епізод з фільму про захоплення Землі інопланетянами. :)))
    Невже Ви думаєте, що це не алегорія, а явність!

---------- Додано в 22:11 ---------- Попередній допис був написаний в 22:05 ----------

Завжди було цікаво. Виходить. тіло і душа дві різних сутності, лише на певний проміжок часу обєднані в одне ціле?
    Тобто якшо душа може без тіла, то і тіло може жити без душі?

6. plastic

А як ви це розумієте?

7. Khotybor

Я стараюсь не думати про кінець світу. Років зо три тому після прочитання Одкровення в мене почалась жахлива " і самая что не есть" депресія. Не було сенсу жити, "бо страшно згрішити і згоріти у пеклі. І часу обмаль, адже кінець близько". Іноді, будучи неготовим, краще не думати і не знати.

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мих, скажіть це шотландцям, то в кращому випадку вас до ірландців відправлять. А в гіршому...о_О
    Англійцям, думаю, всерівно... Вони не переймаються назвою церкви.

9. plastic

Депресія, чому?
    Мета книги Обявлення показати, що все завершиться добре-людина знову буде щаслива і зі своїм Творцем(звичайно та, увірує)

10. Khotybor

Це коли ти безгрішний :))
    А якщо почуваєш себе втіленням всієї мерзості на світі...... стидно буде :))
    Молодість, вона, знаєте, максималістка!!!

11. plastic

Деякі конфесії не сповідують те, що люблячий Бог буде смажити грішників вічно.
    В що до остаточного згоряння в пеклі-людина відповідає за свій вибір-чи бути з Богом, чи сама по-собі, чи з сатаною. Якщо людина хоче бути спасена-треба поглянути на Голгофу. Просити допомоги в Бога, який бачить навіть один маленький крок грішника до Нього. В нас є те, що дуже важливо- ЦЕ Є ВИБІР.

---------- Додано в 23:58 ---------- Попередній допис був написаний в 23:51 ----------

Безгрішних немає,крім Ісуса Христа.
    Всі інші грішники, дехто більше, дехто менше,
    Бог сказав:
    18 Прийдіть, і будемо правуватися, говорить Господь: коли ваші гріхи будуть як кармазин, стануть білі, мов сніг; якщо будуть червоні, немов багряниця, то стануть мов вовна вони!19 Як захочете ви та послухаєтесь, то будете добра землі споживати.
    20 А коли ви відмовитеся й неслухняними будете, меч пожере вас, бо уста Господні сказали оце!(Іс 1/18)
    Російський переклад краще:
    Если будут грехи ваши, как багряное, - как снег убелю; если будут красны, как пурпур, - как волну убелю

---------- Додано в 00:04 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:58 ----------

Якщо так себе ми почуваємо, то це значить що Дух Святий вже почав працювати над сердцем. Тому що людина сама по-собі не може розуміти що вона грішна. Навпаки, коли думає що безгрішна- тоді її очі засліплює гріх.
    Ісус сказав-" Прийдіть до мене всі стомлені і обтяжені і Я заспокою вас.

37 Усе прийде до Мене, що Отець дає Мені, а того, хто до Мене приходить, Я не вижену геть.38 Бо Я з неба зійшов не на те, щоб волю чинити Свою, але волю Того, Хто послав Мене.
    39 Оце ж воля Того, Хто послав Мене, щоб з усього, що дав Мені Він, Я нічого не стратив, але воскресив те останнього дня.(Іван 6/37)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Запитаю краще лемків, ті ніколи не брешуть:)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні, тіло без душі є мертве.

14. ABDURAKHMAN

Душа без тіла також мертва.

15. Khotybor

Просто десь читав, що людина (тіло) без душі - це і є Антихрист (тричі людина)

16. ABDURAKHMAN

Антихрист це лжепророк, який вводить в оману багатьох.

17. plastic

Це чіїсь фантазії. А в біблії написано-в книзі буття:
    І створив Господь Бог людину з пороху земного. І дихання життя вдихнув у ніздрі її, і стала людина живою душею
    Відповідно:
    Порох земний(тіло)+дихання життя(дух)=жива душа=людина
    Відповідно без одного з цих складників-тіло чи дух людина не може бути душею живою

18. Оленa

Оленa Well-Known Member

Те, що душа померлого Самуїла розмовляла зі Саулом є доказом протилежного до вами сказаного:

І Саул пізнав, що то Самуїл, і схилив своє обличчя до землі, та й уклонився. І сказав Самуїл до Саула: Нащо ти непокоїш мене, мене викликаючи? А Саул сказав: Дуже тяжко мені, филистимляни воюють зо мною, а Бог відступився від мене, і не відповідає мені вже ані через пророків, ані в снах. І покликав я тебе, щоб ти навчив мене, що я маю робити. І сказав Самуїл: І нащо ти питаєш мене, коли Господь відступився від тебе, і став із твоїм ворогом? І Господь зробив йому, як говорив був через мене, Господь узяв царство з твоєї руки, і дав його твоєму ближньому, Давидові. Як ти не слухався Господнього голосу, і не виконав полум'яного гніву Його на Амалика, тому Господь зробив тобі цю річ цього дня. І Господь віддав із тобою також Ізраїля до руки филистимлян. А взавтра ти та сини твої будете разом зо мною...1 Сам. 28:15-19.

19. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Якщо я правильно розбираюсь в медицині, то все зводиться до мудрості:
    "Мертві бджоли не гудуть, а як гудуть, то дуже тихо". Нє?
    Звиняйте що помішав серйозній розмові :)

20. ABDURAKHMAN

Це був демон, який видавав себе за померлого Самуїла. Чаклунка була посередником.
    І служницею сатани.

а де твій аватар? :)