Чи існує життя після смерті?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ABDURAKHMAN, 13 гру 2009.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

та не злавсім вірний переклад поняття душа таки наробтив купу проблем.
    Ви говорите про душу в платонівському її розумінні. Євреї ж розглядали їїлюдину цілісно і поняття нефеш зовсчім не є відповіником грецького психею Душа це те чим людина є а не те що вона має.
    Жлдного разу словопоучення безсмерна душа не згадується в Бібілії.
    Дивно шо католики маючи чудові дослідження в галузі біблеїстики таки не змінюють свої поглдяи відпоідно до них.

а ось дослідження православного http://www.gumer.info/bogoslov_Buks/bogoslov/Florov/_BessDysh.php

рекомендую також http://www.koob.ru/bakkioki/
    Миху вам що дорожче ваші погляди чи істина?

• Подобається Подобається x 1
  2. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Відколи це мих в СЄ записався?

---------- Додано в 00:02 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:57 ----------

Авжеж, і величезна різниця, між тим, що чого вчить Біблія - і чого - Мих!

3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

ні, воскресіння відбудеться під час Армагеддону, а не зразу після смерті. І Бог не буде воскрешати затятих грішників, ніколи.

4. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

А звідки така впевненість?

5. ABDURAKHMAN

про то нам сповіщає Біблія.

6. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Для чого ж її воскрешати, якщо вона жива???
    Иезекииль 18:4: ...Вот, все души принадлежат мне. Как душа отца, так и душа сына принадлежат мне. Душа, которая грешит, та умрёт.
    Луки 17:33: ...Кто стремится сберечь свою душу, тот потеряет её, а кто потеряет её, тот сохранит её живой.

Щось воно у вас, Миху, - не клеїться.

---------- Додано в 00:36 ---------- Попередній допис був написаний в 00:31 ----------

В Біблії Еклесіаст писав так:Экклезиаст 9:5–6: ...Живые знают, что они умрут, а мёртвые ничего не знают, и нет им больше вознаграждения, потому что память о них предана забвению. 6*Исчезла их любовь, и ненависть, и ревность, и вовеки не будет им доли ни в чём, что делается под солнцем.
    Экклезиаст 9:10: ...Всё, что может делать твоя рука, делай, прилагая все силы, потому что в шео́ле — месте, куда ты пойдёшь,— нет ни работы, ни замыслов, ни знания, ни мудрости.
    От і робіть висновки.

---------- Додано в 00:46 ---------- Попередній допис був написаний в 00:36 ----------

Звичайно.
    Иов 19:25–27: Но я хорошо знаю: мой выкупающий жив И, придя после меня, он восстанет над прахом. 26*И даже после того как с меня была снята кожа — вот! Хотя и истаявший плотью, я увижу Бога. 27*Я сам увижу его, Мои глаза, а не глаза постороннего будут видеть его. Мои внутренности изнемогают от ожидания.

Більше того, Ісус говорив про вічне життя:sad:Иоанна 17:1–3:) ...Иисус поднял глаза к*небу и*сказал: «Отец, настал час. Прославь твоего сына, чтобы сын прославил тебя. 2*Ведь ты дал ему власть над всей плотью, чтобы всем, кого ты дал ему, он дал вечную жизнь. 3*Чтобы иметь вечную жизнь, необходимо приобретать знания о тебе, единственном истинном Боге, и посланном тобой Иисусе Христе...

• Подобається Подобається x 2
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якраз у мене все клеїться.

Ісус помер на хресті(тіло), і потрапив в ад(душа). Після воскресіння тіло зчезло і Ісус обявився у тілі. Воскресіння - це возєднання тіла і душі, оновленого тіла. Отже на тому прикладі маємо. Праведні воскреснуть - знову матимуть тіло і будуть у раю. Мертві - у гієні. Я можу чітко пояснити, що я - то моя душа у тілі. Тіло померло, а душа існує і подальша моя доля у руках Господа. Ваша теорія немає жодної логіки (я вже не говорю про те, що вона не підтверджена Біблією.). Так от, по-вашому людина померла і все, нема нічого. А потім Бог, кого хоче воскресить. Але ж воскресла людина зовсім не памятатиме ЩО було у теперішньому житті, тобто то вже буде інша людина, особа, яка не має жодного тілесного, чи духовного звязку з минулим. Виходить, що Бог створює НОВУ людину, а та, що зараз - то ніщо. Ви проповідуєте "добру новину". Смішно то просто слухати! всі померли... толку з тої "доброї новини"? Адже нема жодного звязку сьогоднішньої людини з тою, що воскресне, адже ви так і кажете - після смерті нічого нема, пустка, кінець, НЕБУТТЯ!!!!
    Я не бачу жодної логіки у вашій "добрій новині". А ця теорія веде до зовсім іншої моралі, яка повністю суперечить моралі християнства. Наприклад? Прошу дуже:

-вбивай, гвалтуй, кради - тобі нічого за то не буде!!! (всі ж помруть одинаково!!!)

хто потім воскресне? після пустки? після небуття?

Найбільше, що ви можете відповісти на підняте питання - це те, що Бог може все і що я недовіряю Богові! Але тими словами можна прикрити любу вигадану єресь, любу фантазію і сказати: невірний! Бог може все!!! Бог то може все, але чи вимушений Бог задовільняти чиїсь фантазії - от питання!

• Подобається Подобається x 3
  8. ABDURAKHMAN

Ісус помер і попав в небуття. А на третій день Його воскресив Єгова, Бог Отець.
    Воскреснувши Ісус вже був духовною особою, Він не був людиною від початку, щоб воскресати в тілі людському. Він був духовною істотою Сином Бога.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пояснюю.
    Душа є вічна. У Біблії, коли говориться душа вмирає говориться про душу, заповнену гріхами, і коли вона потрапить у пекло, вона не помре, існуватиме у муках, вічних муках. Така душа є мертвою. Це сказано у символічному смислі. Мертва душа - душа у пеклі.

Лука 17
    33 Хто дбатиме зберегти свою душу, той погубить її, а коли хто погубить, той оживить її.

Слово "душа" у даному контексті має зміст слова "життя". У Біблії таке зустрічається і є зноски з поясненням. Не раз зустрічав.
    Тобто, хто дбатиме про життя - загубить його, а хто погубить зарати Христа, той отримає життя вічне.

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Абдурахман, ви читаєте Біблію? Таке враження, що ні. Христос був духовною особою з незапамятних часів. І був Божим Сином. Прийняв людське тіло, помер. Якщо ви твердите, що бувши Божим Сином з незапамятних часів, він зник, то я починаю ритися в своїх книжках за підручником по психіатрії. Визначтеся - ви хоч трохи в щось вірите, чи ви атеїст!

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви почитайте той момент у Біблії уважно! Смерть Ісуса. Там сказано буквально: "віддав духа". Не задумувались чому?

Чому не був людиною від початку? Хіба Він не народився, як людина? Не їв?, Не пив? Не ходив? Не промовляв?

Він був Людиною!!! Він Сам про це каже: Син Людський! Він був Людиною у повній мірі!!! Як і Богом у повній мірі. Богочоловік.

12. ABDURAKHMAN

1 тобто Він помер і його житте пішла від него.
    2 був людиною 33,5 роки а духовним створінням вічність. Після воскресіння знову отримав духовне тіло, тобто став таким як і був до приходу на грішну землю.

---------- Додано в 01:54 ---------- Попередній допис був написаний в 01:46 ----------

Не визнаю, бо я вірю в те що Твоцем всього є Бог Єгова. А Ісус не є Богом і ніколи ним не був. Ісус Син Бога, але не Бог. Першим кого створив Богу був Його Син Єдинороджений - Ісус. Трійцю придумали люди скопіювавши з язичницьких вчень.

13. Pedro

Щось тут взагалі купи не тримається. Він був, як каже Євангелія, від початку. Створив матеріальний світ. Сам вселився в матеріальне тіло.
    І зник на три дні??? Раз він був Духовною Особою - його духовне тіло не могло померти.
    Померло фізичне тіло, яке мало 33 роки. А духовне, яке мало мільярди років не могло померти. Що так важко зрозуміти? Чи повірити Євангелії?

---------- Додано в 01:58 ---------- Попередній допис був написаний в 01:54 ----------

Єв від Івана 1, 1-4

14. ABDURAKHMAN

Де написано, що Бог є трійця? Бог є Один.
    В Біблії слово трійця не вживається жодного разу.
    Трійця це видумка Імператора Константина, котрий жодного відношення до християнства не мав, ну хіба що до хрЕстиЯнства. Константин прагнув лише укріпити свою владу обєднавши всіх під однією релігією, байдуже якою, десь так само як і Володимир в 988 році н.е.
    Хороша думка:

15. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Фіософія, філософія, і ще раз філософія...
    Миху, але я не висловлював жодної теорії, просто процитував Біблію
    А ви кажете...

Хіба не так написано в Біблії? Чи може Він повинен питати вашої згоди?

Хіба не написано - "а у вас і волосся на голові усе пораховане. Тобто Бог знає про нас усе; включаючи наш життєвий досвід, емоції та переживання. Тому Йому не важко повністю відтворити людину

Звичайно, декому ну дуууже хочеться повірити тому, хто обманув Єву стверджуючи: "Ні не вмрете..."
    А толк з доброї новини такий: "якщо в Адамі усі вмирають, то в Ісусі Христі ті, що проявляють віру оживуть," і будуть жити вічно!

Це ваша, Миху, мораль, так званих "християн" котрі воюють один проти одного уже на протязі тисячоліть. Справжні християни своє життя віддають за ближніх. Так було у першому столітті, так є і сьогодні.

Праведні і неправедні.
    Иоанна 5:28–29: 28*Не удивляйтесь этому, потому что настаёт час, в который все находящиеся в памятных склепах услышат его голос 29*и выйдут: кто делал добро*— для воскресения жизни, а кто поступал порочно*— для воскресения осуждения.

Деяния 24:14–15: ...Но призна́юсь тебе, что я живу по учению, которое они называют сектантским, и так совершаю священное служение Богу своих отцов, веря всему, что изложено в Законе и написано в Пророках. 15*Я имею надежду на Бога, которую и сами они питают, что будет воскресение мёртвых, праведных и неправедных.

А хіба неправда миху, що Бог може все?

От і давайте не будемо вигадувати єресі та фантазувати, а вірно дотримуватися написаного в Божому Слові, тому, що Бог вірний, і звичайно не буде задовільняти нічиїх, навідь ваших Миху, фантазій.

Ви все ще впевнені???

16. Pedro

Ні я ні ап Іван в 1 розділі 1-4 віршах не згадували слова Трійця.
    Слухайте, а ви читати самостійно вмієте? То читайте.

---------- Додано в 02:32 ---------- Попередній допис був написаний в 02:29 ----------

Абсолютно як пізніше Расел з Рутерфордом. Хоча в своєму житті Констянтин був набагато моральнішим ніж тих два таваріща.

17. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

позволю себе влезть, не правда, не из-за Бога, а из-за невозможности существования самого понятия - "мочь все" , выражаясь простым языком - сможет ли Бог создать камень который не сможет поднять? парадокс, ответа - нет, да для нас Бог практически всемогущ, но только для нас, все равно какие то ограничения есть .....

какие христиане сегодня отдают свою жизнь за ближних? как и в первом столетии так и сейчас, люди именующие себя христианами резали друг дружку, предугадывая фразу о том "что значит они не христиане" человека на 100% подходящего под описание не найти ни тогда ни сейчас ...
    а как вам удастся дотримуватися если одно и тоже можно воспринимать диаметрально противоположено? все беседы тут - тому пример ....

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

а група прикриття відступу?

19. ABDURAKHMAN

Знову про Священну Інквізицію мовите?:haha:

А Ганді був набагато моральніший за багатьох хрЕстиянських Отців Церкви.

---------- Додано в 10:37 ---------- Попередній допис був написаний в 10:32 ----------

а що ви хотіли сказати? Що Ісус то Бог? Я просто випередив події...

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Істина - одна, лише дехто - лжепророки і лжевчителі.

а де твій аватар? :)