Чи існує життя після смерті?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ABDURAKHMAN, 13 гру 2009.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А-а-а, тоді ясно, Васильку. Співчуваю. Все буде добре.

• Подобається Подобається x 1
  2. Василь

Василь Well-Known Member

Та не добре! Більше сорока років вже пройшло, я б не сказав би, що все було добре після смерти Гагаріна. По-перше він помер, хоч його й оберігали, а по-друге, ніхто з померлих так і не воскрес, так що життя є, поки ще не помер...

3. Pedro

Та він сам себе не оберігав. Пив забагато. Кажуть що і в цей політ він полетів пяний. Ось він зараз багато знає про життя після смерті але треба знайти людину так звану медіум, який розмовляє з мертвими.
    Може чув такого Джона Едвардса - часто по телевізору виступає.
    Хоча для християн таке здається гріх робити. Запитаємо Миха і Олени.

4. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Невірний, Бог якщо захоче то створить потомків навіть із каменів що лежать при дорозі!

---------- Додано в 14:17 ---------- Попередній допис був написаний в 14:10 ----------

Фантазія те що душа людини не померає. Якщо ніхто не померає, то відповідно ніхто і не воскресає. Логічно нє?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це хороше пояснення, особливо, коли нема як пояснити, головне - універсальне на всі випадки життя.

Але ж хотілось би все таки дізнатися де істина, бо в одному випадку ви сказали, що після смерті нічого нема, а в іншому, що Лазар був у шеолі. Якщо він був, значить існував, а якщо після смерті нічого нема, то як він міг бути?

---------- Додано в 14:47 ---------- Попередній допис був написаний в 14:44 ----------

Ви ж знаєте, що вмирає тіло.
    А душа - вічна.

6. SKARLET

SKARLET миється в бані

я думаю, що після смерті , життя хоть якесь але є.
    Померла моя співробітниця, її дочка дуже важко переживає втрату. ЇЇ дочка розказувала мені свої сни в них мама їй говорила, що там їй дуже добре і спокійно. Ця жінка була дуже хороша і багато натерпілася за життя, можливо за це їй там добре, можливо своїми вчинками тут "заробляємо хороше життя там"

7. ABDURAKHMAN

Шеол це те саме небуття. Людина після смерті припиняє своє існування. А душа така ж "вічна" як і тіло. Смерть - це кінець будь-якого існування.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

56 Отець ваш Авраам прагнув із радістю, щоб побачити день Мій, і він бачив, і тішився.
    57 А юдеї ж до Нього сказали: Ти й п'ятидесяти років не маєш іще, і Авраама Ти бачив?
    58 Ісус їм відказав: Поправді, поправді кажу вам: Перш, ніж був Авраам, Я є.

Як міг Авраам тішитися і бачити, якщо він помер?

• Подобається Подобається x 2
  9. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

ви помітили що вжитий минулий час.? Якщо б Авраам був справді живий правильніше булоб сказати що він бачить і тішиться.
    Швидше за все Аврраам та пророки бачили майбутні події у пророчтих видінях

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

39 А один із розп'ятих злочинників став зневажати Його й говорити: Чи Ти не Христос? То спаси Себе й нас!
    40 Обізвався ж той другий, і докоряв йому, кажучи: Чи не боїшся ти Бога, коли й сам на те саме засуджений?
    41 Але ми справедливо засуджені, і належну заплату за вчинки свої беремо, Цей же жадного зла не вчинив.
    42 І сказав до Ісуса: Спогадай мене, Господи, коли прийдеш у Царство Своє!
    43 І промовив до нього Ісус: Поправді кажу тобі: ти будеш зо Мною сьогодні в раю!
    -

11. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Я здається це вже обговорював.
    Злочинець не міг бути з Ісуом в раю у той самий день оскільки возніся лише через 43 дні.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Молодець! Ісус казав неправду?

13. Pedro

Пригадайте ще ще один вислів Ісуса про "Бог Авраама, Ісаака і Якова".
    І що Ісус казав? Бог не є Бог мертвих, а живих.

• Подобається Подобається x 3
  14. ABDURAKHMAN

Всі хто чинили добре в Божих очах не будуть забуті в Його пам'яті. І прийде час коли всі вони воскреснуть і отримають вічне життя.
    Згадайте що сказав Ісус коли зайшов дому Яіра де лежала померла дівчинка. Він сказав, що вона не померла, а лише заснула. Тому що в очах Божих смерть це не більше як сон(в людському розумінні)
    Логічний висновок:
    Бог живих, а не мертвих.
    [людський мозок не здатен це осягнути]:haha:

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

казочки дідуся Панаса. Виходить, що Бог є Богом поки що мертвих - Ісака, Авраама та Якова. Фантазії....

16. ABDURAKHMAN

Ви ж самі казали що ми не здатні осягну своїм мізерним мозком сутності Господа. І тому не говоріть так однозначно і безповоротно, можливо дійсно не здатні?

17. salij

salij Member

Ні

Ні,життя після смерті не існує,оскільки воно підтримується завдяки мозковій діяльності , котра припиняється після смерті узв"язку з відмиранням клітин мозку.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Слава атеїстичній позиції!:)

19. ovod

ovod Well-Known Member

головне ж не мозкова діяльність, а свідомість. Тобто, якщо припустити, що свідомість - це частина душі, а підсвідомість - інша, то виникає питання чи може свідомість перескочити на інше середовище існування в момент зупинки мозкової діяльності. Якщо не зможе, а тільки частково, може виникнути, наприклад, прототип привидів і фантомів(підсвідоме існування). Крім того виникає проблема в тому наскільки вплине на саму свідомість нове середовище, тобто можливі різні спецефекти у вигляді видінь і галюцинацій. І чи залежить сам перехід від розвитку свідомості? І чи відбувається взагалі, тобто чи не відбувається ефект "розсіювання свідомості"?

20. ABDURAKHMAN

В Біблії душею названо кров людини. Нема крові - немає і душі.

а де твій аватар? :)