Ви так добре все знаєте.... А які версії будуть на рахунок відсутніх родичів? На рахунок бачення шофера, що розбився у Дніпропетровську? На рахунок бачення деталей аварії і так далі? пересування в коридор, в інші палати?
Про мозок ми знаймо ше далеко не все. Деякі люди можуть бачити такі подібні речі і в нормальному стан, так звані ясновидці. Як до подібних феноминів ставиться церква вам відомо. Чому у деяких людей подібні позріння не можуть виникати за екстремальних умов? Адже мова йде не про мертвих а про шеживих людей у термінальному стані. Цікаво що серед померлих яких воскресив Ісус жоден не розказував про те що бачили після смерті.
Якщо про те не написано у Біблії, то не означає, що того не було. Що до мозку... можна зі всім погоджуватися при умові, якщо б мозок видавав те, що людина бачила, відчувала, чула колись раніше. Мова ж йде про нове, про те, що людина ніколи не бачила. Відчуваєте різницю?
Звичайно і я згадував саме про явиша коли людина бачить явища і речі які ніколи не бачила і не могла бачити. тобто мав наувазі ясновидіння. ---------- Додано в 19:26 ---------- Попередній допис був написаний в 19:18 ---------- очевидно мова йде про можливість свідомого існування після смерті, коли людина може ідентифікувати себе тв інших, здатан мислити та відчувати.
Гм. ясновидіння... вперше чую, що бачивши себе з відстані - то є ясновидіння. Вперше чую, що ясновидіння - то розповідь про події, які вже були. Впершу чую, що ясновидіння - то проникнення крізь стіни.... ---------- Додано в 19:40 ---------- Попередній допис був написаний в 19:38 ---------- ну то і є життя після смерті, про що й мова.
Сергій, з першим реченням я повністю згідний. Більше того, ми знаємо дуже мало. Ми, до речі навіть не можемо пояснити природу психіатричних розладів, адже органічних змін мозку при цьому практично немає. Але я про інше... Смерть є смерть, Сергію. Клінічна чи не клінічна. Адже навіть "клінічна" смерть може тягнутися годинами після чого людина повертається до життя. Навіть під час тої ж клінічної смерті жодних ознак життя немає. Електрична активність всіх органів, включаючи мозок, відсутня. То як тоді людина може все бачити, що з нею відбувається та ще й прочитати номер операційної лампи, якого з операційного стола прочитати не можна? Чи не можна припустити, що нематеріальна частина людини (це властиво і є людиною) покидає тіло? Сергію, хочеться вірити, що ви є віруючою людиною (деномінація чи певна релігія мене ніколи не цікавили). І на відміну від тих атеїстів що тут плутаються, ви маєте майбутнє, в тому числі і в науці, де я вам бажаю успіхів. Але будьте відкритим до всіх ідей, не відкидайте їх бо СЄ щось заперечують. Ви самі казали, що вони переглянули багато питань і не виключено, що вони і це переглянуть. Що ж до свідоцтв Біблії в цьому питанні, то пригадайте як ап. Павло був побитий камінням і всі думали що він мертвий. Що він пише про цей випадок? Що був взятий, за його словами, на третє небо... Читайте детальніше, Сергію. І зрозумієте істину, а вона вас зробить вільним.
вона відсутня при ьіологічній смерті але спостерігається при клінічній, хоч і значно зниження. навіть після біологічної смерті окремітканини ще живі деякий час ---------- Додано в 10:14 ---------- Попередній допис був написаний в 10:11 ---------- можливо він мав на увазі лише видіння
Сергій, в нас кожне ліжко в реанімації має над головою всі виміри (може ви бачили це в якихось американських фільмах). Так ось, коли людина мертва, електрична активність як серця так і мозку дає суцільну лінію. До речі, подивіться як безбожники наставили вам плюсів. Може ви їх візьмете по хатах з вами ходити? Це вам не про що не говорить?
Педро, боюся, що ви знову щось переплутали. Ви по фільмах всю інформацію професійно-наукову черпаєтне? Педро, клінічна смерть може тривати 5-6 хвилин, лише у крайніх випадках до 10 хвилин. все, далі наступає незворотня дегенерація мозку. Саме стан мозку є визначальним для констатації смерті
Смерть процес необоротній. Клінічна смерть(термін невдалий)- Кліні́чна смерть — це стан організму, в якому він перебуває перші 8—10 хвилин після зупинки дихання і кровообігу. Після зупинки дихання серце може працювати 1 хвилину. Стан клінічної смерті може тривати довше в умовах охолодження. [ред.] Фази Клінічна смерть має дві фази: перші 4—6 хвилин після зупинки дихання і кровообігу — фаза повністю зворотніх змін в організмі; після 6—10 хвилин — фаза частково зворотних змін в організмі (духовна смерть, соціальна смерть, декортикація). Це фаза протягом якої має місце відмирання клітин кори головного мозку: людину в цей період можна повернути але свідомість не відновлюється. За цих обставин пропонується розпочати заходи реанімації, якщо відсутні трупні ознаки (ранні і явні).
буває у випадку охолодження. Але тривала клінічна смерть всеж призводить до змін в мозек і як наслвдок може спричинити зміни особистості.
Так от. Якщо повернутися до випадку з дитиною у Панамі. Лікарі півгодини намагалися повернути дитину до життя, внаслідок чого зробили висновок - дитина мертва. А потім виявилося, що вона жива. ---------- Додано в 10:54 ---------- Попередній допис був написаний в 10:53 ---------- Шось я не зрозумів у Лазаря була яка смерть?
Сергій, дуже дякую за інформацію. Знаєте, скільки років я звязаний з медициною? Помножте свій вік на два і приблизно дістанете потрібну цифру. Перший хворий помер коли я працював на швидкій допомозі і крім родичів нікого не було, 43 роки тому. Дістав добрий стрес на пару днів. Так що бачите, стаж трохи є. На жаль (чи на щастя) в медицині теорія не завжди діє. Бували випадки, коли люди вертались до життя через години і більше. До речі, так само в випадку термінальних хвороб. Скільки разів були випадки коли лікарі давали людині життя кілька місяців а то і тижнів бо рак поширився на всі органи. І ось рак несподівано зникає і людина живе як нічого не бувало. Інформації на цю тему є повно.