Чи існує Бог?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем dukh, 16 лют 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Чи існує бог?

гарна думка...
    а як ви уявляєте "чисту" релігію?...

пс. "дідком на хмарці" уявляють Бога атеїсти, які його відкидають...

2. Svitlyk

Svitlyk Well-Known Member

Взагалі-то я якось недолюблюю сам термін "релігія". Не знаю чому... Усвідомлюю, що все ж мусить бути якась "класифікація" і все ж... Для мене це якесь скоріше політичне поняття. І тому, напевно, вже не може бути цілком "чистим"...

А коли я говорила про первісне і чисте, то швидше мала на увазі віру і спілкування з Богом один на один, без упереджень і посередництв...Мені здається, що насправді все набагато простіше в цьому питанні, тільки люди чомусь дуже люблять все собі ускладнювати...

Не хочу применшити роль церкви, але я сприймаю її як спільноту людей, єдиних у своїх переконаннях, а не місце, де треба "відмітитись" і заробити собі очок, щоб потрапити в рай.
    Це моє особисте ставлення, можете зі мною не погодитись;) :)

3. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Я теж так вважаю, Світлику. Головне, щоб людина відчувала завжди присутність Бога у своєму серці і діяла завжди відповідно свойому сумлінню, пам´ятаючи про те, що Божі очі її споглядають і що Бог завжди охоче подасть допоміжну "руку", коли настануть скрутні часи. Вірити та надіятись. І любити - любити це життя, людей, тварин, природу - усе, що було Ним створено і радіти тому всьому.:) :)

4. Svitlyk

Колись натрапила на такий текст:

"Наодинці з Ним я обмінюю
    Свою втому на Його силу,
    Свою слабість на Його міць,
    Свою пітьму на Його світло,
    Свій тягар на Його волю,
    Свої розчарування на Його мир,
    Свої надії на Його обітниці,
    Свої питання на Його відповіді,
    Свої сумніви на Його впевненість,
    Тимчасове на вічне,
    Неможливе на можливе!"

В цьому для мене є весь Він, кожен день я переконуюсь не просто в Його існуванні, а в Його щирому зацікавленні моїм життям і безпосередній участі у ньому...Тому для мене особисто ніколи не постає питання "чи існує Бог?"...

5. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Слова того вірша, наче молитва.. Справді, так воно і повинно бути.:)

6. duncan

РЕЛІГІЯ (від лат. religio), сенс життя і світосприйняття, суть якого полягає у "обожнюванні" "вищих істот" (Богів)...

7. Svitlyk

Чи "religare" - зв`язувати, зв`язок... ;) Бо з марудних лекцій з релігієзнавства в інституті мені запам"ятався саме цей варіант :)

Але, думаю, то не так важливо... Я про те, що на сьогодні це скоріше роз`єднує, ніж "зв`язує", постійно стає "каменем спотикання" і предметом політичних "передряг"... Саме тому, мабуть, складається дещо негативне відношення до цього.

8. duncan

політика й релігія має бути різними несумісними речами!...

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Це чия інтерпретація? Бо пояснень на це слово є кілька.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

На реколекціях говорилася така фраза:

"Якщо людина каже: мені не треба посередників, я сама прийду до Бога, то вона ВЖЕ блукає". І то є правда. Бо християнство існує понад 2000 років і за цей час багато досліджено, багато прочитано і багато тлумачено. І коли людина думає, що все можна відкинути і почати наново, то вона нічого нового не придумає, а просто повторить ті блуди, які вже були сотні разів. От тут, наприклад, дехто апелює до первісного християнства., а знаєте Ви, дорогі, що у первісному християнгстві, сповідь була привселюдна?
    Сьогодні багато хто з нас просто до священника піти на сповідь боїться, а зробити сповідь перед лицем громади, слабО?

11. Оля

Оля Старожилка форуму

Миху, а Біблія каже, що один посередник між Богом і людиною - Ісус Христос! :)

• Подобається Подобається x 1
  12. Forpost

Forpost Стоїк

Посиланнячко будь ласка

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

В тому-то і справа, що посередник і провідник трохи різні поняття.:)

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Вас завжди істина має мати посиланнячко в інтернеті?;)

• Подобається Подобається x 1
  15. Forpost

Forpost Стоїк

Це щось на зразок сеансу товариства анонімних алкоголіків

16. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

А коли починаєш думати далі, то стає ясно, що назва "Бог" ніяк не міняє сутності того, що досить яскраво Вами викладено. Існування довколішнього світу нічим не зобов"язано концепції, названій Вами "Б-г" та не залежить від її наявності чи відсутності. "Бог" як такий є усього лише доказом наявності абстрактного мислення та бажанням відшукати першопричину того безладу, яким видається неосвіченій особі всесвіт.
    Ще про те, для чого він потрібен і про те, що віра та молитва є образою для Бога (якби він дійсно існував):
    http://www.scorcher.ru/art/prose/oleg_orange4.php

17. Олег Оранжевый

Мих, Ви є єретик, і років триста тому мали бвідбути навіть не малу, а велику спокуту гріху.:) :p :D
    Церква нічого не знає. Церква вчить вірити
    насолода дихати і жити є поганською насолодою, за вченням церкви. За менше можна було б попасти у ватру.;)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

ТакИ не знає? А звідки Ви знаєте, що не знає?

А дихати - не насолода, а необхідність.

19. Олег Оранжевый

Прочитайте катехізіс, наприклад. Жодного слова про знання. :) Усе про віру.
    Щодо дихання - коли я вилізаю вранці з намету, десь у лісі біля річки... годі вже й згадувати про необхідність. Чиста насолода. А якщо позаду десь тихенько сопе любима людина, а я йду перевіряти маленький ятір... у якому вранці заплуталась здоровенна щука... а туман накочується з болота і тане під утрішнім сонцем.. а десь над туманом високо жайворонок... і дихається так, що відчуваєш, як Всесвіт вливається у закопчені легені!!!
    Віра - то для слабких та у чимсь обмежених. Віра потрібна їм, щоб не з"їхати з глузду від відсутності цілі та керманича. Від розуміння того, що як не крутись, а все одно тягне на цвинтар.
    Віра корисна і хитрим та підступним, які отримують владу над слабкими дяки вірі.
    Віра - це особиста справа кожного. До того моменту, як розумієш, що віра сама призводить до слабкості її жертви.
    Віру можна використати, як інструмент керування, навіть осягти інколи певну стабільність. Але з часом вона автоматично стає поперек шляху поступу.
    Іісус, мабуть був розумною людиною. Інакше деякі його слова не пояснити. Наприклад, "не мир, а меч я приніс вам"... Він був досить освічений, читав Екклесіаста. Сприйняв думку, що "усе повертається на круги свої". Ну і не треба забувати, що він не мав цілі ствоювати нову релігію. Просто вважав за необхідне підірвати консерватизм старої :)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Щоб вчити вірити, треба щось знати, нє?

а де твій аватар? :)