Чи існує Бог?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем dukh, 16 лют 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Чи існує бог?

В Україні намагалися викинути з навчання в середній школі предмет Основи християнської моралі, але у Львові таки залишили за багаточисленними протестами людей.

2. Thror

Thror Well-Known Member

Шкода. Подібні речі мають бути виключно на факультативній основі.
    Ставити за це оцінки чисте мракобєсіє.

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шкода. Ніхто оцінки й не ставить, а мракобєсіє живе в головах.

4. Mike

Mike Well-Known Member

Не знаю, не готовий відповісти. Згадалося - "у нас в гостях Тупое и Необъяснимое. - Скажите, ну почему вы такое тупое? - Э-э-э-э, не могу объяснить" :)

І підкину ще, знайшов у своєму архіві:

"Ученые подтвердили библейскую концепцию происхождения человека
    NEWSru.com
    Сенсационное открытие наличия базовых элементов биологической жизни в обыкновенной глине сделали американские ученые.
    Тем самым в новом свете представляется знаменитый библейский рассказ о том, что человек был сделан из глины. Подобный вариант сейчас уже не исключает и новейшая наука.
    В ходе исследований научная группа медицинского института Ховарда Хьюза и Массачусетского общего госпиталя обнаружили в глине элементы, составляющие мембраны клеток человека, как, впрочем, и других биологических организмов, сообщает ИТАР-ТАСС.
    Мембраны рассматриваются современной наукой как важнейшие составляющие биологического организма. Они участвуют не только в образовании клетки, но и содержат в себе генетический код организма - РНК. РНК считается сейчас главной основой биологической жизни.
    Французские ученые считают, что человек состоит из звездной пыли
    Современный человек состоит из звездной пыли и базовых элементов, возникших во время трех ключевых периодов в образовании нашего космоса. К этому выводу пришли французские ученые, проведшие глубокий химический анализ основ человеческого организма.
    Как оказалось, в среднестатистическом человеке, вес которого равен 70 кг, 7 кг приходится на водород, возникший в первые доли секунд появления нашей Вселенной после так называемого "большого взрыва". Одновременно организм содержит 45,5 килограмма кислорода, 12,5 кг углерода, 2,1 кг азота, 1 кг кальция, 700 гр. фосфата, появление которых связано со следующей фазой - образование планет.
    Третья химическая основа человеческого организма относится к периоду
    появления ядер в центре звезд. Так, в среднестатистическом человеке
    находится 2 гр. цинка, 0,15 гр. меди, следы никеля, кобальта, свинца и
    молибдена.
    Научный химический анализ также самым неожиданным образом косвенно
    подтверждает и библейский рассказ о появлении человека, который был создан из праха земли.
    NEWSru.com "

Чи включати до підручника? :)

• Подобається Подобається x 1
  5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а хто буде проводити такі уроки?...
    священики?..

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому "буде"? Вони проводяться, але не священниками, а вчителями.

7. Forpost

Forpost Стоїк

Україна - одна з небагатьох країн, у якій сьогодні практикується екзорцизм. У Києві є православні священики-екзорцисти. Вони виганяють демонів із людського тіла як на масових молебнях у священних храмах, так і в індивідуальному порядку. Видубицький монастир, церква в Китаєво та Почаївська Лавра. А одержимих людей, які мають потребу в екзорцизмі у тисячі разів більше.

8. duncan

а вчителя з католицького університету?..

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

НЕЗНАЮ звідки.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Екзорцизмами у Львові займається о. Вороновський. На Тернопільщині також є монастир. Сам там був і бачив як це все робиться - не для нервовохворих.

11. duncan

:)
    я знаю, скоріше за все — звідти...
    в моїй школі священик був...
    такі цікаві речі розповідав!.. :):):)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є різні священники. Здебільшого мені подобається як вони розповідають.

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

В Америці є католицькі школи, де дуже високий рівень освіти. Всі знають, що це саме КАТОЛИЦЬКА церква і все одно дають своїх дітей туди. Бо є порядок, є мораль, є цінності. І в таких школах вчаться навіть діти мусульманів і буддистів. Просто ті батьки тоді просять, аби враховували хоч частково нюанси їхньої віри. І враховують. Індусові ніколи не подадуть яловичини і будуть дитину пильнувати, аби вона випадково такого м'яса не з'їла.
    То лиш в Україні політкоректність чомусь має означати "аби не католицьке та не християнське". Чиста Канада! То ж треба.

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Лілю, в Америці ще більше є приватних шкіл від протестанських течій. :) Наші українці багато посилають зараз дітей до баптистських шкіл, також адвентистських. Але там , в основному, неконфесійне вчення християнства подається! :)

15. Liliyah Romanova

Я би теж до такої дала. І у Львові пошлю малого до християнської школи.
    Я знаю лиш про католицькі школи, бо маю знайомих, які там або вчителями, або директорами. :) Але не дивуюся, що є протестантські також сильні.
    До речі, в Америці традиційні християни та протестанти взагалі між собою не різняться. Я вже сотні разів переконалася. От здається мені, що хтось є протестантом, а виявляється, що людина в римо-католицькій церкві. :)

О, а тут в Канаді зараз коментують фільм Jesus Camp і кажуть, що протестанти в Америці дітей зомбують. А по-моєму, краще зомбувати дітей позитивами, ніж їх буде зомбувати телебачення, яке вони щодня дивляться.

16. Forpost

Forpost Стоїк

Приватна школа 12- ти літня ? і чим емігранти мотивують вибір школи з релігійним ухилом?

17. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Шреку, Ви про яких емігрантів? Уточнюйте трохи свої запитання.;)

18. Liliyah Romanova

Думаю, що тим самим, чим і не еміґранти. У публічній школі дуже багато бандитизму та іншого негативу. Наркота, алкоголь, секс. Нема права говорити про будь-які цінності. Ті школи крім всього безплатні. З них, здається, не виганяють.
    А в релігійних школах є порядок, безпека і живі мораль та цінності. :) Коштує немало, але можуть і вигнати за невідповідну поведінку наприклад.

19. Оля

Оля Старожилка форуму

Підтримую, Лілю, все Вами сказане! Але мої діти мусять ходити до паблік скул...:sad:

20. Forpost

Forpost Стоїк

як ще уточнити?
    Допис від Оля
    Лілю, в Америці ще більше є приватних шкіл від протестанських течій. Наші українці багато посилають зараз дітей до баптистських шкіл, також адвентистських. Але там , в основному, неконфесійне вчення християнства подається!

Приватна школа 12- ти літня ? і чим емігранти мотивують вибір школи з релігійним ухилом?

а де твій аватар? :)