Чи існує Бог?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем dukh, 16 лют 2007.

1. ovod

ovod Well-Known Member

лінивий православний,
    не вважаю,
    досід також мав вплив і знання тоже.
    не такий я вже лінивий

• Подобається Подобається x 1
  2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Мене колись дуже цікавило таке питання:
    От я народився в православній країні, з малку був похрещений, тобто релігія передалась мені у спадок. А якби я жив десь на Тибеті, чи в країні що сповідує іслам, був би відповідно буддистом чи мусульманином. Але тоді постає таке запитання, можливо, всі релігії правильні, просто ведуть до Бог різними шляхами. Якщо детально вивчати різні релігійні течії і їхні 'святі' Писання, то виявляється що не всі вони такі святі. Доктрина про що всі релігії істинні - хибна. Двох істин не буває.

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Істина одна.Бог існує. Кожна релігія - це б першу чергу політика. У всі часи каста жреців була панівною і стояла вище від вождів,фараонів,царів...хм президентів... Релігія - це намагання людей трактувати волю Божу,хоч істини не знає ніхто.Тут.

4. ABDURAKHMAN

Я дійшов до висновку, що єдиною книгою яка була послана Богом є Біблія, все решта то омана.

5. ... наверное, у Вас и критерии сравнения "святости" (кавычки - Ваши) писаний были бы иными. И результат...

6. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Важный пункт веры, которую Мухаммад (да благословит его Аллах!) приказал нам исповедовать, -это вера в послания Господа человечеству через Его пророков.

Названия некоторых священных книг нам известны. Это Библия Авраама, Тора Моисея, Псалмы Давида и Евангелие Иисуса Христа. Относительно же других религиозных книг мы не можем сказать с уверенностью, были ли они обнаружены в оригинале или нет. Но мы верим, что какие бы книги ни были посланы Богом, все они верны.

Библия Авраама исчезла и не восстановлена; Псалмы Давида, Тора и Евангелие существуют у иудеев и христиан, но Коран утверждает, что люди исказили эти послания, добавив к ним тексты собственного сочинения (*). Даже сами иудеи и христиане признают, что у них подлинных текстов нет, а есть их только переводы, в которые в течение веков вносились и все еще вносятся изменения. Анализ этих Книг обнаруживает много привнесенного самими людьми. Слова Бога и человека настолько перемешаны там, что нет возможности установить истину. Нам было велено верить лишь в то, что до Корана Бог также посылал Свои книги через Пророков, т.е. что Коран как божественная Книга - не новое, неведомое событие, а подтверждающее и дополняющее Божественные предписания, которые люди исказили или потеряли в древности. Коран - последняя из книг, посланных Богом, и существуют некоторые существенные различия между ним и предыдущими книгами.
    .....
    (*) Даже беглое ознакомление с книгами Ветхого Завета и книгами Нового Завета показывает, что написаны они людьми, и в этих писаниях отдельные части оригинальных Псалмов Давида и Евангелий объединены. Первые пять книг Ветхого Завета не образуют оригинал Торы, но части Торы переплетены с другими описаниями, выполненными людьми, и подлинник Руководства Господа утерян. Также и четыре Евангелия не являются подлинными посланиями Бога в том виде, в каком они дошли до Пророка Иисуса (мир ему!). На самом деле, они жизнеописания Христа, составленные четырьмя разными людьми на основе знаний и услышанного, а также включения в них определенных частей подлинного Евангелия. Но подлинное и вымышленное, Божественное и человеческое настолько переплетены, что невозможно отделить зерна от плевел. Дело в том, что подлинное Слово Божье не сохранено ни у иудеев ни у христиан. Коран же донес до нас Откровение Господа полностью, не изменив ни одного слова.
    http://www.molites.narod.ru/dava/kpig4.htm
    Є і такий погляд на святі книги.

7. ABDURAKHMAN

Не можу з вами не погодитись.
    Релігії створювались людьми, для забезпечення стабільності в імперіях і більшої покори царствучим лицям. Хоча й першопричиною виникнення релігії був Бог, і саме Він створив єдину істинну релігію, яку він дав людини з самого початку - це універсальний моральний кодек, совість. Згодом Бог, дав своєму ОБРАНОМУ народу свої закони, згідно яких повинно було жити тогочасне суспільство. Згодом юдеї відвернулись від Бога, запровадивши поклоніння божкам і ідолам, що було творивом їхніх рук. Після воскресіння Христа вступив в дію новий закон - Новий Заповіт, згідно якого і слід жити. Проте не слід вважати що Новий Завіт замінює Старий Завіт, він лише його вдосконалює. Зокрема:
    1.стало не обовязковим святкування суботи.
    2.відпала потреба в жертвоприношенні, в знак покаяння.
    3.принцип око за око... був замінений на люби свого ближнього як самого себе.

8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Бог дав людям знання про Себе і щоб вони не втратились усе було записано в Біблії. Це не така вже й велика книга, щоб її важко було прочитати. Бажано читати вдумливо, не поспішаючи і тоді не буде невпевненості. Можете тут задавати питання, поможемо чим зможемо, бо ми тут такі ж як і ви.
    Щоб життя не здавалось суцільною загадкою і відпала потреба постійно думати що є правильно, а що ні -потрібно керуватися духом. Якщо ми знаємо дух, то будем знати що робити, якщо навіть не знаємо букву.

Галатів 5:16-23 І кажу: ходіть за духом, і не вчините пожадливости тіла,
    бо тіло бажає противного духові, а дух противного тілу, і супротивні вони один одному, щоб ви чинили не те, чого хочете.
    Коли ж дух вас провадить, то ви не під Законом.
    Учинки тіла явні, то є: перелюб, нечистість, розпуста, ідолослуження, чари, ворожнечі, сварка, заздрість, гнів, суперечки, незгоди, єресі,
    завидки, п'янство, гулянки й подібне до цього. Я про це попереджую вас, як і попереджав був, що хто чинить таке, не вспадкують вони Царства Божого!
    А плід духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра,
    лагідність, здержливість: Закону нема на таких!
    Можливо ви неправильно сприймаєте Бога. Думайте про Нього як про люблячого Отця, який має владу простити вам ваші гріхи, якщо щиро покаєтесь, але й може покарати, на те Він і Батько.
    Зовсім ні.

• Подобається Подобається x 2
  9. ABDURAKHMAN

Я порівнював багато релігій і їхні Першоджерела. І при цьому я не належав до жодної релігійного культу, і не належу в теперішньому часі.

І я не побачив жодної достойної яка була б на одному щаблі з Біблією. Жодну іншу книгу не писали на протязі двох тисячоліть, десятки авторів і при цьому всі книги Святого письма є тісно повязаними і в жодній мірі не суперечать одна одній.
    Інші книги ніхто так нещадно не переслідував як Біблію, і при цьому її вона збереглась до наших днів і стала найпоширенішою і найдоступнішою книгою в світі. І хіба це не Божий промисел?

• Подобається Подобається x 2
  10. Я и говорю, критерии сравнения были бы иными. Судите сами:
    - Много в мире происходит... очень разного. Бог знает, что из этого - его промысел...

11. Romko

УСЬО...о...:dntknw:

12. ABDURAKHMAN

Taku ne ycьо...
    Єдиною річчю у чому я впевнений на 100% являється факт існування Бога.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

І Вартова Башта ?

14. Василь

Василь Well-Known Member

А що це за факт такий? В чому саме його фактичність?

15. ABDURAKHMAN

Факт який не підлягає сумніву. Творіння є підтвердженням цього. В природі все досконало.

16. Igel

Igel Active Member

Василю, Вас не існує. Я не бачу жодного доказу на користь Вашого існування. Ви - це плід моєї уяви. Вчені стверджують, що є хвороби, котрі нав"язують людині ілюзорний світ. Я читаю ваші посилання, я можу побачити Вас на вулиці, але я знаю, що Вас не існує, бо факт Вашого існування не доведений.

17. Romko

Та нема ніякого Василя...
    Я вже про це тлумачив...
    І не раз...

18. Arthur

Arthur Well-Known Member

Чого, в мене тесть Василь, він існує :),
    гарна людина :good:, ходить до церкви

19. ABDURAKHMAN

Плагіат не?

20. Igel

Igel Active Member

Не плагіат, а розвинення/продовження ідеї;)

В будь-якому випадку вже кілька людей стверджують, що ніякого Василя немає. Може хтось має якийсь науковий ступінь? Тоді можна було б сказати, що "наука заперечує існування Василя".

а де твій аватар? :)