Чи існує Бог?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем dukh, 16 лют 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Нинішні фарисеї....розп’яли б його повторно...
    Або...в "дурку"...

2. ovod

ovod Well-Known Member

от і вся відповідь Saszko
    а той хто вірить доказів не потребує

3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

"Звідки ми можемо знати чи існує Бог, ми ж Його не бачили", - глаголить толпа.
    А звідки ви знаєте що існує вітер, ви ж його ніколи не бачили, але він всеж існує.
    Ви говорите, що за ділами вітру, ви можите судити про його існування. А я вам скажу: "За ділами Господа ви довідаєтесь про його сутність. За його творивом ви пізнаєте його риси."

4. Saszko

Saszko Well-Known Member

Гм, думаю, в Бога достатньо можливостей доказати, що Він Бог, а не людина. І при чому тут дурка? І як би це фарисеї Його розіп'яли проти Його волі? Я ж маю на увазі Його дії по доведенню свого існування, тобто щось нереальне для людини, а не повтор євангельського сюжету.
    А шо справді вітер існує?о_О Я думав вітер лише в казках. Бо я справді вітру не бачив.:scratch_one-s_head:

5. Arthur

Arthur Well-Known Member

Чому ж не показує
    Наприклад, Об’явлення Богородиці в Меджугорї (http://www.medjugorje.ru/).

Деколи, буває думка, чому Бог не може якось доступно для всіх підтвердити своє існування.
    Але часто це буває в тих, хто навіть і не хоче повірити в існування Бога, не хоче побачити докази. А насправді навколо нас цих доказів і так достатньо.
    Зайдіть в будь-яку церковну крамницю, візьміть пару книжечок, і в тих книжках Ви знайдете достатньо доказів існування Бога.

6. Оленa

Оленa Well-Known Member

Тоді це вже буде не віра, а знання. Але ж Ісус сказав Хомі, коли той хотів пересвідчитись: - Будь віруючим, а не невіруючим. Блаженні, що не бачили й увірували!

7. Arthur

Arthur Well-Known Member

А що краще вірити бо знаєш, чи не вірити взагалі?

8. ovod

ovod Well-Known Member

а що на даний момент вважати нереальним, а може років через 20 і ми таке зможемо?

9. Saszko

Saszko Well-Known Member

Ай-ай-ай, і знов через людей, якихось "візіонерів", і то лише шістьох. А тепер через одну. No comment.
    Я брав більше ніж пару і там ніяких доказів нема, бо й не може їх там бути.
    Я знаю трохи про християнство. Ви розумієте, що якщо Ви не знаходитесь в Церкві, то Ви знаходитесь поза Богом, не в Ньому, тобто Вас очікує перебування в пітьмі зовнішній разом з падшими ангелами. Якщо Ви католик, то православний скаже, що Ви найімовірніше з Богом перебувати не будете, бо не знаходитесь в Церкві. Так скаже і католик щодо православного, нє? Теоретично. Отже достатньо не лише увірувати (Олена нам написала про важливість цього), а треба ще й правильно увірувати і правильно по Його заповідях жити. Бо Його заповіді це не Кримінальний кодекс України, там, в Євангелії, нічо не ясно, а навіть і до КК України пишуть здоровецькі коментарі на півтори тисячі сторінок. Я ше з раннього дитинства мав змогу читати Біблію, але читав без охоти і не вірив, що варто те читати, бо нічогісінько не ясно, що вимагається від мене особисто. Але більше року тому я зацікавився Православ'ям і нібито почав розуміти смисл того, що в Біблії, але розуміти, звісно, що через призму православ'я. Тепер я сумніваюсь, що православне розуміння є істинне і взагалі сумніваюся, що істина існує. А Бог, якщо зі сторінок своєї книги обіцяє покарання за гріхи, то міг би довести своє існування. Не жалко йому грішників, котрі не можуть просто так вірити людям в рясі, чи тим же "візіонерам"?
    Бо я бачив закони і бачив озброєних міліціонерів, і суди, і навіть в'язницю, то я вірю тепер, що мене чекає за те-то й те-то... я знаю. А чому це я маю вірити, чому не можна просто знати?

Ви якраз і не знаєте, а лише вірите, бо не маєте жодних доказів і ніяким чином доказати Його існування не можете.

Ну, пофантазуйте

10. - Вас кто-то заставляет верить?

11. Saszko

Saszko Well-Known Member

Ггг, я цілком спокійний, і був такий, коли писав цитований Вами пост:) Просто мене деколи займає думка "як це може таке бути, що Бог є, а люди по-різному його уявляють, по-різному в нього вірять, різного від нього очікують, і від того, чи правильно вони це роблять, залежить їхня доля, бо має бути лиш один варіант." Тіки не кажіть, що люди різні та й того так.
    От я й цікавлюся думками людей і ділюся своїми. Можна?

12. - Можна и нужна. Но на вопрос "почему люди представляют себе Бога каждый по-своему" не ответишь иначе, чем "потому что люди разные" - это единственный (и правильный) ответ.

13. ovod

ovod Well-Known Member

а хто сказав, що є тільки одтн варіант - пофантазуйте і виберіть собі потрібний, Богу не жалко, тільки треба постаратися

• Подобається Подобається x 2
  14. Saszko

Saszko Well-Known Member

Ок. Скажіть, будь ласка, яку Ви релігію сповідуєте? Точніше, до якої конфесії належите? Чи Ви не вважаєте за потрібне дотримуватись конфесійних правил, обрядів етц, а просто вірите в Бога на основі власного досвіду, знань і міркуань?

15. Romko

А що,щоб вірити в Бога,конче належати до якоїсь релігії,конфесії,парафії? І молитись до Нього в певній позі,в певному лаху,певними словами?

• Подобається Подобається x 1
  16. Saszko

Saszko Well-Known Member

Шоб вірити - нє, канєшно. Але кажуть, шоб не попасти в пекло треба ше й те, шо ви написали. Та я зовсім про інше, обряди мене не цікавлять. Мене, зокрема, цікавить, чому саме Біблія - це істина? А може зовсім нє? Чому більшість набожних форумчан вірять в Христа?

17. Romko

Знаєте,Сашки,а підіть-но на форум,скажім в Дубаї...
    Будете розчулені

18. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Сашко, не всі люди служать одному й тому самому Богу. Одні служать Богу інші - Вельзивулу. А істина близько - треба старанно досліджувати і виконувати те що записано в Святому Письмі.

19. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Кожне суспільство виробляє свої "табу". У диких народів відтяти череп жінки ворога - це ще 150 років тому не був "компоміс із совістю", це - навпаки, був знак доблесті і заслуга. Чим більше черепів - тим шанованішим є мужчина.
    Бог там - де? Де в дикунах є його частка? У тих "табу", від порушення яких їм стає соромно? а, може, у тому що для них відчувається як "краса", що примушує їх заплакати? (яким би не невартим сліз чи захоплення воно нам не здавалося)..
    тобто, людина - це іграшка в руках Бога і Сатани? Тоді її неможливо було б осудити, раз від неї нічого не залежить і вона не вільна робити вчинки за власною волею.

Мене от цікавить впевненість людей у тому, що якщо в якійсь ситуації (де обидва рішення не протирічать прямо заповідям) потрібно прийняти якесь рішення.. то вони "чують" підказку з неба і твердять що то така "божа воля". :) В такі моменти мимоволі згадується жарт: чому коли ти розмовляєш з Богом - це називається молитва, а коли Бог з тобою - шизофренія. :)

20. Saszko

Saszko Well-Known Member

Я боюся, шо моя віра буде не така як угодно Богу, бо я ніколи не взнаю, як Йому угодно, шоб я вірив. А життя - це така штука, шо самі знаєте - множество різних питань, які нібито й неважко рішити керуючись сучасною суспільною мораллю, але...
    І взагалі коли думаю про Бога, то почуваюся якимось затянутим, а як не думаю і жену геть ці думки, то ніби вільніший, легше думати, робити, шо мені самому завгодно.
    Не знаю... це тупикве питання...

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)