Не думаю,що тут це офтоп... Микола Шошанні САМОТНІЙ БОГ Колись самотність привідкрила мені свій лик, і тоді видалось, що насправді Бог є Самотністю... З цією приголомшливою звісткою я прийшов до священика, але той відповів мені, що цього не може бути, а Бог — це Любов і Правда. Я почав розпитувати в мудрих людей, та ніхто з них не чув про Бога-Самотність. Я перегортав гори глибокодумних книг, але в жодній з них не написано про Бога-Самотність. Як бути мені: що робити, де знайти підтвердження або спростування того, що Бог є Самотністю?.. Хто підкаже мені той шлях, який наближає до Бога, щоб достукатись і запитати, чим все-таки є найголовніший Бог?.. Але кому потрібен Бог-Самотність?.. І чи потрібне комусь моє наївне відкриття?.. Кому мені проквилити cпорожнілу пісню про те, що весь світ тримається лише в уяві Самотності?.. Може, невинним олов’яним птахам...
Це поняття виховання. А добро і зло - це питання сумління. От воно може бути у різних людей в різній мірі розвинуте, але об"єктивних моральних цінностей це не применшує. ---------- Додано в 00:00 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:56 ---------- Спростування чи підтвердження...Таки мабуть підтвердження. Збити ноги вкров шукаючи хоч одну людину, яка згодиться з "відкриттям". "Всі хочуть, щоб правда була на їхньому боці, але мало хто готовий сам стати на бік правди" (с)
Я знаю правду. Правдою є те, що бога придумали люди. І люди підтримують його існування своєю вірою. Без віри ніякого бога немає. Однією лише вірою людей живе бог!
Олена, заспокійтесь. Нема кому щось доказувати. Наприклад, таке: Я знаю правду. Памятаєте Швейка? Коли він прийшов до комісії і вигукнув - Слава найяснішому цісару. Комісія прийшла до висновку - психічно хворий. Яких ще доказів треба?..
Василь, в математиці є метод доведення тверджень - Від супротивного. Ви можете цим методом або іншим довести, що Бога точно не існує.
Бачите, то треба захотіти побачити. А як людина не хоче ( ось москалі української нації не помічають - нє біла і все!). Якщо я чесно щось хочу дослідити, зрозуміти, я шукаю якомога більше інформації, чесно(!) зважую всі за і проти і тоді вирішую. А коли міг бог - це Я і нічого більше не хочеться знати, то це дуже важкий випадок. А ще молодості присущий максималізм, а дурість в квадраті - це вже невиліковане...
Бог то існує, але коли глянеш що робиться навкруги... Потім підеш до церкви, де тобі скажуть що Бог це Любов, Справедливість, Довготерпіння і накінець скажуть що на все воля Божа... Ну тоді виходить, що війни, голод, пошесті справа рук Господа. Неувязочка виходить.
уявіть собі блаженну ідилію: все що вам треба знаходиться на відстані протягнутої руки, хвороб немає, війн немає. І з'являється питання чим би то таким зайнятися, щоб нудно не було... може погратися трохи... Але і гра надоїдає, що ж робити?