Цікаво...! А я чомусь завжди думав і думаю, що без Христа неможливо нікому спастися... До речі, я уже не вперше від Вас чую таку думку. Мав недавно дискусію на цю тему з людиною, котру дуже поважаю як глибоко віруючого і зрілого християнина... і мене дуже вразила ця почута від неї думка..., намагався зрозуміти як це можна спастися без Христа, але не зміг... Якщо не важко, може у двох словах, що це за "певні умови"? Мене це направду цікавить ...
а хто такий Христос? якщо взяти, що Христос - Бог, то в принципі так, без нього не спастися, але якщо умовно не знати про Христа, то це ще не означає не знати про Бога, за допомогою якого можна спастися. які умови? Віра в Бога і виконання його законів
є одна пісня-притча в тему... http://www.youtube.com/watch?v=T_d_1afdqwc ЦИРЮЛЬНИК К Цирюльнику пришел Клиент один из многих Внезапно разговор зашел у них о Боге Цирюльник говорил, что был бы Бог на свете Народ не знал бы войн, не умирали б дети… А если на земле такое зло твориться, Как этому всему позволил Бог случиться? Цирюльник утверждал, клиенту брея щеки, Что как тут не крути, а нет на свете Бога… На улице Клиент увидел как бездомный Заросший человек щетину чешет сонно. И, возвратившись, он Цирюльнику ответил «Теперь я знаю – нет цирюльников на свете» «А были бы они, я не встречал бы больше На улице людей небритых и заросших» И , поведя плечом, Цирюльник хмыкнул: «Что же, пускай они придут – я подстригу их тоже» Вот так же и Господь - Ждет всех людей планеты Но люди не идут К Божественному свету.
Ви думаєте...?? Я не впевнений в цьому... Коли подивитися на таких людей як юдеї- фарисеї, то не скажеш, що такі люди мали спасіння: в Бога вірили? Вірили!!! Закони виконували? Звичайно! і то так скурпульзно виконували як ніхто інший... А згадайте якими епітетами їх описував Христос: "Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що подібні до гробів побілених, які гарними зверху здаються, а всередині повні трупних кісток та всякої нечистости!" Матв.23:27 Так що ваша думка про те що умовою для спасіння є просто сама "віра в Бога і виконання Його законів" для мене особисто не є переконливою...
можете над цим сміятися... але ви вже в полоні... від самого народження вся ваша природа штовхає вас у рабство, хоча ви думаєте що ви вільні ще у дитинстві вашими першими самостійними діями були щось взяти без дозволу а потім набрехати щоб не отримати заслуженого, справедливого покарання і чим далі ви дорослішали - тим більше хотіли свободи і самостійних рішень... але чомусь ваша самостійність проявлялася не в тому, щоб зробити комусь щось добре, але у непокорі "вищестоячим"... як і у кожного з нас. Тільки у когось ця спрага до "самостійності" більш виражена у когось менше... так ми всі і живемо... і ось виявляється, що насправді все не так як нам це хочеться... ми (в сопливій юності) думаємо, що почавши палити - цим доказуємо своє право на самостійні рішення - а потім робимося рабами цигарки... і навіть не боремося з цим, тому що у цьому немає для нас сенсу... звичка.. так зручно ми любимо показувати що ми чесні, благородні і милосердні - але "показувати" - ще не означає це робити нам зручно, нічого не хочеться міняти, хоч і знаємо, що так не правильно ... і тут хтось приходить і каже - Знаєш, так як ти живеш ні до чого доброго тебе не приведе... тобі потрібні зміни і чим швидше тим краще... Є Бог і Він пропонує тобі вибір - поміняти всі твої цінності, перевернути в твоєму особистому світі "все з ніг на голову" і ти навіть знаєш, що це правильно але, як той затятий курець, знаєш що рак легенів тобі забезпечений ти не кидаєш смалити... думаєш "а може це мене обмине" або й взагалі не думаєш... звичка ти РАБ... ти автоматом виконуєш волю свого "господаря" - самого себе і головна заповідь у тебе така "Хай буде воля моя" справжнього "господаря" ти і не знаєш... та ти йому і так не дуже цікавий... адже справно виконуєш його волю - руйнуєш себе і тих хто навколо... хіба почнеш задумуватися - от тоді і "грюкне" тебе разок. щоб не розслаблявся якщо хтось поруч почне себе вести не відповідаючи твоїм стереотипам... наприклад на п'янці і відмовиться від 100 грам - скажеш "ти шо хворий? а може в секту попав?" і постараєшся наставити "заблудшу вівцю" на путь істинну... а, можливо, іноді вночі просинаєшся від жаху... і все чудово знаєш - що добре і що не добре... але робити нічого не будеш... відкладатимеш до понеділка, до 1-го січня, до пенсії... до смерті. всіх навколо переконуєш "Бога нема" "це все дурниці а ви всі дурні" а насправді переконуєш себе... і якщо хтось з твоїх опонентів виявиться не достатньо "підкованим" і сяде у калюжу... ти не за нього будеш радий, що вивів заблукалого на світло, а за себе - "я був таки в чомусь правий!" "от бачиш бог, я тебе не боюся!!!" проте, завтра знову потрібно буде це собі та іншим доказати... доказувати знову і знову... інакше прийдеться признати правими своїх "ворогів"
а я і не казав, що закони треба виконувати буквально і всі ті що в Біблії. Бог дав нам найголовніше: свободу вибору, ним і потрібно користуватися. якщо тіло це "своєрідна складна квантова система", то про який вибір можна говорити. Я маю на увазі, що квантова система сама не вибирає.
було би смішно, як би не було так сумно... скажіть від чого ви вільні? ви зробили вибір між чим і чим? повністю вільною людина може бути тільки на безлюдному острові або у божевільні вільною від сумнівів, від обов'язків, від "а що про мене подумають?" а у простому людському житті вільним бути аж ніяк не вийде... але давайте вернемося до теми "Чи існує Бог?" якщо Бог існує і Він не є аморфною, байдужою, єнергетичною субстанцією тоді у вас проблеми... і не маленькі... бо поважаючи ваш вибір Бог не буде більше вам "набридати" (англійці кажуть "Бог є джентельмен") і ви залишитесь наодинці з вашим вибором якщо ж, на вашу думку, Бога не має - чому ж тоді ви визнаєте закони та мораль, хоч вони суттєво обмежують вашу свободу? хочете вірте а хочете ні але у вашій душі (перепрошую ви ж у душу напевне не вірите?) закладена певна частинка від Бога - це совість ви не можете просто так у іншої людини взяти гаманець (для цього потрібно власну совість просто задавити) або без серйозної причини обдурити (хоча причина - це компроміс з тою самою совістю) ви не вільні... і ніколи не зможете бути вільним це один з найбільших обманів сатани (його навіть не турбує чи ви в нього вірите чи ні) ви впевнені у своїй свободі - але завидуєте іноді птахам, тому що ви в'язень земного тяжіння, або морським жителям - тому що без повітря помрете за кілька хвилин... самообман - свободи не дає... а жити ілюзіями - це означає бути душевнохворим (навіть якщо не вірити у існування душі)
То моя мрія - стати соборним і незалежним... Клас..не платити за комунальні послуги...не ходити в магазини...жити виключно з праці рук... А в якому лісі ви жиєте? Маєте городчик?
ну просто по вашим словам так здається))) я вже зазначала що вільним можна бути ще на острові (безлюдному) і в дурці... ну або в горах, на Місяці... це давня людська мрія... дійсно як каже пан Ромко, не платити за послуги, не ставати коли тобі ДАЇшник свистить... =) просто клас! Махно щось подібне хотів організувати (анархію)... тілько в нього нічого не вийшло...
Нє,звичайно. На безлюдному острові можна стати дійсно соборним і незалежним.Від будь-якої влади. Але,навіть Робінзон не був повністю вільним. Він користувався тим,що виготовили люди. Ще,відносно вільним може бути бомж...той,що без опрєдєльонного. Ну,а повністю вільними є ті,кого так і називають: БОЖЕ-ВІЛЬНІ
А яка ваша думка для чого ви б сказали живе людина? тут ріспект.))) раб не вибирає, він тільки думає, що вибирає(ілюзія вибору) керує нужда і інформаційне поле в людині. тому людина,або раб Христа, або раб гріха. вони тільки думають, що то вони думають, коли вибирають. не заплутав? і думки в нашій голові, або від Господа, або від диявола. людина тільки думає, що направляє стопи ніг своіх. Диявол дає обирати між великим мінусом і маленьким,але мінус це мінус... не ми обрали Бога а він нас обрав. (або не обрав) Багато (не ВСІ)покликаних але мало обраних а ще менше вірних. Божого благословіння!
чому це Бог мене не спитав, коли мене створював, а може я не хотів якщо людина не вибирає, то вона робот. Не хочу бути роботом. І взагалі який смисл було створювати роботів?
Робот не навчиться любити, божою любовью, астворенні ви щоб навчитись любити безумовною любов'ю,яка є совокупністю совершенства. по образу людина вже створена, а на протязі життя створюється по подобі вчится любити інших людей так як возлюбив нас БОГ І ще роботи не мають почуттів,щастя і т.д Бог не може нікого заставити любити, тому закликає нас : досягайте любові. і ви не заставите нікого полюбити вас. робот не може досягати безумовної любові, яка є совокупністю досконалості.