Кожна людина не те що придумує собі свого бога, просто в голові кожної людини він різний і виглядає по-різному, і поводиться по-різному, і вчинки робить різні, тому що для однієї людини один вчинок добре, а для другої навпаки. Чому багатьом із відвідувачів форуму дуже неприємне таке питання? Коли ви його чуєте чи читаєте, то вас просто аж підкидає і так і кортить написати щось що переконає всіх невіруючих. Щодо буддистів, то тут перед тим як писати шо у них немає бога треба добре подумати і не бути голослівними. Якщо проаналізувати в що вони вірять, то стає зрозумілим, що в того ж бога тільки форма інша. Людина відрізняється від мавпи тим що може думати, аналізувати, розрізняти добро і зло і т д. Так що напружте трохи звивини і подумайте чим вам заважають ті ж буддисти які вірять в надприродні можливості людини , її енергетику, чи в те що людина може сама себе вилікувати( як РОМКО)(якщо то не так то прошу відписати)(і не придирайтесь до слова САМА!!!). окстітєсь окаянніє і будьте християнами, якщо ними себе називаєте: будьте добрими до людей, любіть їх і вас любитимуть.
В тому й справа,що до свого одужання не доклав ніяких сил.. Навіть не молився... лежав..скрипів зубами...і чекав...
То якраз відноситься до того, що всі ми маємо обов"язки і як громадаяни, і як християни. І справжній християнин є свідомим громадянином. А до чого в тебе та фраза прозвучала я не дуже зрозуміла. Я думаю, що в кожного своя дорога до спасіння і поза християнством воно також є можливе, але мабуть при певних умовах. А морально-релігійний релятивізм мені не є зрозумілим. Особливо тому, що він переважно полягає на прийманні того, що зручно і просто і відкиданні того, що вимагає зусиль. Так. Питання тільки у сприйнятті. Твоє базується на філософії власного виробництва. До певної міри розумію причину, але боюсь за наслідки. Ця фраза демонструє, наскільки твоя інформація про християнську спільноту є давньою. Пора оновити джерела і почитати документи Католицької Церкви про християн у світі, про їхнє відношення до інших релігій і все таке. Отоді ті зневажливі фрази про істину в останній інстанції може трошки змінять забарвлення? Ось це і називається моральним релятивізмом і нічого крім негативних наслідків не несе. У першому реченні ви пишете, що в кожного своє поняття про добро і зло, а тут вже про те, що людина здатна розрізняти добро і зло. Ви хоч розумієте, яка різниця між тими поняттями?
І він тобі каже не ходити церкви, Ісус - самогубець, буддисти вірять так само, як християни? Послухай, Ромко, але то не Бог.
Вы сами то поняли,что написали? Romko прав совершенно! Конечно человек способен различать добро и зло , если у него есть представления о добре и зле. И , да , у каждого свои понятия о добре и зле.
Християни кажуть,що їх бог лише в церкві.І лише вони вірять А всіх решту вважити Мусульмани вважають,що їх Аллах лише в мечеті. А інші гої і невірні.
Дайте посилання на матеріал, яким Ви користувалися. І що то за "оригінал" використовує цитований Вами автор? Оригінальність документу визначається віком манускрипту? Копії, як відомо робились завжди, із усіх документів. І,чомусь, жоден документ не піддають так часто критиці, таким сумнівам, як ті, що повязані з Біблією... Це надумки не наштовхує? Тож дайте посилання на матеріал, який цитуєте. Не хочу думати, що тепер науковий підхід не передбачає обєктивності... Я ще питав за книгу Ісаї, яка є доказом того, що книги Біблії дійшли до нашого часу без змін, без таких про які стверджуєте, без таких явних підтасовок...
Ні секунди не сумніваюсь в тому,що говориться в СП. і також..ні секунди не сумніваюсь,що після Нікейського Собору,а,особливо,після підписання в Салоніках "Cunctos populos" християнство стало політикою.
Позволю себе не согласиться с Вами. Мне больше импонирует то , как об этом писал апостол Павел: "Разве вы не знаете, что вы храм Божий, и Дух Божий живет в вас?" (1 Кор 3:16). Правда,как результат,возникают идеи,описанные по этой ссылке http://friends.kz/storys/1148141762-bog-v-kazhdom-iz-nas.html
Нагадав собі одну цитату Люди даже смутно не понимают сил, которые управляют их жизнью. Они не понимают смысла своей эволюции. То, что называют "прогрессом", опустило человека гораздо ниже живущего на свободе животного. Образ жизни зверя - есть экологически чистую пищу, жить в самых подходящих для организма климатических условиях, много двигаться и никогда ни о чем не волноваться - сегодня доступен только ушедшему на покой миллионеру. А обычный человек всю жизнь работает, высунув язык от усталости, а потом умирает от стресса, успев только кое-как расплатиться за норку в бетонном муравейнике. Единственное, что он может, - это запустить в то же колесо своих детей. ...По утрам люди, как шестеренки, приходят в зацепление и тащат друг друга из своих норок, и каждая шестеренка крутится на своем месте до полного износа, свято веря, что движется таким образом к счастью. Никто не знает, кто заводит пружину... Виктор Пелевин
Та ну... А я, бідолашний, думав, що СП за твоїми словами переписане, переінакшене.... людьми. ого, Ромко... ніколи не думав, що ти спеціаліст у тих питаннях- Нікейському Соборі. Як на мене, то ти СП поверхово читав....