Та ну! І хто то сказав? Ден Браун? Все що намагались дописати, дотулити і перекрутити до Біблії не ввійшло, тому що не вийшло проштовхнути (Дух Святий завадив, я думаю.) Він дав нам свобідну волю і ми робимо вчинки, які є наслідком власного вибору. І не треба так фанатично все спихати на Божу волю, бо гріх, то не є Божий винахід. Чого б тоді дані були Заповіді, якщо все, що ми робимо і зле, і добре - все згідно з Божою волею, бо все це Він допускає і на все дає добро. Все дозволено, рубта цо хцета і ніц вам за то не буде? Навіщо було віддавати Єдинородного Сина на таку страшну смерть, якщо та жертва нічого не міняє? Де логіка?
Бог всюди і біля кожного. Як я можу відмовляти? Хто я такий? Бог і в християнському храмі..і в мусульманській мечеті..і в буддистській пагоді..і в лісі..і в полі..і всюди...
А якщо відкинути на секунду політику і подумати, що були реальні проблеми з сектами. Множились, як гриби після дощу і треба було встановити якісь критерії, які би відрізняли істиних послідовників Христа від тих, які спотворювали Апостольскі перекази. Буддисти мають з Богом деякі проблеми. Його у них не є. Вся їхня філософія сконцентрована на людині.
А що мало би бути? Документ Церкви. А як інакше? Церква з того часу видала безліч документів на різну тематику - поцікався. Взнаєш багато цікавого і корисного, може глянеш на ту "недолугу і недалеку організацію" іншими очима? Я знаю твою позицію. Церква зло, люди погані, життя як туалетний папір (довге, сіре і до д...) але...треба визначатись в якого Бога ти віриш - у того, якого придумав сам?
ясно яке... от як ти говориш, що Бог є все - то всі мають вірити, а коли хтось скаже не в твою сторону, то яке воно має відношення до Бога? Інколи враження, ніби ти сам вирішуєш, де є Бог і коли Він.....
Богові - Боже - Кесареві - кесареве Чомусь ти..Віта..Юр..Левко переконані.що,поза християнською вірою бога нема.. А я..Його таки відчуваю...
До чого тут то? Шкода, що не читаєш Святе Письмо. а) чи ти саме Його відчуваєш.... - невідомо, бо навіть святі-пустельники помилялися інколи. б) от це "чомусь" не є вже й дуже чомусь, судячи з твого розуміння Бога. І я повність підтримую і згоден з Вітою, ти сам для себе придумав Бога, тому тобі шо християнство, що магометство, що буддизм, які взагалі відкидають Бога, - все одно. У тебе немає уявлення про те, в що ти віриш, тому придумуєш находу, згідно своїх знань. Тому коли Ісус каже, що створю церкву, то ти маєш свою відповідь/питання: "а можна поза церквою бути?". Тобто Бог вказує шлях до Себе, а тобі хочеться поблукати. То виглядає, ніби тобі кажуть, що у Москву тре їхати на Схід, а ти питаєш: а через Захід можна? Отак воно виглядає.... Теоретично можна й через Захід, правда, чи вистарчить життя.....
Ромку, вірю, що ти Його відчуваєш... вірю, що кожна людина Його відчуває у своєму житті..., цього неможливо не відчути, але не кожна людина ПРИЙМАЄ Його таким як Він Сам про Себе говорить, не кожна людина ДОВІРЯЄ Йому своє життя... п.Зануда правильно каже, що можна придумати собі бога і вірити в нього... і за цим криється величезна небезпека, бути обманутим... Уяви собі, що ти нічого не знаєш про Нього і попроси Його відкритися тобі таким яким Він є насправді, а не таким як ти про Нього думаєш, чи як про Нього говорять "Мих..Віта..Юр..Левко..." Вірю, що якщо це буде щиро, то Він точно відкриється тобі по-справжньому..., тоді твої уявлення про Нього не будуть розбігатися з тим, що Він пише про Себе у Своєму Слові...!!!! Мені у свій час Господь відкрився ОСОБИСТО і відкривається досі, кожного дня усе більше і більше... через Його Слово, через стосунки любові до Нього і до людей...!!!!
Життя?... А я живу... зараз до ранку... потім до вечера... Навіщо Його придумувати? Він ж є.. і був..задовго до людей...і буде...після людей...
Мені якось байдуже.. Він є..і все.. Якби я не надіявся на Нього...і не відчував...вже б не жив... А що там думають християни..буддисти..мусульмани..то їх справа. Кожна людина..навіть,якщо перебуває в спільноті інших людей..бачить Бога..світ по своєму. Так ми створені. Немає однакових..повністю ідентичних людей.
Відчув.І відчуваю постійно. Але,на відміну від християн не вважаю себе істиною в останній інстанції. І цього "документа" не признаю.
Який ж сумнів? Чоловіче.я вже був там..за гранню.. В Його існуванні і присутності я не сумніваюсь ні найоту. тільки сумніваюсь в праві судити когось тих,хто притримується отаких канонів...