Чи існує Бог?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем dukh, 16 лют 2007.

1. Yur

Yur Well-Known Member

http://www.ukrlc.org/bible/index.htm

• Подобається Подобається x 2
  2. Zoli

Zoli Well-Known Member

Це стосується саме електрона, я цього не заперечую, адже констатую, що бачу хвилі, випромінювання електронів. Але ж не сам електрон.
    І саме експерименти, що ілюстрували ті чи інші наслідки збудження електрону, а не фактичний вияв довів його існування.
    Бог же не потребує доведення, про нього "дуже багато" написано в Біблії.
    Звичайно, Ви недовіряєте Біблії, зокрема, як і багато людей недовіряє результатам наукових експериментів, які тим не менше є фактами. Чому ж такого не може статись у протележному випадку...?
    Я бачу докази існування Бога чи не кожен день. Як і Ви, очевидно помічаєте докази існування електромагнітних хвиль, щодня, не бачучи їх...

То що? сперечатимемось далі?

Ну коли Вам важко відрізнити чорне від білого, бо важко повірити очевидному... чим я, чи хтось інший може зарадити?

Я чітко навів визначення символу! А не Бога! Помітьте, що це не моє власне визначення...
    Якщо для когось символом віри є розпяття (хрест) - по суті шматок деревини, чи каменюки, - який СИМВОЛІЗУЄ муки христа, його жертву, Його Самого, зрештою, то як цей хрест може бути обєктом (предметом) віри? Людина не наділяє цей хрест свідомістю, особистістю, силою дії, це лише символ. А от Ісуса - якраз навпаки. Одне допомагає іншому, а не заміняє його - це ж очевидно...

3. Василь

Василь Well-Known Member

Біблія є текст, а не результат наукового експерименту. Існування цього тексту доказує лише існування віри в бога, а не самого бога. Нема наукового експерименту, який доказував би існування бога!

Предметом віри, фактично, є не самий хрест, а тей символ віри, який описаний в біблії. Оскільки бог є цим символом віри, а не, скажімо, комунізм, то предметом віри є бог. Оскільки реальністю існування бога є лише символи та тексти, що викладають символ віри релігійних людей, то бог є лише символом віри, а не фізичною істотою.

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ще раз кажу,Біблія,Тора,Коран,Веди - це лиш намагання людей описати реальність.
    І Бога...
    По Вашому - фізична істота - то лише те,що має голову,два вуха,і фізичне тіло?
    Якщо Ви дійсно так вважаєте...то я дуже розчарований...

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ромку, мені здається, там нема з ким сперечатися, адже якщо він і має хоч які-небудь арґументи, то вони на сміхотворно-низькому рівні.
    Думаю, з нього такий фізик, як з мене Папа Римський.
    Просто "філософ-недоука"... на дуже аматорському рівні. Точніше, совковому рівні. Памятаєте один з найбільших совкових арґументів проти Бога - а ось Гагарін літав в космос і там Бога не зустрів...

6. Василь

Василь Well-Known Member

По моєму, фізична істота - це те, що існує не тільки в формі символів та текстів, які є викладом символу віри людей. Наприклад, з нею можна встановити віртуальний зв"язок через інтернет.

7. Zoli

Zoli Well-Known Member

Зокрема, як і експерименти із нейтрино, чи іншими елементарними частинками: результатом експерименту є наша віра у те, що ті результати підверджують їх існування, - миж іх так і не побачили, не пощупали...
    Так, наукового екперименту, який би доводив ісеування Бога - нема! Але є беззаперечні докази автентичності Біблії, як і докази того, що написана вона під керівництвом Бога, за посередництва Духа Святого.
    Так же як і недавно було висловлено теорію про те, що у всесвіті існує темна та свтла матерії. Суть її в тому, що завдяки темній матерії всесвіту, у ночі ми маємо темряву, оскільки світло від міліардів зірок поглинається цією матерією. Якщо світло це електромагнітна хвиля, вона не може зникнути, проте кудись таки вона дівається, поглинається чимось. (як на мене, щось у тому є). Ми ж не можемо це перевірити, але багато науковців беруть її на віру.
    Як і, скажімо, теорію відносності Енштейна ми перевірити експериментально не можемо, бо не вміємо рухатись із швидкістю світла. Тим не менше, весь науковий світ приймає її на віру, і на її основі будує подальші теорії. То що нам робити із наукою, яка на багато питань не дає однозначної відповіді, на інші взагалі не відповідає? Ми що, через це відкидаємо науку? Зовсім ні, ми користуємось благами, які вона нам пропонує. А от людина, має такий великий недолік, що свою мудрість часто ставить вище Божої, ба навіть ставить під сумнів існування свого Творця, більше того заперечує Його! Це напевно егоїзм людства так проявляється...

Власне хрест і є символом віри в Бога, символом, а не предметом, - правильно кажете, як і я Вам про це говорив. А не є хрест Богом. А в біблії описано не символ віри, а предмет цієї віри - Ісус Христос. Ви це плутаєте, бо тоді Ваші абсурдні твердження мають хоч якийсь зміст...
    Василь, ніхто не настоює на тому, що Бог Фізичний у тому розумінні фізичності, в якому говорить фізика (наука).
    Тобто, Ви хочете сказати, що "обєкт" є одним і тимже, що і символ, який, власне той обєкт символізує..?? Дивні у Вас висновки.
    Власне, як і доказом існування електрону є хмара, випромінювання, а не сам електрон. Його ми теж не можемо пощупати, як і Бога...

Мені здається ви не хочете сприймати очевидного, бо тоді зміниться все Ваше світосприйняття. А тому ігноруєте одні факти, і акцентуєтесь на інших...

8. Василь

Василь Well-Known Member

Відмінність від бога в тім, що у нас є експериментальні результати, яеі підтверджують як і існування нейтріно, так і теорію відносности. А по відношенню до бога таких результатів немає, а є лише віра та тексти і символи, які цю віру відображають. Тобто бог є лише символічною, а не фізичною істотою.

Я хочу сказати те, що я вже сказав, а саме: реальністю бога є лише символи і тексти, які його зображають, а не фізичні пудтвердження його існування. Наприклад, неможливо встановити віртуальний контакт через інтернет з богом. Можна лише сприймати символи, які є продуктом людської діяльности.

9. Romko

Реальністю того,що називає себе іменем Василь є лише символи і тексти тут на форумі.
    І віра в те.що він (Василь) все ж існує..

• Подобається Подобається x 1
  10. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Наукові експерименти відрізняються від Біблії (в доказовому плані) хоча б тим, що будь хто може їх повторити. Результати повторних експериментів будуть такими ж, вони знову і знову підтверджуватимуть існування, скажімо, нейтрино. При цьому не має значення, хто саме буде проводити експеримент - негр, білий чи китаєць, буддист чи християнин, грішник чи праведник - властивості нейтрино будуть такими ж.
    Щодо доказів Бібілії... ніхто не зміг повторити "експериментів" Авраама, Мойсея, Ісуса і отримати ті ж самі результати...

11. Василь

Василь Well-Known Member

Не тільки! Реальністю є також комунікація, що відбувається через інтернет. Ви можете задавати мені питання і отримувати відповіді на будь-яку тему, що Вас цікавить. Можете спорити або досягати згоди. З богом Ви цього зробити не можете, бо він є лише символічною істотою, яка існує лише в образах, створених людьми.

12. Romko

Бог навколо мене.
    І Його Волю я бачу у всьому,що навколо мене відбувається.
    І мені не потрібно комунікативних засобів для зв’язку з Ним...
    А чудеса...хм...
    Те.що я живу..вже можна назвати чудом...хоч і не знаю...навіщо...
    Але не мені судити Його задумів...

13. Василь

Василь Well-Known Member

Вам не потрібно, а іншим людям потрібно. Важливим є те, що така комунікація з богом неможлива!

14. Pedro

А я вам скажу більше. Попри всі старання ніхто не зміг повторити експериментів Бога і створити не то що найпростішу живу клітину, а навіть найпростішу молекулу білка.
    Ось це і показує чого вартий наш розум.

15. Romko

Хм..а Василь видів..
    лічно прісутствовал...і може підтвердити,жи то тота...Еволюція робила...

16. Василь

Василь Well-Known Member

Василь присутствовал при еволюції, а про бога ніхто не може сказати, що він був присутнім, як він хоч щось робив. Наприклад, як він дискутував на форумі.

17. Pedro

Молодий він ще, Ромку. Може набереться розуму, життєвого досвіду, книжок підчитає... І люди з нього вийдуть і буде сміятися, який наївний в ранній молодості був.
    Ми всі в такому віці терпіли на відсутність розуму.

18. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Тобто, що означає "не міг"? Штучні білки створюються вченими постійно, це не є аж такою складною справою. Почитайте книжки з молекулярної біології.

19. Leri

Leri Well-Known Member

думка цікава, але чому ви думаєте що цього ніхто більше не зміг?

десять кар єгипетських потрібно повторити щоб люди визнали це за факт?
    цікаво...

от наука вважає, що людина єволюціонувала від мавпи - але чомусь за роки спостережень жодна мавпа більше не перетворилась на людину

а от зцілення безнадійно хворих - відбуваються щодня...
    проте цьому мало хто вірить... тому що "це не науково"

навіть ренгенівськім знімкам не дуже вірять, кажуть підробка...

але як це не дивно синтезований вітамін С який на науковий погляд 100% ідентичний натуральному чомусь не діє у організмі як вітамін із яблука чи з лимону...

синтезувати з набору амінокислот білки - це посуті така дрібниця...

от в кожній клітині живого організму щосекунди відбуваються такі надскладні біофізичні та біохімічні процеси, що найгеніальнішим ученим про їхнє відтворення у лаб.умовах залишається тільки мріяти...

на прочитання ДНК люди затратили десятки років і міліарди долярів...
    але разок, другий прочитати - це ще не означає зрозуміти

чому ж так?

я можу сказати!!!! Він присутній у моєму житті. Я з Ним щодня розмовляю... )))

і багато з тих "біблійних експериментів" - я на своїй шкурі відчула!

• Подобається Подобається x 4
  20. Василь

Василь Well-Known Member

Цікаво! Поділіться досвідом!

а де твій аватар? :)