Ну взагалі то, Бог є істота духовна, а не фізична. Поки наука не дала визначення такого стану матерії. Але ми знаємо про нього не тому що колись хтось бачив його, а тому, що маємо віру, тому, що бачимо наслідки його діяльності, бо бачимо плоди його існування. І зовсім не тому, що комусь щось бракує, а той собі вирішив створити у своїй уяві когось чи щось у що можна вірити, щось надприроднє, чим можна все пояснити (ну або списати те, чого пояснити не можемо). Це більше схоже на безглуздя. Отож бо виходить, що гравітації не було до Ньютона, бо ніхто не знав, що вона існує, і що воно таке взагалі. Отже і земля була плоскою, весь час, аж поки не довели її кулясту форму. Гм-м, а може вона і досі плоска, адже щоб перевірити це треба досить високо піднятись, а із поверхні вона виглядає дуже вже плоскою... Ви бачили колись у мікроскопі електрон? Правда ні? І що його теж не існує? Будьте серйозним, Василю...
Наука вже дала визначення духовної істоти. І визначення їй - символ віри. Вище Ви якраз описали бога як символа віри. Тільки Ви сам з собою не погоджуєтесь! Не тільки я, а й Ви можете побачити, як електрон виглядає в мікроскоп. Дивіться тут.
Ну й наука дає .. Істоти симолами не бувають. Вони існують. Символ це розпізнавальна ознака (при)сутности. p.s. з реліігєю зрозуміло, чи часом доводилось чути про таку науку, філософія називається
А тепер Василю, дайте, будь-ласка, визначення, що таке атом, а що таке електрон. Ви, як фізик, мали б це добре знати. А потім скажіть, що із тих наведених Вами двох туманностей (у своєму посиланні http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=538301&mode=threaded#post538301) можна назвати саме електроном? Атоми не вперше сфотографовані! І потім, таки дайте обгрунтування, чому ми віримо коли не бачимо?
Навожу Вам цитату із теми про ті фото: "Для отримання знімків вчені використовували електронний мікроскоп, що фіксує випромінювання і поля" - а не самі електрони, що є корпускулами, частинками, власне як і хвилями. Наслідки їх збудження ел. струмом ми бачимо на фото, - випромінювання. Далі Ви самі говорите: йдетсья про атоми, які, як Ви вірно сказали, складаються з електронів та ядер (протонів та нейтронів) атомів. Електронна хмара може бути створена навіть одним електроном - згадайте водень. Покажіть мені частинку, а не хмару. А показати не зможете через принцип невизначеності Гейзенберга, чи не так? Але доведено науковцями, що електрон існує, причому виявляючи як властивості хвилі так і частинки. Тож хвилю ми вже бачили, а де частинки, де докази (помітні оком), що це хвилі саме електронів? Я ж не повірю доки не побачу! Визначення атому дали задовго до того, як його почали бачити...! наведу Вам дещо із Вікіпедії: Си́мвол (англ. symbol) — об'єкт, зображення, написане слово чи певний знак, що заміняє собою деяке інше поняття, використовуючи для цього асоціацію, подібність або домовленість (наприклад матеріальний об'єкт може використовуватись для позначення абстракттного поняття). Символи вказують (або слугують в якості знака) на ідеї, поняття або інші абстракції. Символом віри називається короткий і точний виклад усіх істин християнської віри. Тобто Бог аж ніяк символом бути не може! Ну, щонайменше тому, що Він є обєктом віри, стовпом, основою усієї віри. Бог не може заміняти собою поняття про себе - це абсурд. Також не може бути асоціацією самому собі. А що таке символ віри, думаю, коментувати нема потреби...
Нажаль, інших прикладів тієї реальности я не знаю. Тобто, те, що Ви написали, стосується не електрона, чи як? Чи, може існування електрона не доведено експериментально? А Ви наведіть експериментальні докази існування бога! Ось, якраз символ бога і є об"єктом Вашої віри. А іншого об"єкта, крім символа, Ваша віра не має! Чи, може, має?
(При)сутність в тому, -- що ІСТОТА. Ваші ж слова: А якщо визнаєте істоту, то не називайте її символом, або купіть собі книжку з фільозофії і починайте упорядковувати фарш в голові