Миху,чо ти рівняєшсі... Чоловік знає,як утворилось життє у Всесвіті сьвічку тримав,певно а ти сі пхаєш...
аааа, ну є така релігія... там їх книга про створення світу починається з слів: спочатку був хаос.... якщо явище піддається закону, значить - порядку.... там вже не хаос.
Ви сам написали: є порядок, а є хаос. Там де немає порядку, там є хаос. Але це ще не означає, що там немає закону! Так що вивчайте закони хаосу!
Ні хаосу, ні порядку ніхто не створював. Еволюція відбувається і в стані хаосу, і в стані порядку. Порядок може переходити в хаос і навпаки. Про самоорганізацію чули?
я є не вірю в існування хаосу. пробували написати програмку - "генератор випадкових чисел"? А я пробував... і не зміг.... нема хаосу.... або ж наведіть приклад, чи "закон хаосу" - розглянемо з критичної точки зору.
Є багато алгоритмів генерації випадкових чисел, але це наукова, а не філософська тема. Відкриваю тему для обговорення тут.
Доброго вечора, Василь. Що Ви скажите про такий вислів: "Хаос чи впорядкованість твердження субєктивні. Хаосу, як такого, не існує. Є лише наша наше недолуге, примітивне розуміння порядку."?
З філософської точки зору можна так думати. Але тоді це буде не той хаос, який розглядається наукою, а лише абстракція хаосу.
Що маються на увазі, як символ віри. Ви хочете сказати, якби людина не вірила, то і Бога би не було, правильно я зрозумів? І ще питання, чи вірите Ви, що Ісус Христос воскрес?
хм...ну постійно згадується "залізний" аргумент атеїстів: Гагарін літав в Космос і Бога не бачив,значицця,що Його нема...
А як хаос роглядається наукою? Відсутність наших знань про природу зовсім не означає, що вона є некерованою та непідпорядкованою певним законам. Взяти хоча б гравітацію - те що її відкрив Ньютон зовсім не означає, що її не було у світі до нього. Або ж скажімо описані закони електродинаміки зявились лише тоді коли про них дізнались? А якби Фарадей жив, скажімо у 13 ст. і ще тоді робив свої дослідження? Чи, наприклад закони хімічних реакцій, стали відомі лише у 18-19 століттях, завдяки Ломоносову та іншим? Алхімія ж задовго існувала до Ломоносова, і собою більше нагадувало хаотичне змішування речовин ніж на чітко окреслену науку із своїми цілком нормальними законами... Чи, скажімо, поняття відносності у всесвіті, набуло фактичності лише після формування Енштейном своєї відомої теорії?
Я знаю, що, якби люди не вірили, то й бога б не було. І його не було, поки люди не почали в нього вірити.
Мдя... Колись Сократ сказав:"Я знаю що я нічого не знаю, але інші не знають і цього". він мав рацію...