а не користуватися "своїм поглядом" - а дослухати до кінця? адже основна ідея - "слава богу, що бога немає - інакше б це породило купу проблем"?
я дуже сумніваюсь у своїй вірі. і, мабуть, не вірю в Бога. але поважаю всі релігії. і не насміхаюсь з будь-чиїх релігійних переконань (як роблять багато атеїстів)
та дослухав я то докінця. Вважаю, що він хоче сказати, що думка "Бога нема" є безглузда. Доречі, я десь бачив повний виступ, але без перекладу на російську. То відомий проповідник і це ого спосіб подачі думки.
нехай хтось вважаэ, що я дебіл чи фанатик, але я знаю, що є.... і мені здається ми з Ним якось вели бесіду.... я йому давав питання, а він мені відповідав... як?? за допомогою громовиці...... тоді я вперше побачив блискавку у січні........і не одну.............
Людині найлегше і водночас найвахжче вірити в те, чого ми не бачимо. Богом найлегше пояснити те, що практично (на досліді чи артефакті) пояснити не можливо. Наприклад: - Звідки взялись люди? - Бог створив - Доведи - Богу тре- хай доводить Я не знаю чи він існує - ніколи не бачила, але те, що існує щось духовно сильніше від людей, точно.
А які гарантії того, що існує бог, який не є символом абсолютної єдности? Гарантії цього відсутні. Можна сказати, що такого бога немає. Тобто, для бога суттєвим є те, що він є символом абсолютної єдности. А все решта є несуттєвим. Усі існуючі боги є символами віри.
Сиволом може бути щось,що люди вибрали для уомоблення своєї віри... А Бог є Творцем всього,що є... Починаючи з Всесвіту і закінчуючи отакими мізерними частинками того Всесвіту,як ми з вами,пане Василю... В тому й полягає наша єдність..
Ух...... інфу черпайте самі у себе про те, що для Бога є суттєвим... теж вихід... Згадалася притча, як горобчик лежав вверх лапками і думав, що підпирає небо...
Причиною того, що люди не усвідомлюють бога, є те, що він є абстракцією розуму, а не реальністю, яку можна усвідомити об"єктивно.
Реальнішого бути не може... Нічого,Василю... Усвідомлення Його присутності приходить до кожного,до кого раніше,до кого пізніше...до кого на останній хвилині життя..
Зверніть увагу,я не талдичу вам релігійні істини. І не сотрясаю повітря цитатами з СП. Для мене Бог - реальна сила,яка присутня всюди...у всьому. І неважливо,як Його називають в різних релігіях...всі вони мають рацію в одному. Бог - є.
Бачите, Ромку, ми можемо не вірити в Христа, чи в Будду чи в Магомета, але... не вірити в Бога - це крайня дурість. Для мене Бог відкрився як реальність, коли я повторював курс стоматології тут в Австралії. І вивчаючи (чи повторюючи) анатомію, фізіологію, біохімію постійно ловив себе на думці, що це хтось мусив створити. Адже будова і механізм роботи найпростішої живої клітини набагато складніший ніж найскладніший пристрій придуманий людьми. І тільки крайнє безрозсудна людина може твердити що це взялося саме по собі.