Чи існує Бог?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем dukh, 16 лют 2007.

1. Юліан

Юліан Active Member

Для мене цілком достатнім доказом існування Бога є існування ідеї Бога в нашій свідомості.

Разом з тим, це не дає відповіді на питання про Його природу і про те, чи є Йому взагалі діло до нас грішних :) і наскільки Бог взагалі піддається розумінню та опису поняттями матеріального світу.

• Подобається Подобається x 2
  2. Юліан

Юліан Active Member

Якщо для цих людей нібито немає Б-га, то навіщо перейматися тим, чого нема? :dntknw:Тут логіка відпочиває.
    Чи може тут наголос саме на вірі?

3. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

На релігії. Суть меседжа описана в книзі автора реклами.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Я ж написав що молитися потрібно нам християнам за таких людей, щоб вони прийшли до Бога!

А навіщо їх атеїстів заставляти молитися?
    Молитва- це спілкування.
    Як можна заставити когось спілкуватися з Тим, Кого не бачиш?

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я вже кілька разів писав, що вони не вірять в Бога, бо не хочуть вірити, бо їм приємно жити за тими аморальними правилами за якими вони живуть. Віра в Бога вимагає обовязків жити хоч приблизно за його правилами.
    А вони не хочуть. Але кажуть, що найбільш твердолобий атеїст в критичні моменти свого життя все таки каже щось на кшталт, Боже допоможи, врятуй... якщо ти є...
    А чесно кажучи бути атеїстом, тобто вірити, що все чудом виникло, відтворило само себе - це потрібна в сто разів сильніша віра...
    Бо логічно це неможливо. Абсолютно. Ні в якому разі.

• Подобається Подобається x 3
  6. Levko

Levko Well-Known Member

Молодець!
    Не сумнівайтеся навіть в тому, що Бог почув, Він завжди чує наші молитви:

Єр.29:12
    І ви кликатимете до Мене, і підете, і будете молитися Мені, а Я буду прислуховуватися до вас.

Iс.65:24 І станеться, поки покличуть, то Я відповім, вони будуть іще говорити, а Я вже почую!

Інколи вам може здатися, що Бог мовчить і не чує, але повірте в те, що Він чує ваші молитви, якщо Він це пообіцяв це у Своєму Слові.
    Він обманювати, чи не дотримувати Свого Слова не може, така Його свята природа.

Проблема лише в тому, що відповідає на молитву Він по-Своєму, як вважає за потрібне, а не як ми бачимо вирішення нашої проблеми.
    Тому варто довіритись Йому повністю, тому що Він найкраще знає, що і коли для нас є найкращим.
    :)

• Подобається Подобається x 1
  7. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

можливо оці слова записані в Біблії допоможуть знайти вам відповідь на ваші питання:
    "Я, Иегова, - твой Бог, который учит тебя полезному, ведёт тебя по тому пути, по которому тебе нужно идти. О, если бы ты был внимателен к моим заповедям! Тогда твой мир стал бы как река и твоя праведность - как морские волны." (Исаия 48:17, 18)
    Як можете бачити - Єгова піклується за кожного з нас.
    А щодо того, чи можна пізнати Бога, Ісус Христос сказав: "Щоб мати життя вічне необхідно пізнавати Тебе, - єдиного істиного Бога, та Ісуса Христа, що післав ти його. (Івана 17:3).

8. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Це знов таки не Біблія а варіації СЄ на тему,бо в Біблії так:

17 Так говорит Господь, Искупитель твой, Святый Израилев: Я Господь, Бог твой, научающий тебя полезному, ведущий тебя по тому пути, по которому должно тебе идти.
    18 О, если бы ты внимал заповедям Моим! тогда мир твой был бы как река, и правда твоя - как волны морские.

48:17 Так говорить Господь, твій Відкупитель, Святий Ізраїлів: Я Господь, Бог твій, що навчає тебе про корисне, що провадить тебе по дорозі, якою ти маєш ходити.
    48:18 О, коли б ти прислухувався до Моїх заповідей, то був би твій спокій, як
    річка, а твоя справедливість, немов морські хвилі!

І так само з Нового Заповіту
    3 Сия же есть жизнь вечная, да знают Тебя, единого истинного Бога, и посланного Тобою Иисуса Христа.
    3 Життя ж вічне це те, щоб пізнали Тебе, єдиного Бога правдивого, та Ісуса Христа, що послав Ти Його. Ів17:3

Відчутна різниця?

Останнє редагування: 17 січ 2009
  9. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Тоді може придивитеся до примітки в Вихід 6:3 в перекладі Огієнка "в оригіналі JEHOVAH
    тобто Господь."
    Як відомо в Ізраїлі немає перекладу Старого Завіту. Євреї на відміну від інших народів користуються оригіналом. Так от в оригіналі тетраграматон ЙГВГ, котрий ми зазвичай читаємо Єгова, зустрічається 6828 разів. Тепер розберіться добре де Біблія, а де варіації.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я думаю, що з Божої волі СЄ називають Боже Ім"я неправильно, щоб не порушували Заповідь: Не взивай намарно Імені Господа Бога твого.
    Ще одним підтвердженням цього є те, що Ісус ніколи не називав Імені Бога, на відміну від СЄ.

11. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Помиляєтеся шановний.
    Друга заповідь забороняє вживати імя Єгови намарно, тобто без належної поваги. Але не забороняє вживати його з повагою. Наприклад в Ісаї 12:4 написано: "...Благодарите Иегову! Призывайте его имя. Рассказывайте среди народов о его делах. Говорите, как возвышенно его имя".

"Каждый, кто призывает имя Иеговы спасётся. (Рм. 10:13)

Боже імя Єгова зустрічається в єврейських Писаннях біля 7000 разів, воно часто згадується в Псалмах, які євреї співали хором. Псалми 146-150 починаються словами "Восхваляйте Иаг!"

Хіба в церкві під час літургії ви не співаете "Алліллуя!", що означає "Восхваляйте Иаг!". А Иаг - це скрочена форма від Иегова!

Знову помиляєтеся шановний, і то глибоко.
    Хіба ж це не слова Ісуса: "Я открыл им твоё имя и ещё открою, чтобы они проявляли такую же любовь, какую ты проявляешь ко мне, и чтобы я был в единстве с ними."? (Івана 17:26)?

І хіба ж не Ісус дав нам зразкову молитву відому сьогодні як "Отче наш"? В ній він закликає освячувати Боже імя. А якщо його не знати, то як же освячувати?

Освячення імені Єгови було для Ісуса найголовнішою справою.

12. франц-йосип

Вже набридло повторювати адептам вашої організації що в біблійному і взагалі східному розумінні ІМ"Я -означає природу,суть,властивості особи,а не просто імя,назва.
    Так що "відкрити ім"я" в даному контексті скорше означає-Я виявив людям Твою природу,суть.Але Бруклін каже інакше....

13. франц-йосип

А тут взагалі-неправда,бо в посланні до римлян ап.Павло пише так:
    13 Ибо всякий, кто призовет имя Господне, спасется.
    13 Бо кожен, хто покличе Господнє Ім'я, буде спасений.Рим.10:13
    в Новому Заповіті ім"я Єгова не зустрічається взагалі ні разу в даному випадку написано "кіріос"
    Виходить дуже просто -сказав-"Єгова",і вже спасений.(Такий спрощений експрес метод спасіння)
    Йдеться про те,що спасений той,хто буде з Господом,хто довіряє ,Йому,покладається на Нього.

• Подобається Подобається x 3
  14. Pedro

По англійськи:

For everyone who calls on the name of the Lord will be saved.

Причому, ця цитата взята зі Старого заповіту (пр. Іоіль) теж звучить абсолютно так само. Я маю десь 5 варіантів англійського перекладу - скрізь те ж саме.
    Цікаво, як можна робити переклад під своє трактування? Цеж є гріх згідно Євангелія. Великий гріх...

15. Pedro

Зеніт, згідно Біблії (та й в реальному житті) ми є великими грішниками і заробили вічне покарання.
    Я знаю, як я можу мати прощення тих гріхів, тобто повну амністію.
    Чи можете пояснити, яким чином це збираєтеся робити Ви особисто?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну вживання Імені у назві вашої організації і є намарно. Чому? Бо І"мя ви включили у назву не для прославлення Бога, бо жодна організація не достойна цього, а саме СЄ використовують І"мя для прославлення своєї організації, надання їй авторитету.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну от... де Імя?

18. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

"Божий гнів виливається з неба на всіляку безбожність і неправедність людей, які своєю неправедністю придушують правду. Адже все, що можна знати про Бога, для них явне, оскільки Бог їм це виявив. Бо його невидимі риси - віковічну силу й божественність - чітко видно ще від створення світу, оскільки вони поміті у творінні, тому таким людям немає виправдання. Адже , знаючи Бога, вони не прославляли його як Бога та не дякували йому, але отупіли у своєму мисленні, і темрява огорнула їхнє нерозумне серце. Заявляючи, що є мудрими, вони стали безглуздими та обернули славу нетлінного Бога у щось подібне до зображення тлінної людини, птахів, чотириногих істот і плазунів.... ...Вони віддали перевагу брехні, а не Божій правді,... (лист апостола Павла до Римлян 1 розділ 18-23, 25)

19. ovod

ovod Well-Known Member

звісно, що Бого є, питання в іншому, що кожен під ним розуміє

20. Michel

Michel Member

Хто стер мій вчорашный пост і по якій причині??
    Хто намагається тримати народ в темноті??
    Хто боїться правди??

В епоху інтернета не получиться, хоч головою об стінку, марно !

Пост був приблизно слідуючий:

" Бог є і не один, а їх багато.
    Ось тут про богів: http://www.koob.ru/sitchin_z/ "

а де твій аватар? :)