Чи існує Бог?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем dukh, 16 лют 2007.

1. Фесько

Фесько Well-Known Member

Звісно, діти ще не зовсім відчувають себе самостійнійними, а звідси і є малозахищенними.
    Ну дорослі то вже ваще... "гонять" :)))

Але факт в тому, що людина таки "програмується" ;)

Ага [​IMG] Значить можна обійтись і без молитви?:)))

Останнє редагування модератором: 7 січ 2009
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

можна...
    Але без Бога..ніколи...

3. Фесько

Фесько Well-Known Member

Ну я та інші люди ж якось обходжуються? ;) Ех, вже набридло споріть :nea:

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

я ж кажу,можна обійтись без церкви,релігії,канонів,обрядів,молитв...
    Але без Бога - ніколи...
    не розуміє чоловік...:nea:

• Подобається Подобається x 5
  5. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

ви не можете відповідати за всю науку
    але постійно це робите :nea:
    о_О ніколи за собою такого не помічала

ми всі оперуємо різними категоріями, так ніхто нікого і не зрозуміє :dntknw:

та молитва це не конче "Отче наш" від початку до кінця промовлений з інтонацією :mocking:
    це може бути і півсекундне "Божи поможи ..." :)

Останнє редагування модератором: 7 січ 2009
    • Подобається Подобається x 2
  6. Фесько

Фесько Well-Known Member

Ну, якщо людина вірить тому, що хтось десь щось скаже, то звісно на нього це впливиме ;)

Тобто різниці самої не має, чи це "Боже, поможи" чи це "Отче наш....". Тобто всі ці релігійні канони - брєд. Я вас зрозумів :)

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ви зрозуміли рівно стільки, скільки треба було, аби вивести даний висновок.

8. nata-k

nata-k Well-Known Member

Я з усією відповідальністю можу заявити, що вивченням позитивного і негативного заряду води після начитування інформації може займатись лише психологія. Жодна інша наука таким не займається.
    Псевдонаукова маячня - не наука.

І ще я до кінця не можу зрозуміти Ваш аргумент, Гелено. Чому Ви вважаєте, що "сила думки" людини є доказом існування Бога? :dntknw:

• Подобається Подобається x 1
  9. консультант

консультант Дуже важлива персона

Не знаю, але мені ще Бог ніколи не відказував, щоб я не просив, а якщо і не отримував, то постійно переконувався, що добре, що Бог не дав те, що я просив.
    Тому не уявляю, як люди можуть жити сами по собі, не звертаючись до Бога. То майже нереально.

• Подобається Подобається x 3
  10. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Але ж треба визнати,що те що ми бачимо довкола саме свідчить про таке.Тобто люди "намагаються"жити без Бога,і цьому є багато об"єктивних причин.Але рушійна сила такого рішення,виключно пиха,гординя(як і було од початку)

11. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

Бог існує там, де є любов...

12. консультант

консультант Дуже важлива персона

Дехто живе, жирує, з праведних сміється, а потім раз - і пора "йти на звіт". В цей час навіть сатанисти просять Бога, щоб їх простив, не то, що прості невіруючі. То виникає питання: для чого чекати на останній день, якщо його може не бути і Бог так і не почує слова каяття? Колись в нас в школі була завуч, яка рипіла на чому світ стояв, воюючи проти церкви. Її чоловік - вчитель фізкультури казав, що до церкви він може піти тільки хіба посвистіти. На Великодні святи цілі облави влаштовували перед церквою, непускаючи дітей. Кожного понеділка на шкільній лінійці всіляко псючила учнів, які ходили в церкву. Коли важко захворіла, церква стала для неї святою, священник кілька раз її сповідав і просила поховати її, як християнку, зі всіма почестями. Тепер її чоловік, вже пенсіонер, став таким побожним, що коли йому кажеш добрий день, то він ще й увагу звертає, чому не "Слава Ісусу Христу". Фактично, майже те саме відбувалось з бувшим парторгом колгоспу, який закривав церкви. вішаючи таблицю "дім громадської панахиди", давав план "на гора", зносячи по полях статуї Матері Божої. Тому знаючи перспективу невіруючих та інших невігласів, я сміюсь з цього, бо знаю, що їх чекає...

Останнє редагування: 7 січ 2009
  13. Michel

Michel Member

14. Гелена

ви неуважно слідкували за ходом розмови, тому і не зрозуміли

15. Марусино

Марусино Well-Known Member

в заголовку тре на Велику літеру замінити.....

16. nata-k

nata-k Well-Known Member

Поясніть, будь-ласка, доступно :).
    Чи правильно я зрозуміла Вашу тезу "наявність сили людської думки доводить існування Бога"

З.І. Гелено, не зліться на мене :). У цьому питанні не може бути правильної чи не правильної думки. Правда? Мені просто цікава Ваша думка.

17. Гелена

ні, неправильно. в мене не було такої тези

18. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

а что есть Бог в данной дискуссии???
    - Личность всесильная?
    - некий порядок определяющий построение всего сущего?
    - абстрактное понятие существующее лиш сводом моральных уложений и те самым влияющее на социум ?

вот вопросы коие и определят суть разговора, ненужно ответов типа - есть дух, ибо тогда вопрос а что есть дух? думаем вместе ...

19. D.M.

D.M. Well-Known Member

Нічого дивного. Просто ці люди або схильні до крайнощів, або схильні до пристосуванства.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

до пори до часу....

а де твій аватар? :)