Відповідь: Чи існує бог? Далі , мали б виділити: 1. Бога , що безпосердньо створив усе - першоджерело. 2. Бога, що створив тільки нас ...
Відповідь: Чи існує бог? Це спірний допис...не завжди ми зустрінемо такий розділ...він є я згоден, але також існує факт єдиного бога, просто його іпостасі творили людину... Приходимо знову до певних протирічь...та все ж таки я про інше, головне що багатобожжя...світ розділяється...існує ієрархія, різноплановість...
Відповідь: Чи існує бог? Як наме , тут підміна понять: Бога творця - і безпосереднього очільника в релігії. Як Творець - єдиний для всіх, чисто логічно мислячи ... А Релігії - висвітлюють тендеції , цінності локальних регіонів ... релігія дарує ціль в житті ...
Відповідь: Чи існує бог? Давайте конкретизувати питання...про що ми говоримо? Якщо про древність, то які релігії ? І при чому тут очільник релігії?
Відповідь: Чи існує бог? Тобто Ви хочете перевести розмову у площину християнську? Не розумію логіки...ми ж нібито про міфологію і про древні осередки цивілізацій...
Відповідь: Чи існує бог? О, тепер я теж зловив нитку ґлузду ... Давайте про правіру українців ... маю надію згадати прочитане ... Так, там були Род, Перун , Дажбог, Сварог, ... Впринципі космічного нічого , привязка до природи ... Хм, видно за космічним краще іти до індусів, майа , ацтеків, вавілонян та єгиптян ... ті хоч малюнки залишали ... Додано через 17 хвилин О знайшов:
Відповідь: Чи існує бог? Шановний, прочитайте тему гілки !!! Хочете, відкрийте тему про міфологію і про древні осередки цивілізацій і там знайдеие можливо своїх однодумців...
Відповідь: Чи існує бог? БОГ є, i ВIН реальний, не абстрактний. Ви це тiльки що прочитали- щоб потiм не говорили, що нiхто вам не сказав. Парадоксiв немає; парадокси- це iстина, незрозумiла i перекручена людьми.
Відповідь: Чи існує бог? Доказательства существования Бога В этой книге отражены неоспоримые факты современных научных исследований и открытий, доказывающие полную несостоятельность концепции материализма, приведены аргументы более трехсот ученых, в том числе лауреатов Нобелевской премии, которые считают, что мир сотворен Богом. В учебно-образовательных заведениях, в научно-популярной массовой литературе и телепрограммах эти взгляды ученых полностью игнорируются и замалчиваются, и вместо них навязываются плоско-материалистические концепции, давно уже опровергнутые современной наукой. Книга написана простым живым языком и будет представлять несомненный интерес для всех людей, стремящихся познать истину. Часть материалов публикуется в России впервые.
Відповідь: Чи існує бог? Профессор задал своим студентам вопрос. "Все, что существует, создано Богом?" Один смело ответил: "Да, все создано Богом". Профессор спросил, "Если Бог создал все, значит Бог создал зло, раз оно существует. И согласно тому принципу, что наши дела определяют нас самих, значит Бог есть зло." Студент притих, услышав такой ответ. Профессор был доволен собой. Он похвалился студентам, что еще раз доказал, что вера в Бога это миф. Тогда другой студент поднялся и спросил "Профессор, холод существует?" "Что за вопрос? Конечно, существует. Тебе никогда не было холодно?" Студенты засмеялись над вопросом молодого человека. Молодой человек ответил, "На самом деле, сэр, холода не существует. В соответствии с законами физики, то, что мы считаем холодом в действительности является отсутствием тепла. Человек или предмет можно изучить на предмет того, имеет ли он или передает энергию. Абсолютный ноль ( - 273 градусов по Цельсию) есть полное отсутствие тепла. Вся материя становится инертной и неспособной реагировать при этой температуре. Холода не существует. Мы создали это слово для описания того, что мы чувствуем при отсутствии тепла." Студент продолжил. "Профессор, темнота существует?" Профессор ответил, "Конечно, существует." Студент ответил, "Вы опять неправы, сэр. Темноты также не существует. Темнота в действительности есть отсутствие света. Мы можем изучить свет, но не темноту. Мы можем использовать призму Ньютона чтобы разложить белый свет на множество цветов и изучить различные длины волн каждого цвета. Вы не можете измерить темноту. Простой луч света может ворваться в мир темноты и осветить его. Как вы можете узнать насколько темным является какое-либо пространство? Вы измеряете какое количество света представлено. Не так ли? Темнота это понятие, которое человек использует чтобы описать что проиходит при отсутствии света." В конце концов, молодой человек спросил профессора, "Сэр, зло существует?" На этот раз профессор ответил неуверенно: "Конечно, как я уже сказал. Мы видим его каждый день. Жестокость между людьми, множество преступлений и насилия по всему миру. Эти примеры являются не чем иным как проявлением зла." На это студент ответил, "Зла не существует, сэр, или по крайней мере его не существует для него самого. Зло это просто отсутствие Бога. Оно похоже на темноту и холод - слово, созданное человеком чтобы описать отсутствие Бога. Бог не создавал зла. Зло это не вера или любовь, которые существуют как свет и тепло. Зло это результат отсутствия в сердце человека божественной любви. Это вроде холода, который наступает, когда нет тепла, или вроде темноты, которая наступает, когда нет света." Профессор сел. Имя молодого студента было – Альберт Эйнштейн.
Відповідь: Чи існує бог? я вважаю, що віра має бути, але релігія неважливо яка. Чому? тому що на мою думку перша релігія пішла від Індусів, після цього попридумували христаянства єврейства і всяке таке. але саме важливе не те чи Бог чи Аллах чи ще 100 імен Він є один Він має багато імен, Він нас любить і неважливо який він і яка у нас віра!
Відповідь: Чи існує бог? Щось він не врахував старий заповіт(Буття 1) : І який наполеглевий студент був, всьо пізнати захтів - світло, темряву, добро і зло, ... Джерело http://www.ukrlc.org/bible/old/Mojsej/Genesis.htm . А якщо чесно то все має людські назви бо це те чим люди передають інформацію. І це про що було сказано ще не означає що це християнський Бог то по-перше. По-друге навіщо ж говорити що любов і добро існує, а зла не існує. А чому не можна, бо це є НАГЛА, НЕСКРОМНА, НЕ ЧЕСНА підміна поняття. Хоча для християн це взагалі не питання щодо добра і зла, цитата із біблії(Буття 3) : Ну і на кінець у кого які "вожді" - , і яке в них походження.
Відповідь: Чи існує бог? Зло існує. Але зло має своє визначення у християнстві і навряд чи воно співпадає з тим поняттям, що є у Вас.
Відповідь: Чи існує бог? Ну зі світлом я ще зрозумів, тільки от як це він зі злом увязав від мене якось "ускользнуло", типу зло це відсутність добра? А що воно таке? Крім того як на мене агресія це цілком існуюча річ а не відсутність позитивного ставлення а.к.а. байдужість
Відповідь: Чи існує бог? Ця історія навіяла мені наступне питання: Якщо Бог є досконалим, а ми створені Богом за його "образом і подобою, то звідки взялося поняття гріховної суті людини? Бог створив людину з її природніми бажаннями (інстинктами), а тепер ми чомусь повинні їх в собі приглушувати? Припустимо, у когось є природня фізіологічна потреба сексу, але він/вона все ще не в шлюбі, і не відомо чи буде...Чому задоволення такого роду вважається злом? Чи дійсно краще заглушити в собі таку незадоволеність і образу на весь світ, а зовні вдавати праведника?
Відповідь: Чи існує бог? Дуже багато запитань ви підняли. Найперше, щоб глибше зрозуміти питання, треба уяснити собі, що таке зло і що таке задоволення. По-перше, зло не є абсолютне. Воно є у володінні і контролі Бога. Зло не є антиподом добра, як ми привикли вважати. Зло - то є зіпсуте добро. Зло є неповнота добра. Так, як вважають "7" - повнота, а "6" - неповнота. Тому секс поза благословенням є зіпсуте добро, воно і приємне і приносить ніби радість. Сатана колись був досконалим ангелом у повноті добра, але пішовши проти Бога, він втратив повноту. Тому він не може бути генераторм добра, а лише генератором неповного добра - зла. Іншими словами, якщо ми якісь справи робимо нехай на наш погляд, добрі, але без Божого благословення, то не є добро, хоча воно може здаватися нам як добро. Бог створив людину досконало, але при умові, що людина не піде проти Божої волі. Але людина пішла проти, спокушена дияволом. Гріх є заразний. Так, як погане дерево не може дати добрих плодів, так само і все людство заражено первородним гріхом. Чому ззовні? Кому воно потрібно, ця зовнішність? Внутрішньо! Мені ви нагадали підпис у Лілі Романової:" краще мати справу з мудрим ніж з побожним". Мудрий і побожний. Я ще не зустрічав мудрого і непобожного. Може мені просто неповезло? Якщо людина мудра - вона побожна, якщо побожна - значить мудра. Звичайно, якщо не вважати слово "побожний" у спотвореному смислі.
Відповідь: Чи існує бог? Але ж можна було не залишати людині можливості спокуси...Звідки взялася недосконалість всього мироздання, чому дозволено було "зіпсуватися" добру, коли воно було у Його володінні і контролі? Дякую, п.Миху, за доступні пояснення...та все ж, мабуть, дійсно, світ складений з протиріч, і є питання, на які відповідь знає тільки Творець... Вибачте, що повела тему в інше русло:o
Відповідь: Чи існує бог? Справа в тому, що Бог надав людині свободу вибору. Ми є самостійні у виборі. Бо якщо б ми не мали ту свободу вибору, ми не могли бути грішними і нас неможливо було б судити. А саме через те, що людина є, як самостійна одиниця вільна. Доречі, юдеї вважають, що ангел не має вільного вибору, він виконує лише Божу волю, він не може робити що сам захоче. Але чи то є правда? Наприклад той же приклад про Сатану..... Я думаю, те, що є зараз з людиною, це ніщо інше, як процес довершення людини у її створінні. Людина на виході має бути стійкою до спокус, до гордині і бути вся у світлі.