Чи існує Бог?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем dukh, 16 лют 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Чи існує бог?

Так і не відповіли що сказав Ісус. Я так і думав.....

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ви теж не відповыли жодного разу про антипапу....
    навіть якщо я сто раз запитаю -- відповіді у вас не буде.....
    те саме стосується і "торгівлі в храмі"....
    а також багатьох і багатьох речей в організації, яку ви вважаєте наступницею петра...

до речі, я так і не розумію, чому ви так вважаєте... [​IMG]
    якщо подумати....
    Ісус це сказав петру, той поїхав до риму, там проповідував...
    і що дає право казати, що організація, яка виникла чере кілька сторіч, має право на правонаступництво дій петра?..

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

та бо я нічого не чув це.

Ставити -1 кожен може, а по суті відповісти - мало народу.

Додано через 1 хвилину
    не люблю торгівлі у храмі, просто терпіти не можу, але це не робить традиційну церкву не Христовою.

Додано через 4 хвилини
    Петро мав послідовників, а не просто виникло на порожньому місці. На порожньому місці виник Рассел і Блаженний.

4. duncan

що найцікавіше: з рассела культ робите ви!.. [​IMG]
    хто для свідків рассел?... людина... в книгах, брошурах, просто у проповідях він не згадується.... згадується переважно вами і діячами вашої організації...

я розумію: кожен міряє по собі.... [​IMG]
    зі священиків роблять культ, то чому не приміряти сей сіряк на іншого?..
    о!.. забув.. всі мої дописи тре розжовувати!... чому роблять культ?.. руцю священику цьомають?... ціьомають... [​IMG]

петро мав послідовників, які чинили так, як зараз це роблять свідки...
    ЄПИСКОП!..
    хто такий єпископ?...
    ви знаєте?..
    впевнений, що ні!...
    дайте, будь-ласка, пояснення... [​IMG]

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я просто констатую факт. Не було б Расела, не було б СЄ.

Додано через 2 хвилини

:) :) :)

і так Петро мав учнів, а учні - своїх учнів і так до того часу, поки останні учні "заімєлі" Рассела, який утворив течію. Залізна логіка.:)

6. duncan

не було би рассела -- рано чи пізно з"явився би інший, хто відкрив би очі тим, хто хоче бачити.. [​IMG]

логіка не залізна, а сталева...
    Ісус говорив одне, петро діяв, як навчав Ісус, а ваші папи поміняли так ,як їм було вигідно...

якщо вже проігнорували пояснення слова "єпископ", то я за вас напишу: єпископ -- старший у зборі...
    саме так, як є у свідків..
    а не "пуп", якому цілують руцю, а він собі будує хороми, отримує нагороди і коштовності від керівництва...

• Подобається Подобається x 1
  7. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

Це некоректно. Обізвати Ейнштена убогим та обмеженим?
    Ромцю, який у вас ай-кью? Ще не народилась людина, що може зверхньо ставитись до звичайних геніїв

Додано через 9 хвилин
    Хиба Рассел, згідно з Вашою логікою, був першим "відступником"?
    А звідки ж тоді взялися православні? протестанти усіх різновидів? Усе це аж надто далеко навіть від того спотвореного вчення Іісуса, яке можна розгледіти проміж забобонів, у Євангеліях викладених темними або хитрими людьми.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

це щось нове... Енштейн - атеїст.

Додано через 45 секунд
    ні. просто мова йде про СЄ.

9. duncan

а чому свідки єгови вам так в око потрапили?.... [​IMG]
    може тому, що підсвідомо розумієте їх правоту?..

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

хочеться з Пупером подискутувати....

11. coolzak

coolzak Well-Known Member

про релігійність Енштейна
    В 1921 году Эйнштейн получил телеграмму от нью-йоркского раввина Герберта Гольдштейна: «Верите ли вы в Бога тчк оплаченный ответ 50 слов». Эйнштейн уложился в 24 слова: «Я верю в Бога Спинозы, который проявляет себя в закономерной гармонии бытия, но вовсе не в Бога, который хлопочет о судьбах и делах людей».[2]

В 1950 году, в письме М. Берковитцу Эйнштейн писал: «По отношению к Богу я агностик. Я убеждён, что для отчётливого понимания первостепенной важности нравственных принципов в деле улучшения и облагораживания жизни не требуется понятие законодателя, особенно — законодателя, работающего по принципу награды и наказания».[3]

Эйнштейн описал свои религиозные взгляды, отвечая тем, кто приписывал ему веру в иудео-христианского Бога: «То, что вы читали о моих религиозных убеждениях — разумеется, ложь, которая систематически повторяется. Я не верю в персонифицированного бога, и я никогда не отрицал этого, но выразил это отчетливо. Если во мне есть что-то, что можно назвать религиозным, то это только безграничное восхищение устройством мира, насколько наша наука способна его постичь».[4][5]

Сам себя Эйнштейн называл глубоко религиозным человеком.[6] В 1940 году он описал свои взгляды в журнале «Nature» в статье под названием «Наука и религия».[7] Там он пишет: «по моему мнению, религиозно просвещённый человек — это тот, кто в максимально возможной для него степени освободил себя от пут эгоистических желаний и поглощён мыслями, чувствами и стремлениями, которых он придерживается ввиду их сверхличностного характера... безотносительно от того, делается ли попытка связать это с божественным существом, ибо в противном случае нельзя было бы считать Будду или Спинозу религиозными личностями. Религиозность такого человека состоит в том, что у него нет сомнений в значимости и величии этих сверхличностных целей, которые не могут быть рационально обоснованы, но в этом и не нуждаются... В этом смысле религия — древнее стремление человечества ясно и полностью осознать эти ценности и цели и усиливать и расширять их влияние». Он утверждает, что все конфликты между наукой и религией «происходили в результате фатальных ошибок», в результате непонимания того, что «сферы религии и науки сами по себе ясно разграничены». В то же время «между ними существует сильная взаимосвязь и взаимозависимость». «Наука без религии хрома, религия без науки слепа... Подлинного конфликта между религией и наукой не может быть».

В то же время, он даёт понять, что не верит в персонифицированного Бога, и утверждает, что «не существует ни господства человека, ни господства божества как независимых причин явлений природы. Конечно, доктрина Бога как личности, вмешивающейся в природные явления, никогда не может быть в буквальном смысле опровергнута наукой, ибо эта доктрина может всегда найти убежище в тех областях, куда научное знание ещё не способно проникнуть. Но я убеждён, что такое поведение части представителей религии не только недостойно, но и фатально».

Эйнштейн одобрял работу психолога Пола Диля (англ. Paul Diel),[8] предлагавшего биологические и физиологические основы для нравственности вместо теологических или социологических.[9]

Наиболее полный обзор религиозных взглядов Эйнштейна опубликовал его друг, Макс Джеммер (англ. Max Jammer), в книге 1999 года «Эйнштейн и религия».[10]

Эйнштейн был почетным членом Ассоциации рационалистской прессы с 1934 года, работал в комиссии экспертов Первого гуманистического общества Нью-Йорка.

• Подобається Подобається x 2
  12. duncan

ой, така увага до моєї скромної персони!... [​IMG]

пс. я вже писав, що, наприклад, франко відрікся від християнства....
    я так думаю, що відрікся від "традиційного"...
    не мав змоги поспілкуватися з расселом, який приїжджав до львова на початку 20-го сторіччя...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та нашо йому був Рассел, він повірив мавок...

14. Олег Оранжевый

Така позиція веде до зубожіння нації.
    Саме тому я активніше став вести антирелігійну пропаганду. Якщо так тяжко дається наука, то Романе, релігійна людина має виходити з того, що наука, як і усе , створена Ним, пізнання є наближенням до Нього, і віруючий має виконати Його волю. Таким чином віруючий маже примиритись з сучасним світом... хоч це насправді й зовсім непотрібно, якщо визнати віру не обов"язковою.

15. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Добре пупере, ви мене переконали, що для вас Бог це прочитана книга і ваша мудрість і знання рівнозначні Божим. Ви раді?

• Подобається Подобається x 2
  16. Олег Оранжевый

до речі, Миху, що означає Ваш новий слоган "маран ата"?
    це щось знайоме, на арамейській мові

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не памятаю де, але у Біблії українською є такі слова, що означають "Господи прийди" на арамейські - правду кажете.

18. duncan

[​IMG] олено, я вас люблю!.....

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

1 послання ап. Павла до Коринтян 16, 13-24 Браття, будьте обачні, стійте у вірі, будьте мужні, кріпіться. Нехай все у вас діється в любові. Благаю вас, брати, ви знаєте родину Стефана, що вона первісток Ахаї і що посвятили себе на службу святим; отже, щоб ви також були услужливі таким людям і кожному, хто трудиться і працює з ними. Я тішуся приходом Стефана, Фортуната й Ахаїка: вони заступили вашу відсутність, бо заспокоїли мій і ваш дух. Шануйте, отже, таких. Вітають вас Церкви азійські. Вітають вас у Господі сердечне Акила й Прискилла з їхньою домашньою церквою. Всі брати вас вітають. Вітайте один одного святим поцілунком. Привіт моєю рукою, Павловою. Як хто не любить Господа, анатема на нього. Маран ата. Благодать Господа Ісуса Христа з вами. Любов моя з усіма вами у Христі Ісусі. Амінь.

20. Liliya

Liliya Well-Known Member

Готова підписатися під кожним словом

а де твій аватар? :)