Чи існує Бог?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем dukh, 16 лют 2007.

1. zet

zet Дуже важлива персона

Відповідь: Чи існує бог?

В фантастике есть чудная повесть, затрагивающая религиозную тему и веру. Айзека Азимова.. Не помню названия уже..
    Автоматическая станция далеко от Земли. Задача ее фокусировать солнечный луч и посылать на приемники энергии на Земле. станция плностью автоматизирована, но все равно приходится дежурить людям для контроля за приборами, ибо малейшая ошибка - выгорит полпланеты...
    Привезли и собрали нового интеллектуального робота, а у него "винтик за винтик" зашел. Утверждает, что и планеты Земли нет. Весь реальный мир это только эта станция, и Бог - это показания приборов и стрелки их.. У людей паника, планета ж выгорит.. А РОБОТ закрыл их в помещении и сам провел прием и передачу солнечного луча да еще со сногшибательной точностью. Люди увидели, обрадовались, пытаются объяснить как хорошо это было проделано.. А в ответ искреннее сочуствие РОБОТА к "устаревшим моделям" и их "неверной вере" в какую-то Землю. Ведь ясное дело, что главная цель мирозздания в том, чтобы стрелки держались в центральном положении и не отклонялись. :)

• Подобається Подобається x 2
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

все залежить від того, на якій відстані людина стоїть від християнства - настільки воно і здається казкою, наприклад комуністи.....

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зустрілися в акваріумі дві рибки і одна каже до другої:
    -Як ти думаєш, Бог є?
    -Безперечно, -відповіла та,- хто ж по-твоєму в акваріумі міняє воду?

4. D.M.

D.M. Well-Known Member

Цей анекдот дуже нагадує повість Пелевіна "Затворник і Шестипалий". Рекомендую почитати.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

але він вчить як саме люди можуть вести обговорення Бога.

6. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Прошу мені порадою допомогти!

Сьогодні отримала повідомлення від одного хлопця, з яким цього літа познайомилася і під час одної дискусії спілкувалася на тему релігії і віри. Він - філософ і великий професіонал свого фаху.
    Отже, він пише мені, що дотепер розглядав гіпотезу існування Бога, як творця, разом з питанням виникнення атомів та електронів і лише в контексті дискурсу створення (виникнення) світу. Але відчуває останніми днями, що Бог - це щось набагато більше. От що те більше, запитує про те мене.

Я, звичайно, свою точку зору йому напишу. Але хотілося б набратися ще й інших думок та підтверджень. Дякую!

7. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

саме воно... саме "в дірочку"
    Азимов Айзек. 3 закона роботехники

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Колись,у першому класі нам вчителька казала(часи були такі)що Бога нема."От,навіть Гагарін літав в Космос і Бога не бачив!"
    Мені це смішно згадувати.
    Я вважаю,що Бог існує,незалежно,що б хто і з точки зору якоїсь релігії не судив.Він набагато вище від наших суджень про Нього...

• Подобається Подобається x 4
  9. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

дійсно старий анекдот...
    Злітав от він - прилетів... Ну, там пиятики, "прийоми", "раути"... Перший - в Кремлі.
    Микита (хрущов) в якийсь момент відвів в сторону - отак за рукав у кутик і затягнув... Питається - "Слухай, отак чесно... бога бачив? він є?" - Гагарін набрався духу = "Є". - "Я так і знав! тільки нікому не кажи!"
    Ну, ото далі - презентації, "прийоми", "раути".... На одному з них - відтягує папа Римський Гагаріна в сторону - "Тільки чесно скажи... ти там був... бачив бога? він є?" - Той зітхнув - "Немає". - "Я так і знав! тільки нікому не кажи...."

10. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

Я, повірила в Бога недавно, і мені дуже шкода, що це сталося за таких обставин.
    Чомусь ми звертаємось до Нього коли нам важко, а коли нам добре, забуваєм. Я не виняток. Мене збила машина, на швидкості 80 км/год, мені мало чого відомо, бо нічого не пам"ятаю, але очевидці розповідали, що я, рикошетом била припарковані машини, по інерції, від удару...Я своїм тілом ( 55 кг) зім"яла 2 машини, не рахуючи ту, що мене збила, і залишилась непросто жива !!!! Легка черепно-мозгова (струс мозгу,гематома), трохи писок поцарапаний, і один перелом, зараз ходжу з шурупами в коліні....А, за день до цього, я за кухлем пива, розводила браваду, що я не вірю в Бога, що релігія це хвора уява, і якщо є Бог, нехай мене наказує...Наказав...

• Подобається Подобається x 6
  11. Черешенька

Так, але також у випробуванні привів Вас до Себе. Бажаю Вам тільки укріплення у вірі і підтримки Божої та благословіння у кожну хвилину життя!

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви мало втратили і багато знайшли....

13. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

І, не кажіть, останнє, що пронеслось в голові, це було "Ось і все, це кінець".
    Як, добре жити, і вірити в чудо, і в присутність Всевишнього !!!! (було після...)

• Подобається Подобається x 4
  14. Черешенька

Zoom, рядки для Вас:

Одного прошу я від Господа, буду жадати того, щоб я міг пробувати в Господньому домі по всі дні свого життя, щоб я міг оглядати Господню приємність і в храмі Його пробувати!

Надійся на Господа, будь сильний, і хай буде міцне твоє серце, і надійся на Господа (Пс.26)!

І ще мої улюблені слова пісні німецькою (Ви ж розумієте?):

Meine Hoffnung und meine Freude,
    meine Stärke, mein Licht:
    Christus, meine Zuversicht,
    auf dich vertrau ich und fürcht mich nicht...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

І шкода тих, хто формально на це дивиться, або взагалі цього не бачить.

16. dukh

dukh Member

Дуже влучно сказано!
    Справді скільки пройшло століть існування "домінуючих" на сьогодні релігій а питання "Що нас чекає там?" співзвучне "А віз і нині там".
    Як там у пеклі чи у раю? Тема зовсім не розвивається.
    Ну не хочеться людині просто так - зникнути! Безслідно і безповоротно.
    З іншого боку людині яка вірить хотілось би більш менш уявляти яким її існування буде після матеріальної смерті? А можливо я помиляюсь?
    (Можливо не хочеться...? ).

17. Forpost

Forpost Стоїк

А шо то пан dukh активізувався? І Блаженний ,і новий з"явився ( Миро Продум) Ігор КАГАНЕЦЬ, оть тільки собрата D.M.. не видко ,напевне підтягнеться до кінця року

18. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

Не хотілося засмучувати декого, особливо Вишеньку-Черешеньку. Але істина... дорожча
    http://blog.h.ua/story/59712/
    Справа у тім, що у сусідній державі активізувалися клерікали.
    Причому їх інтереси простяглися аж до мого рідного парку. РПЦ будує там цекву С Радоніжського, не маючи на район жодного прочанина.
    Тому я вважаю небезпечним розповсюдження релігії взагалі. Є для цього багато причин.
    Кому не цікаво, не ходіть за лінком. А хто піде, може висловиться.. Га? Земляки!:)

Додано через 9 хвилин
    Справа, бачте в тому, що інколи хочеться, щоб він, той Б-г, був... Але нажаль...

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

Братю!Та в пеклі на пательнях грішних смажут!А в раю на хмарці будеш сидів.Разом з левиком,тигриком і баранчиком.
    ЗІ.Які запитання.така й відповідь...

20. Sphynx

Sphynx Well-Known Member

В Бога вірю безперечно, а от щодо церкви - то тут скептицизм в мене....
    Забагато в ній політики, і лише одиниці з церковнослужителів є служителями Бога.

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)