Чи існує Бог?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем dukh, 16 лют 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Чи існує бог?

Саме так, але для віруючої людини все навпаки, спочатку віра, а потім знання, як наслідок.

2. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

Дійсно, цікаво.
    Він цю байку повторює з книги в книгу = Шлях аріїв, Священна історія, Останні часи. Ту, що ви назвали, не читав. Але вже трохи стало... нуднувато.
    Ще є Бушковська Атлантида, маячня Шилова... усі грошенята стрижуть.

3. Олег Оранжевый

Знайшов отаке у сітці (до питання, чи існує Б-г)
    Дети пишут Богу

"Если Ты устроишь конец света, кто ж на тебя будет молиться?
    Петя, 4 кл.
    Я понял, что Ты самый главный на Земле, хоть и живешь на небе. А Тебя не переизберут?
    Сеня, 1 кл.
    Можно мне не умирать, а?
    Юля, 1 кл.
    Я прочитал, что Христос еврей, но он же Твой сын, так что - Ты тоже еврей?
    Ася, 2 кл.
    У католиков один Бог, у масульман - другой, у иудеев - третий, у лютерян - четвертый, у православных - пятый. Да сколько же вас там?
    Игорь, 4 кл.
    А когда на Земле стреляют, Ты что, не слышишь, Господи?
    Валера, 2 кл.
    А ведь первыми начали рожать мужчины - вспомни ребро Адама и Еву. Чем Тебе не понравилось это и ты взвалил такой труд на женщин?
    Зоя, 4 кл.
    А я есть на самом деле?
    Люба, 3 кл.
    Зачем Ты создал этот мир, Ты что, не понял, что будет такая заморочка?
    Марина, 4 кл.
    Ну, пришли мне мешок денег. Ведь заповедь гласит: возлюби ближнего своего, оно тебе вернется во сто крат. Подсчитай, сколько Ты на этом заработаешь.
    Шурик, 4 кл.
    Милый Боженька, забери меня обратно, здесь так скучно.
    Вася, 2 кл.
    Найди, пожалуйста, Волка - Анатолия Папанова, Винни-Пуха - Евгения Леонова и Кота Леопольда - Андрея Миронова и скажи им,
    что мы их любим.
    Ося, 4 кл.
    Был на кладбище, и меня потряс один памятник. Черный большой камень, на нем высечено одно слово: "Мама". И все.
    Ваня, 4 кл.
    Я никогда не смогу забыть папины глаза, как он смотрел, когда мама, схватив меня за руку, уходила от него навсегда.
    Господи, скажи - сколько весит слеза?
    Андрей, 4 кл.
    Скажу по секрету: когда я вижу одинокую женщину, мне бывает за Тебя стыдно.
    Армен, 4 кл.
    Мы Тебя понимаем светлее, чем взрослые.
    Гарик, 2 кл.
    Нина, 2 кл.
    Я пишу Тебе, а ответа все нет. Ленив Ты.
    Ларик, 2 кл."

• Подобається Подобається x 1
  4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а що говорить про це церква?...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

що це різні особи.

6. Олег Оранжевый

Миху, Вам як людині посуненій у питаннях релігії, як розуміти слова:
    Блаженни нищие духом, ибо их есть царствие мое
    У питанні не маю ніякої каверзи, дійсно цікавлюся.

7. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Я думаю, що це неповносправні люди, які є обділені в цьому житті.
    Але почекаю на відповідь Миха.

8. Melody

Melody Well-Known Member

Іван Золотоуст так відповів на це запитання: "Що значить "вбогі духом"? Смиренні і сокрушенні серцем".

• Подобається Подобається x 2
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Важко що-небудь додати.
    Мелоді +1!

10. Олег Оранжевый

В мене виникла ідея, що у перекладі помилка.
    Можливо, малося "Блаженні духом нищие, ибо их..."
    Оскільки далі йдеться: Легче верблюду войти в игольное ухо, нежели богатому -в царствие Мое". Але наведена цітата з Золотоуста це виключає.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

бачите, тут ще питання перекладу. Ніщіє можна перекласти як бідні, а можна як убогі, а вже слово убогі можна розуміти як ті, що в Бозі(наприклад.)
    Взагалі, я не можу російською читати Біблію. Не тому, що не знаю російську, а тому, що просто - не можу. Ця мова не для святого письма - це моя особиста думка.

12. Олег Оранжевый

Не маю примірника українською. До речі, ще за часів СРСР мав знайомого поета, який зібрав Біблію на 64 мовах.
    Але мушу поставити вам трійку.;) Бо Те, що ви не можете, можливо є проявом прихованої ксенофобії. Гадаю, Б-г (як його розуміє християнин) цього не вітає.
    А питання перекладу - я мав на увазі перекладу з грецької.

13. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

А яка "для нього"?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

моя, українська, а ваша?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

за трійку дякую, але я просто на російській не те, що не можу, просто не читається.

16. Michel

Michel Member

17. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Для мене Бог не тільки існує десь там, у небі, вдалині. Він присутній у моєму серці, Він супроводжує мене по життю. Я відчуваю цю підтримку щодня: в молитві, в моментах, коли, здається, що життя було на волосинці від загибелі, в "народженні" нового дня і у нічному сяйві зірок.
    Напевне, мені легко сприймати Бога, як люблячого батька, бо маю чудовий приклад доброго тата, - тата, який переживає за мене, який буває строгим і жорстким зі мною, коли збочую з дороги, але який своєю любов"ю допомагає мені стати на вірну стежину і підтримує у всьому.

Скажу всім (з власного досвіду також), хто не вірить чи сумнівається (чи існує Бог), що найстрашніші хвилини пережити можливо, якщо знаєш, що ти не один, якщо ти маєш Того, Хто тебе не покине. Коли найрідніша людина на смертному ложі, коли безвихідь і вже померла остання надія, тоді чи не кожна людина, мабуть, піднімає очі до небес і кличе на допомогу. Йде до Отця, як блудний син, знаючи, що справжній батько прийме свою дитину завжди!
    Тому я така щаслива, що маю Бога і що Він живе у моєму серці!

• Подобається Подобається x 3
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Десь читав у Старому Завіті:

Бог говорить: Якщо мати тебе покине, я тебе не покину. Тому що імя твоє написано у Мене на долоні.

• Подобається Подобається x 1
  19. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

В цей час, коли ти день і ніч борешся за своє життя, шукаючи полегшення, щоби вміти жити з іншими,- послухай, що маю тобі сказати:
    -Коли ти хочеш заплакати, не плач,- заклич Мене,- і Я прийду, щоб заплакати з тобою.
    Коли ти хочеш усміхнутися, повідом Мене, і Я прийду, щоб усміхнулися разом.
    Коли будеш відчувати, що світ є затісним для твого смутку, поклич Мене, щоби ми двоє могли розділити твоє горе.
    Коли побачиш, що не можеш навіть молитися, запроси Мене, -Я помолюся замість тебе.
    Коли вважатимеш, що все скінчилося, поклич Мене,-Я поможу тобі віднайти надію.
    Коли будеш потребувати, щоби хтось тобі сказав:«Я люблю тебе», поклич Мене,- і Я тобі скажу з великою ніжністю, щирістю в кожен момент твого життя.
    Як ти будеш вважати, що тобі вже Мене непотрібно, - повідом Мене, навіть тоді Я буду далі з тобою, люблячи тебе, -бо:
    - Знаєш, хто Я?
    - Я є Любов, Я є Твій Бог. Довіряй Мені і зі Мною ти будеш спасенний.

- Навіки твій брат, ІСУС. (Хр. часопис"Пізнай правду")

• Подобається Подобається x 2
  20. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Я собі ще пригадала одну історію, яку тато часто розповідав.
    У сні один чоловік отримав змогу побачити свій весь життєвий шлях, який пройшов. І перше, що він побачив, була та дорога, якою крокував він протягом довгих років. У скрутні та приємні миті долі його завжди супроводжували сліди, сліди Того, Хто йшов поруч і не залишав ніколи. Коли ж удари були просто нестерпними, він побачив лише одні відбитки ніг на своєму шляху і засумував.
    Господи, а де ж Ти був, коли я найбільше знемагав? Чому тоді покинув Ти мене? - запитав чоловік.
    У ті хвилини я був невідступно з тобою, - була відповідь, - тоді я ніс тебе на руках...

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)