Чи існує Бог?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем dukh, 16 лют 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Чи існує бог?

Те, що мав бути зрадник, було зрозуміло ще наперед, тільки було питання: хто? На Тайній вечері Ісус каже, що молився за Петра, щоб сатана не ввійшов в нього. А тим часом Юда, будучи серед Апостолів був касиром громади, тримав гроші. Своє справжнє лице він показує в той момент, коли жінка намащувала Ісуса оливою, він тоді згадав про бідних, але не з співчуття до нездолених. Тобто Юда вже до того моменту зради грішив.
    Те, що я написав, просто згадав деякі моменти з Біблії. Але хотів би сказати основну думку.
    Багато людей помиляється в тому, коли думають, що відкинувши Бога від свого серця, воно залишиться чистим. То є неправда. Людське серце завжди є зайняте. І якщо людина свідомо відкидає Бога, то на тому все не закінчується, бо як кажуть "святе місце порожнє не буває". "Людина не може бути доброю сама від себе" - як би то дивно не виглядало.
    Ви запитуєте, чому Бог не ввійшов в Юду? Та тому, що Юда своїми вчиками, маючи вільну волю, сам відрікався від Бога, внаслідок чого став повністю підзалежний сатані.
    Хтось мав зрадити, найслабшим виявився Юда.
    Зауважу, що церква не стверджує, що Юда потрапив в пекло, при всьому тому....

2. Internati

Internati миється в бані

Я стверджую, що в процентному відношенні кількість людей, що відходять від релігії, за останні декілька десятиліть "галопуючого прогресу" суттєво зросла. В абсолютних показниках ця тенденція не спостерігається лише завдяки різкому збільшенню населення світу за останнє століття.
    Подивіться, наприклад, статистику Кірхенаустриттів в Німеччині. Що католицька, що євангелістська церква ще ніколи не мали такої кількості людей, котрі бажають припинити своє членство. І не в Кірхенштойєрі єдиному справа.
    Те саме з юдаїзмом. Достатньо подивитись, хто тут з емігрантів ходить до синагоги. Середній вік відвідувачів - 50-60 років.
    Щодо ісламу, то вони у переважній своїй більшості і досі живуть у феодалізмі. Вирватись з цієї системи вдалось хіба що Туреччині, народ якої сам виступає за максимальну секуляризацію.

У сучасному світі все менше і менше місця залишається для такого динозавра, як релігія. Але це є лише моєю думкою, - суб"єктивною та ненав"язливою.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не Юда "герой". Біда Юди в тому, що він не витримав спокус, а "героєм" діянь Юди був сатана. Передбачалася, думаю, зрада, а виконавцем виявився Юда.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вся біда в тому, що на форумі є різні люди. Є ті, котрим цікаво знати якісь тонкощі з Біблії, а є ті, котрі не вірять в Бога взагалі. Розмовляти зі всіма одночасно дуже важко. Для когось якісь відомості з Біблії здаються цікавими і повчальними, а для когось мареннями і це є нормально.

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ті слова є повною протилежністю вчення Ісуса.
    Є ще біблія від сатани.

6. mavka

mavka Well-Known Member

Бачите, Миху, трагедія в чому... Сучасне християнство - повна протилежність того вчення, якому учив свій народ Ісус. І віруюча людина часто не в стані самостійно в тому розібратись, бо є зашореним рабом старозавітського Бога Єгови. Вона постійно плутає релігію і віру. В цьому криється корінь конфліктів і непорозуміння.

Я приведу слова Ісуса , а Ви вже ж , будь ласка, не з"їдьте з теми, як робите постійно, коли я прошу прокоментувати ті, чи і інші фрагменти (про множину Богів на іншій гілці, приміром)..

33 Юдеї Йому відказали :" Не за добрий учинок хочемо Тебе вкаменувати, а за богозневагу, - бо Ти, бувши людиною, за бога Себе видаєш".
    34 Відповів їм Ісус: " Хіба не написано в вашім Законі : " Я сказав : ви боги" ? (івана, 10, 33-34)

- Mавка,
    сумно виводячи на сопілці П"яту симфонію Бетховена...
    :)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мавко, дякую за запитання. Я відповім на це запитання, тим більше у церкві священник не раз ту фразу пояснював. Але, щоб це зробити більш якісно, я підготую відповідь. А Ви, Мавко, не соромтеся, задавайте всі питання, які Вас хвилюють.

8. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Так відвертаються не від релігії, а від Християнства. І невелика втрата, якщо дивитись, на течії, що дозволяють гомо-шлюби, та іншу мерзоту...
    Я читав на одном форумі, як одна православна дівчина придбала в Лондоні газету, і дуже була здивована, коли на одній сторінці поряд було розміщені дві статті. Здивування полягало в тому, що вона нерозуміла, планомірно чи випадково, ці статті були розміщені поруч. В одній шлось про гомосексуальні шлюби, як це добре і демократичне, і Англіканська Церква, це дуже підтримує і тд. в іншій, що все більше корінних англійців приймає Іслам...
    А про Туречину в Вас не точні дані, на мітинги в підтримку секуляризації, люди ходять за гроші.

9. Омар Люлька

Нехочу шукати, цей фрагмент на іншій гілці відповім, Вам, тут.
    Розумієте, в семітських мовах є таке поняття, як "множественное величие" (вибачаюсь, не можу цю фразу на українську мову перекласти, можливо Лілія допоможе?), його суть, що Всевишній Бог, може звертатись від Свого Імені в множині. Подібно, як російські царі писали "Мы, Николай II...". В Корані, Всевишній також звертається в множині - "И вот Мы даровали Мусе писание и различение, - можеть быть, вы пойдёте прямым путём!"(2:50).
    Так, що тут ніякого противорічя немає, а тільки специфіка семітських мов. І слово "Елохім" звести до політеїзму може тільки людина яка поверхньо знає єврит.

• Подобається Подобається x 1
  10. Internati

Internati миється в бані

Я тут говорив про глобальні тенденції, а ви - про якусь дівчину у Лондоні.
    А хіба не тому, що в EU їм дуже припекло попасти?

11. D.M.

D.M. Well-Known Member

Я згоден з думкою пана Internati про те, що роль релігії для людства поступово зменшується. В середньому. Але дуже повільно, і до повного занепаду релігій ми не доживемо.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

:D :D :D

13. Омар Люлька

Так я проте, що немає тенденцій відходу від релігій, є тільки тенденція відходу від певних течій Християнства, таке завжди було...

Оце кому припекло, ті і платять гроші, щоб люди не мітинг ходили. Більшості насалення, цей ЄС нідочого.

14. mavka

mavka Well-Known Member

От і добре, що хоч тут відповіли :dance:
    Взагалі, це була полапка для Миха побачити, чи він хоч часом гуглить. Бо таке поетичне пояснення часом трапляєтьс на різних сайтах. І бачите, як він втішився, коли прочитав його тут! :p Аж карму вам поправив...
    Тому я подала в тому свому пості ще кілька цитат, не таких легких... Відповіді нема...
    А щодо Вашого пояснення , - проста вікіпедія пише просто "часом -однина, часом - множина, бо ...( в тих ніневійських легендах діяв гурт Богів)

In some cases (e.g. Exodus 3:4, "... Elohim called unto him out of the midst of the bush ..."), it acts as a singular noun in Hebrew grammar (see next section), and is then generally understood to denote the single God of Israel. In other cases, Elohim acts as an ordinary plural of the word Eloah (אלוה), and refers to the polytheistic notion of multiple gods (for example, Exodus 20:3, "Thou shalt have no other gods before me."). This may reflect the use of the word "Elohim" found in the late Bronze Age texts of Canaanite Ugarit, where Elohim ('lhm) was found to be a word denoting the entire Canaanite pantheon (the family of El אל, the patriarchal creator god).

:dance:

15. Войцек

Войцек Well-Known Member

Так

• Подобається Подобається x 2
  16. ГРоманюк

ГРоманюк Well-Known Member

Cogito, ergo sum. (мислю, отже існую) ;)

17. ГРоманюк

ГРоманюк Well-Known Member

Мені здається, що навпаки збільшується. Життя бере за горло, зростає дискомфорт душі (можна простежити за статистикою самогубств) та невпевненість у майбутньому, побільшало соціальних проблем. Людство стало ближчі до кризи, душа спустошується і виникає прагнення людини хоч певний сенс надати своєму існуванню.

• Подобається Подобається x 2
  18. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Сьогодні попала під рясний дощик і випадково наштовхнулася серед небесних теплих благословенних "потоків" на добру коліжанку. Ми вирішили не перечікувати непогоди, а пробігтися містом (не Львовом). Заговорившись, не помітили, як майже прибули до пункту назначення. Раптово одночасно оглянувшись, побачили чітку, кольорову і світлу веселку над головами. А зовсім поруч - іншу.
    Не можу словесно передати це захоплення, це чудесне явління. Було враження, що це знак від Бога, такий зрозумілий, доступний і одночасно прекрасний!
    Ми стояли мовчки кільканадцять хвилин, заворожені цією багатобарвною гамою неба і щось неймовірне відбувалося у наших думках...
    Бог існує у всьому: у красі природи (варто лише пильніше придивитися до неї), у доброті людської натури, у невмирущості часу і душі!

• Подобається Подобається x 5
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

не бачу.

20. Ольга

Ольга Well-Known Member

показували сьогодні по NG передачу про дослідження євангелія від Юди. Як я розумію, завданнями цього каналу є показати кожне явище та подію з наукової точки зору, але у цій передачі здається у них не дуже вийшло.

Досить активно лобіювали думку про те, що через створення негативного образу Юди постраждав єврейський народ дуже сильно, навіть Гітлера згадали. Тому питання реабілітації Юди було ключовим у програмі.

Теорії про існування іншого Бога про якого Ісус натякнув Юді, можуть призвести до утворення ще більшої кількості сект і навіть зневіри віруючих людей.

Для чого так розкручують цю тему? Кому це вигідно крім євреїв?

а де твій аватар? :)