Чи існує Бог?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем dukh, 16 лют 2007.

1. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

Відповідь: Чи існує бог?

звичайно що цікавить!
    то ти про псевдоєвангеліє від Юди будеш читати?

П.С. дивився фільм по Натіонал Географік про "Євангеліє від Юди".

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Браття та сестри!

Ви говорите про дві різні речі: євангеліє і послання.

3. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Ні, ну пане Миху, може, я щось плутаю, але знаю тільки 4 Євангелія: від Матвія, Марка, Луки і Івана.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви нічого не плутаєте, Черешенько, просто десь рік назад нібито якісь там вчені-археологи нібито знайшли ЩЕ одне євангеліє від Юди, саме того, що зрадив. Є така балалайка, ну вірніше байка.

5. lotr_an

о! то ваша думка п. Мих?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та чому моя лише? Після зради Ісуса, Юда повісився. Не думаю, що він мав час писати мемуари.

7. lotr_an

ні ні ви неправильно зрозуміли! Ви вважаєте, що не могло такого бути, що Юда написав - назвемо це - мемуари?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

саме так. я думаю, шо це з тої опери, що знайшли гріб Господній, що Ісуса були брати і діти.
    Всьо то одних рук справа.

9. lotr_an

вото ніби так.

проте євангеліz це з іншої опери. дійсно не можна вірити таким джерелам...
    але ідея що Ісуса Христа мусів хтось зрадити мене не покидає...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

сатана, видно, мусів через когось вдіяти - через найгрішнішого, через того, ким заволодів. Зверніть увагу, Юда після всього того пожалів про те, що зробив, тобто виходить він діяв не стільки сам від себе, як через нього діяв сатана, як через інструмент.

• Подобається Подобається x 1
  11. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Цілком з Вами погоджуюся, але часто задаю чобі запитання, чому саме Юда? Адже це міг би бути будь хто! Чому саме на долю Юди випала така жахлива "місія"? Чим він прогнівив Бога і чому заслуговує кари? Чому Бог, будучи в тілі біля нього і з ним, не ввійшов в його серце?

12. lotr_an

о! Черешенька допомогла висловитися :)! Так як ви щодо цього п. Мих?

13. D.M.

D.M. Well-Known Member

Давайте проаналізуємо. Християни вважають, що Бог спеціально віддав Ісуса в жертву за гріхи людей (хоча я погано розумію, чому така жертва знімає гріхи і чому було вибрано саме такий спосіб). Значить, діяльність Юди була елементом задуманого Богом плану. Юда виконав божественну місію, так що його не слід засуджувати. Є також гіпотеза (здається, вона теж фігурує в цьому апокрифі від Юди), що Христос пророкував, що Юду будуть засуджувати, але сам його любив. Може, це таке випробування для Юди: тіпа справжній християнин повинен не боятися, навіть якщо його протягом тисячоліть проклинатимуть. Правда, коли так, то, згідно з задумом Бога, християни мають засуджувати Юду і не володіти зайвою інформацією. Такі ось приколи, подібні до ще яблучного початку.

14. Internati

Internati миється в бані

Мені здається, що у наші дні є дуже важко сприймати біблію всерйоз.
    Її байки є, м"яко кажучи, сном рябої кобили. Щось подібне могло діяти на публіку у затуркані середні віки, але явно не зараз. На цьому фоні до сміху серйозні дописи Миха виглядають якимось напівмаренням.

15. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

А я ось недавно зустрів таке:
    Евангелие от ИИСУСА, сына Марии и Иосифа.
    Истинно говорю Вам:
    Несть Б-га, кроме Человека.
    Ты, восставший из праха мира,
    Творишь из ничто Нечто.
    Ты силою Своей преодолеваешь вечность.
    Ты един противостоишь смерти и разрушению.
    Взором Своим проникая в безмерные просторы и беспредельные времена,
    Ты придаешь смысл бездушному миру духом Своим.
    Аминь.

16. Олег Оранжевый

Ще у мене на полиці стоіть книжечка "Євангеліє від Іуди", поляка Панаса.

17. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Ой ні, Internati, не можна такими словами про Біблію і про Бога...

В ці байки вірило мільярди людей напротязі тисяч років. Суто на хлопський розум: чи могла би церква успішно проіснувати два тисячоліття, не маючи під собою бодай найменшої основи?! Людство вже декілька десятиліть галупуючо прогресує і розвивається, здавалося б - ну от, кінець забобонам. Але ні, наразі і не передбачається, мало того, далі незвично багато молодих людей вибирають для себе монастирі... А це ж затуркане середньовіччя, уявляєте, без мобіли в приватному користуванні?!

Релігія і зараз займає величезну частку в житті суспільства, а раніше людство 99,999% життєвого шляху взагалі крутилося довкола релігії... І всі ці міліарди поколінь "жмуриків" з планети Земля виявлається лохи і банально помилялися?!

Та й спорідненість трьох світових релігій - християнтва, ісламу і іудейства - зовсім не випадкова... Не теолог я і не фільософ, але певно щось воно таки і є... І до того треба ставитись якщо вже не з пошаною, то принаймі без зневаги...

18. Олег Оранжевый

Вибір монастиря молоддю свідчить про глибокий конфлікт з оточенням.
    Вони відчувають себе покинутими напризволяще без жодних надій.

19. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Ну-ну... І для цього вибирають ще сумніше, "депресивне" оточення на все життя?!

Я б на місці молоді при глибокому конфлікті з оточенням просто би забив, перепрошую, на то оточення... Господи, є пиво, горілка, дискотеки, нащо мені взагалі це кляте оточення?! Можна і в ПлейСтейшн пограти, на худий кінець, чи Інет поюзати... Що більшість і робить.

20. Олег Оранжевый

Хто зачепив потребу внутрішнього життя, вже не обмежиться дискотекою.

а де твій аватар? :)