Чи існує Бог?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем dukh, 16 лют 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Чи існує бог?

душа безсмертна, але коли вона потрапляє в пекло, то для неї це вже не життя, хоча й не смерть. вічні муки.

не відомо чи душа в принципі зможе в ту прірву стрибнути, бо не знаємо достименно буття в ролі душі.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Нісенітниці. Що ж ви пишете так дефінітивно про те, чого не знаєте?

3. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

Згадав дещо.
    Недавно розмовляв з літньою жінкою, полькою, через Скайп.
    Вона між іншим спитала мене, якої я віри. Коли я обережно зізнався, що ніякої, вона легко сказала - то маєте менше проблем.
    Я був просто вражений, бо католіки зазвичай не дуже добре ставляться до атеїстів:)

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Поляк - то ще не католик. В Польщі є і сатаністи і море - море різних течій.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мавко, своїми дописами, повірте, Америку не відкрили. Всі цитати, без вийнятку, які Ви привели, церква пояснює, а не замовчує і не боїться знань, як Ви кажете. З іншої сторони, я також можу взяти Велесову, чи іншу книгу і так покритикувати, що камінь на камені не залишиться. А тим часом, де це язичництво? де Митра? Де інші поганські релігії? Невже вони були такі файні, що зникли? А може вони людству нічого не давали, крім самонавіювання?

6. Internati

Internati миється в бані

Та, напевне, що зможе, бо інакше навіщо ж та прірва взагалі потрібна?!

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

щоб розділити.

• Подобається Подобається x 1
  8. Internati

Internati миється в бані

Ну правильно!!!
    Ця прірва є розділом, котрий запобігає проникненню душ з пекла до раю і навпаки.
    Якщо якась душа все ж вирішить полізти, то неминуче впаде у прірву. Так працює розділення, чи я щось погано розумію?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Воно є, а як працює - хто його знає? Може то образно сказано, нє?

10. Internati

Internati миється в бані

Тоді виходить, що ніякої прірви там насправді немає, чи як?
    Якщо слідувати такій логіці, то можна і в схизму якусь вдатись, ніби і рай не такий, яким він є, і в пеклі муки не такі вже й пекельні....

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Слово "прірва", не означає "яма", ви згідні? Скоріше це означає межа, за яку ніхто не може перейти.
    Що собою означає прірва "фізично" і чи взагалі доречно говорити слово "фізично"? У духовному світі?

12. Internati

Internati миється в бані

Якщо застосовувати такого роду силогізми, то з Біблії можна без особливих зусиль зробити, скажімо, ту саму "Магавіру" )))

Доречно, оскільки згідно Письма після приходу Бога люди воскреснуть тілами. Тлінне одягнеться в нетлінне. І хто попаде в пекло, матиме, наприклад, можливість насолоджуватись "плачем та скреготом зубів". Звідси висновок, що пекло та рай є дуже навіть фізичними поняттями, а не духовними станами душі. Чи не так?!

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та можна, було б бажання. За допомогою Біблії можна довести, що Бога нема. Все залежить від цілі.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Може Ви і праві.
    Але інколи дівчина до хлопця мовить: між нами прірва. То що буде як хлопець плигне у цю прірву?

15. Internati

Internati миється в бані

Ви забуваєте той факт, що Біблія в оригіналі написана явно не українською мовою. Якщо якесь слово в українській мові має 2 значення, це ще не значить, що таких самих 2 значення воно має і в іншій мові. Тому, зазвичай, при перекладах з метою максимально наближеної передачі інформації намагаються використовувати дуже однозначні слова. Це ще раз підтверджує мою думку, що в Біблії під прірвою мається на увазі саме провалля, а не різниця поглядів, думок, душевних станів.
    Звідсіля і актуальність мого запитання: То що ж таки трапиться з душею, котра спробує у ту прірву стрибнути? Чи досягне вона коли-небудь дна прірви, чи перебуватиме у вічному падінні? Якщо досягне дна, то яким воно буде, пекельним чи райським, чи, може, якимось третім видом?

16. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Думаю, людині дати відповідь на це запитання просто неможливо. Можна, звичайно, спекулювати, розводити різні теорії та твердження, але результат все одно не буде єдиноправильним.

17. Internati

Internati миється в бані

Отож бо й воно!
    Правда оце речення можна застосувати і до усієї релігії вцілому. Що б не робили, як би не молились, - все це ніщо, лише спекуляції та теорії, які обнадіюють отримати вкінці "спасіння". А насправді ж усе може бути кардинально іншим )))))

• Подобається Подобається x 1
  18. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

19. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

Хтось попробує і розкаже.

В мене питання до богословів гілки, що ви думаєте про євангеліє від Юди?

20. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Я хоч і не богослов :))), але скажу, що такого Євангелія нема, є лише соборне послання св. апостола Юди (і то не того Юди, що Христа зрадив!). Можу ввечері прочитати і сказати свою думку, якщо тебе і не богословська думка цікавить ;).

а де твій аватар? :)