Чи існує Бог?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем dukh, 16 лют 2007.

1. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Чи існує бог?

А я шо вогорив ,або власну церкву, або як Савл Деян.13:9 Но Савл, он же и Павел, исполнившись Духа Святого и устремив на него взор,

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну це Ви попали як пальцем в небо, у Вас напевно великий життєвий досвід, нє?

3. Internati

Internati миється в бані

а цей метод ви теж запозичили у Свідків? ))))

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та ні, просто я подумав, що у Вас великий політ фантазії, бо з свідками я взагалі не спілкуюся.

5. Forpost

Forpost Стоїк

а я?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви? А Ви свідок? Я думав, що просто симпатизучий, як п. Пупер...

Хоча з другої сторони, хіба Ви мене в чимось переконали?

7. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

А навіщо переконувати у тім, що не має значення. Головне, щоб людина була гідна поваги, а який стрижень її тримає, то вже її особиста справа. Чи не так?

• Подобається Подобається x 1
  8. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

А що по вашому не має значення?

9. Олег Оранжевый

Не має значення, до якої конфесії належить людина і чи вірує взагалі. І чи є Б-г чи немає. Бо його наявність чи відсутність не змінює нічого. Змінює щось ставлення людини до навколішнього світу.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви атеїст?

Навіть для Вас, якщо Ви навіть не вірите У Бога: є Бог, чи нема, то має значення. Воно має значення незалежно від вашої свідомості, від Вашого ставлення до Бога, від Вашої віри. І Вам і всім воно дається, але за все, що дається, прийдеться відповісти, але то буде потім, а потім буде пізно.

11. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ішлося не про те, від кого походить щастя, а про те, чи можна бути щасливим, не вірячи в Бога.

Тут нерівність не в той бік. Треба було сказати "не менш". Більш того, нерівність явно строга ("більш"), особливо з огляду на те, що Ви обмежилися згадкою лише про землян.

Але, крім того, я казав не про досвід багатьох, разом узятий, а про досвід окремої особи.

12. D.M.

D.M. Well-Known Member

Пане Олег Оранжевый, Ви якось цікаво скорочуєте слово "Бог". Це часом не для того, щоб "не промовляти Його ім'я даремно"?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

а хто, власне каже його імя?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

ясно, що не може.

15. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

Ок. Значить так.

Жодна волосина на голові людини не падає без відома Бога. Проте ви не вірите в Бога. Хм, як це вам пояснити.... Ви думаєте я знайшов Бога в житті? Мені особисто здається що ні. І це не залежить від того чи щасливий чи нещасливий на даний момент.

Скажіть ви би мені повірили на слово, що Бог існує?

а якщо "бути щасливим" є заборонено? Що тоді? Ви стверджуєте що людина вирішує бути чи щаслива вона чи ні? Ну впринципі це правда. Проте... Знову питання звідки по вашому приходить щастя?

Саме "не більш" я мав на увазі.

Обмежуюся поки землянами бо: Джордано Бруно - єретик; не має прямих доказів про існування життя в інших світах. Проте я не заперечую їхнього існування.

ну впринципі досвід багатьох це доданий досвід кожного - величини динамічні проте не виходять за рамки індивіда

16. Олег Оранжевый

Я з самого початку казав, що атеїст. Але не переймайтеся:)
    Мені від цього не моторошно.
    Просто я точно знаю, що має сподіватись виключно на свої сили, як фізичні, так і розумові. Нікому не заважаю вірити, будь-яким чином. Бо то є особиста справа кожного. Маю досить багато друзів-віруючих, причому різних конфесій, користуюся взаємною повагою.
    Вважаю тільки дуже важливим, щоб справи релігійні не були справими державними. Це може створювати додаткові фактори нестабільності у нашій країні. Така політика має бути неухильною, відверто задекларованою та все інше має бути засуджено громадою.
    Якось я розмовляв з єгиптянкою-копткою. Це первісне християнство, яке, що мене здивувало, існує по сей час практично незмінно. Там є звичаї, які походять з іудаїзму - у ставленні до оголення тіла, частково іконам, святиням. Подивившись трохи на їх звичаї, я впевнився, що мусульманство має теж таке саме походження. Щодо ставлення до релігії у сучасному Єгипті, більш-менш культурні верстви вважають, що релігія необхідна, багато змішаних шлюбів, де подружжя належіть до різних конфесій, але до атеїстів ставляться з підозрою на відсутність моральних принципів. Отаке.

17. Олег Оранжевый

Просто знайомі мені представники деяких конфесій вважають, що згадувати всує ім"я Б-же є небажаним. Тому, поважаючи їх погляди, я це роблю дуже віддавна. А іншим це не заважає.
    І таке скорочення я зустрічав у старопечатних православних книжках.

18. Олег Оранжевый

Пробачте, не можу. То не є питання поваги до Вас. Просто віддаю перевагу виразу "Впевнений" перед "Вірю".
    Крім того, маю досить життєвого досвіду, який каже мені, що не можна сподіватись на Б-га. Це інколи призводить до дуже трагічних наслідків.

19. Internati

Internati миється в бані

Цікаво, що німаки в релігійному контексті пишуть дві перші літери слова GOtt великими. Оскільки усі іменники німецькою пишуться з великою літерою, то для того, щоб виразити своє пошануваня, вони вживають ще й другу літеру великою.

20. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Поважаючи погляди?... Бог знає де на форумі... якихось знайомих... І лише тому "Б-г", та ще й з великої букви? ;) А як на мене, то це просто підсвідоме відображення десь глибоко захованої Вами думки: "А може де й справді?! хто його зна...":)
    Тому маєте непогані шанси перестати бути атеїстом. Це закономірно. Чим ближче насувається пенсія, а за нею і "Кондратій", тим більше людина починає задумуватись. І поближче до "переходу" число віруючих різко зростає. Та й, кажуть старші люди, НЕатеїстом помирати легше... ;)

а де твій аватар? :)