Чи існує Бог?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем dukh, 16 лют 2007.

1. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Чи існує бог?

невже так навчають у Вашій церкві?

2. Forpost

Forpost Стоїк

Бокасса друг Брежнева приїхав до Москви .поки був у відрядженні з"ів трьох своїх поварів

3. Forpost

Forpost Стоїк

http://uk.wikipedia.org/wiki/Автономна_і_гетерономна_етика

4. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

Я не взагалі не бажаю бути інструментом, бо я є Людина, творець. Скільки вистачить моїх сил.
    Все, що збудовано на сій Землі, збудовано руками та розумом людей.
    Все, що порушено - порушено або від нестачі розуму, або з необхідності.
    Богів будують люди, богів нищать люди.

5. Forpost

Forpost Стоїк

я сі тащу..

6. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

шо моль по нафталіну...
    "Ми рєкі поверньом вспять! Чєловєк - хозяін пріроди!"
    То Вам, Шреку, не в борошно пукати...

• Подобається Подобається x 1
  7. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Пізнати Бога неможливо раціонально, навіть через вивчення чи інтерпретації всіх книг, які ті чи інші релігії вважають священними. Невіруючі інтерпретують Біблію в спосіб,часто малозрозумілий для християнина. Просто є люди, які увірували, і які не увірували, ми розмовляємо дещо різними мовами.Це пізнання Бога можливе через „катастрофу старого розуму”, через „озарение”, через перерву природного мислення, через зустріч з Христом, через духовне народження, чи навернення, чи обновлення в Духові Святому, кожен християнин називає це по-своєму. Християни не вважають себе кращими, чи розумнішими, чи духовнішими чи вищими від невіруючих, бо в цьому світі не все закінчено, завершено чи закріплено.

• Подобається Подобається x 2
  8. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

То були слова Лілі, а не мої:)

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я також... Ну але то не є нова думка. То є чисто масонська ідеологія. Можливо Ліля і запитала саме так.

"Чєловєк - ето звучіт гордо" - памятаєте такий вислів. Він від масонів. З точки зору християнства, то це називається гордість. А гордість за своє невимовне "Я", Бог карає. Ангел Диявол почав своє падіння з гордості.
    Це ставлення самого себе посеред Всесвіту до добра не приводить.
    Також сатаністи дуже цінять своє "Я". Висновки робимо самі.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А хто Вас запитує? Сприймайте це як факт. Не робіть собі ідола з людини.

11. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

До якої ж тоді міри можна бути гордим і чи можна взагалі, а коли починається перехід межі?
    (Питаю, бо думаю, що це один з моїх великих гріхів, якась вже натура така у мене - вперта і горда :))

12. Черешенька

Одна з моїх улюблених цитат:
    "Бог з любов"ю дивиться на нас; Бог дивиться на нас із вірою і надією; і ми теж підводимо свої юні, ще не навчені очі до Нього, і світло, яке ллється крізь голі гілки на деревах, переплітається з музикою Баха, і дрібні чорні літери, які біжать із зеленої прозорої ручки, засвідчують твою причетність - бо це світло і ця музика, дерева та книги і є причастям."
    (К. Москалець)

13. D.M.

D.M. Well-Known Member

А от цікаво обговорити таку фразу: "Бог створив людину за Своїм образом і подобою". Або, за Оранжевим, "Людина створила Бога за своїм образом і подобою". У чому саме подібні між собою людина та Бог?

14. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

Чесно кажучи читати деякі з постів це вже гріх. А жаль.
    п. Черешенько згідний ззнову.
    мені здається що люди які не знайшли (поки що) в житті Бога - це як првило нещасливі чи розгублені люди.

15. Черешенька

Я, певною мірою, погоджуюся з Оранжевим. Оскільки ми всі такі різні, індивідуальні і неповторні, то і уявлення наші, і розуміння Бога виглядають неодинаково! І в кожного дорога до Бога, до вічності - своя.
    Оскільки Бог - творець, то він і в нас вдмухнув такий творчий дух! Питання в тому, як ми цей Божий чудовий талант застосовуємо!

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мені інколи здається, що любов і гордість - то антоніми, в крайньому разі, людина, яка горда не може любити щиро і навпаки. Думаю, з таким явищем, як гордість треба боротися, навіть з найменшими проявами.

17. Internati

Internati миється в бані

Перш ніж з"ясуовувати, чи існує бог, варто спробувати уяснити, що таке є бог.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бог є безмежний, всеохоплюючий, всезнаючий, творець всього видимого і невидимого.
    А взагалі, будь яке визначення і конкретика буде обмежевати Його - Бога.
    Хіба твориво може дати означення Творцеві?

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

І не старайтесь. То безнадійно. Ми вже всі звикли. :):):)

У церкві так не навчають. Невже важко здогадатися, що то висновки від спілкування із людьми.

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Не забувайте, що людина ту подобу втратила, коли згрішила і її було вигнано з раю.

а де твій аватар? :)