Чи існує Бог?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем dukh, 16 лют 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Чи існує бог?

типова казуїстика....
    така НАЙБІЛЬШ ТИПОВА...
    "а ви його бачили" ще спитайте...
    дайте відповідь на таке: якщо Бога немає — звідки ми взялися?!..
    може від мавпи?..
    а мавпа?..

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а що-що вас дивує?...

це мене дуже тішить.... :)
    боюся навіть питатися ким ви працюєте, що не висипаєтеся...

3. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Так, для мене насамперед Бог гарний, і добрий, і милосердний! Але буває і грізний, і строгий...
    Мій життєвий шлях - це пошук краси і вічного, невмирущого, безкінечного! Тому я у всьому хочу і намагаюся бачити добре!
    Людина ж сама по собі створена теж прекрасною, чому ж чинить стільки злого і жорстокого?
    Чесно кажучи, пане Д.М., питання існування Бога для мене - то питання з однозначною відповіддю! Як я вірю у любов моїх батьків, рідних і друзів, безкорисну і милу, так я вірю і у любов Божу і навіть не потребую шукати спеціальних доказів її виявлення. Бо докази ці проявляються на кожному кроці у моєму житті!!!

• Подобається Подобається x 2
  4. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

Ніяк Вас, Миху не зрозумію. Чи душа безсмертна, чи помре? Як може померти безсмертна?

• Подобається Подобається x 1
  5. Олег Оранжевый

Мила Черешенько, тому все для Вас навкруги гарне, що Ви народилися у сьому світі добре до нього пристосованою. Ви є творіння еволюції цього світу, а не іншого. Але якща така точка зору Вам не подобається, можете вважати інше:)
    Але зверніть увагу - можна любити близьких, бути непоганою людиною, навіть не спираючись на Б-га.
    І можна бути набожним, але досить-таки неприємним.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Щось нове.

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

По-моєму, нормально.
    Але думаю, радше йшлося про те, що ця людина не буде релігійною, але буде вірити просто у якусь вищу силу, чи енергію, і житиме згідно з людсбкою мораллю.
    Це цілком реально. Така людина не конче називатиме те, у що вірить Богом. То можуть бути енергії тощо.

8. Forpost

Forpost Стоїк

Більшість людей народжуються у сьому світі не добре до нього пристосованими,зі спадковвими хоробами,в бідних родинах,позбавлені

9. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ні, я з центру. Бачу, Ви знавець Житомира.

10. D.M.

D.M. Well-Known Member

Такого питати не буду, і воно зовсім не схоже на те, що я спитав.

Хто саме ми? Кожен з нас від своїх батьків народився. Людство в цілому - так, я згоден, що

Від інших тварин.

Ще раз пояснюю, що я не бачу причини стверджувати, що світ мав бути кимось створений, що він не може існувати сам по собі (причому байдуже - вічно чи починаючи з якогось моменту).

І ще раз пояснюю, що якщо Ви не вірите, що щось може існувати саме по собі, без творця, який його створив, то постає цілком природне питання (не бачу в ньому нічого ні казуїстичного, ні типового...):

Хто створив Бога?

11. Forpost

Forpost Стоїк

Ви.... у своїй уяві

12. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Низачот! В уяві створюється УЯВЛЕННЯ про Бога, а не сам Бог.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

знавець-знавець. два роки відкантував.

14. Forpost

Forpost Стоїк

Зачет...тому що Бог- є Дух ,тобто нематеріальний

15. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Знову мимо... Бог-Отець, Бог-Син і Бог-Дух Святий...:p

16. Forpost

Forpost Стоїк

А троє...то до Мих"а

17. Олег Оранжевый

Але так воно й є. Людина творить Б-га у своїй уяві. Бо людина - творець.
    І підкорюється власній уяві. Як це і має бути:)

18. Олег Оранжевый

Жити згідно з людською мораллю - це цілком нормально, навіть не закликаючи для контролю за нею вищу силу - енергії, чи Б-га. Сили внутрішньої, сили переконань, наданих вихованням, достатньо.
    Етичний закон не даровано з неба, а виховано в людині тяжким історичним шляхом. Якщо погано себе поводити, рано чи пізно знайдеться хтось з людей, хто навчить поводитись морально. Або позбавить волі робити аморальні вчинки.
    У кожному суспільстві своя мораль. Доказ - канібали вважали за моральне їсти собі подібних. І продовжували б це робити, якщо б їх не завоювали. А викликано це було недостатком їжи на островах. Причому їли не тільки ворогів, а і загиблих у бійках друзів. Тому що вірили, що їх дух продовжуватиме життя у них саміх - тобто для з"їденого це вважалося добром. От такі жахи...
    Зате завойовники навчили їх красти, володіти власністю...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як би не вмерти від безсилля над своєю величчю.

Людина - то гралі, а хіба гралі можуть бути добрими чи моральними? Єдине, що може людина - це віддати себе: або в добрі руки, або злі.

Чиїм інструментом Ви бажаєте бути?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я думав, що Бог творить людину і саме Бог є творець, а виявляється все "шиворот - на виворіть".

а де твій аватар? :)