Чи готові ви вбити?(тема для хлопів)

Discussion in 'Філософія та мораль' started by Romko, Mar 8, 2010.

1. Зануда

Зануда така зануда

Ну звісно. Якщо людина не холоднокровний убивця, то просто бореться за власне життя, а не відбирає чуже, а результат буває різний. От тільки вбити людину не настільки легко, як у кіношках показують, тому не кожен, навіть захищаючи власне життя зможе відібрати чуже.

• Подобається Подобається x 5
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

До лісу я беру з собою сокирчину.
    Бо був прецедент.
    Бродячі пси зазвичай не кидаються.
    В основному кидаються навчені породисті пси,які гуляють з господарями.
    Зазвичай господарі притримують псів,доки ми пройдем.
    Але,одного разу був випадок,коли мені довелось показати сокиру і тримати напоготові.
    На поляні гульбанила компанія п"янючих і дуже агресивних малолєток.
    Біля яких бігало два здоровенних вівчури.
    І малолєтки гулюкали "Фас!"
    Тоді обійшлось....але я готовий був застосувати сокиру,як проти собаки,так і проти них.
    Без роздумів.

• Подобається Подобається x 3
  3. Locke

Locke невиправний реаліст

Вбити свідомо, умисно, заплановано, з підготовкою саме до вбивства - скоріш всього не зміг би. А от в ситуації, коли є загроза життю чи здоров'ю моєму чи мої дитини - використовував би всі можливі способи і засоби для відвернення загрози абсолютно не думаючи про можливі наслідки, навіть можливе вбивство. Хоча свідомо навіть в таких випадках не мав би на меті вбити, хіба що так би вийшло мимоволі. Краще самому відсидіти рік-два за перевищення меж допустимої самооборони, ніж лежати в могилі.

Щодо релігійних і філософських акспектів, то заповідь "не убий" була ще задовго до християнських часів. У древніх аріїв теж була ця заповідь, хоча звучала вона дещо інакше: «Не убий без крайньої необхідності». В них ця заповідь набагато складніша і потребує думати власною головою - чи наступили такі крайні обставини, чи ні.
    Коли наприклад на вашу сім’ю напали озброєні бандити, які хочуть убити вас, згвалтувати вашу дружину чи доньку, поглумитися над вашими близькими – які повинні бути дії хорошої людини в таких умовах? Вона повинна захищати себе і свою вім’ю будь-якими способами, включаючи зброю. І якщо в такому випадку людина неумисно, мимоволі, вб’є бандита – це хороша і правильна дія.

• Подобається Подобається x 4
  4. Зануда

Зануда така зануда

Правильна - так. Хороша - ні. Однозначно. Ніяке вбивство хорошим бути не може. Це необхідне зло у деяких ситуаціях.

5. Locke

Ви абсолютно праві. Я не мав на увазі під хорошою дією вбивство, вбивство не може бути хорошим. Я мав на увазі під "хорошою дією" захист своїх ближніх, який мимоволі міг призвести до вбивства. Коли злочинець буде поранений і не в змозі чинити вам зло, а ви його доб'єте - то це вже буде натуральне вбивство, а не самооборона.

6. Чупага

Чупага Well-Known Member

Якщо вдаватися в містику. Схоже що зброя (бойова випробувана) сама провокує на її прімененіе.У неї жага крові. (Такі в мене забобони)
    Далi як в грі м'ячик подав, м'ячик прийняв ,жодних думок на корті, хто не заховався я сом не винен.

• Подобається Подобається x 2
  7. Locke

От тому то і потрібно сто разів замислитися, чи мати зброю. Далеко не кожна людина в змозі настільки володіти собою, щоби наявність зброї не провокувала її використати без крайньої потреби, і адекватно визначити настала ця крайня потреба чи ні.

8. Чупага

Чупага Well-Known Member

Суспільство дуже по різному судить .Якщо постріляєш хуліганів у парку осудить. Відбомбишься на мирне село у Гавгащіне, у відпустку відправлять нерви підлікувати, може ще i зірочку з погонів знімуть.Перевантаження ,стреси і таке інше ,нє?

9. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

А я колись вбив, правда собаку. Таку середнього розміру. Самозахист, мені нічого не залишалося, ну може вчасно не зупинився, але то таке.

• Подобається Подобається x 1
  10. Romko

Хм... Один пан написав мені в ПП прохання забрати з мого допису фразу:"Таких треба вбивати". Позаяк дуже турбується за молодих читачів форуму,котрі,прочитавши тему,тут же,взявши мій досвід за еталон,схоплять важкі предмети і почнуть смертовбивство гопників. Повсємєстно. На що я відповів,що був би радий,але дууже сумніваюсь, В повсємєстності. І в своїй еталонності.

11. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ви знаєте, Ромку, я можу вбити муху. Павука вже стараюсь спіймати і винести надвір. Але я багато разів висловлювався, що треба відновити смертну кару. Бо деякі злочини тої шпани просто в голову не вкладаються і дозволити жити особливо небезпечним з них то є помилка.

12. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Я не казав про повсємєсно. Але хватить і одного випадку шоб глупому пацану, який не вміє інформацію фільтрувати за(цвіріньк)б в голову зайшов і він зіпсув як чиєсь так і своє житє.
    Я тоже за смертну кару як міру наказання, але не за самосуд.
    Бо як кожен почне рішати кому варто жити а кому нє то будем мати рідкісній бєзпрєдєл.

13. Максим Великий

А мені цікаво, чому Міліція не давить гопів? Невже вони не знають їх дислокації, місць гоп-стопу. Навіть я знаю таких 3 місця(Топольна, Широка, Привокзалка). Невже мєнти в долі з гопами?

14. Romko

Оті ж гопники,в основному роблять свою "справу",користуючись безпомічністю жертви і,упиваючись її страхом. А страх паралізує людину. І я був би радий,щоб в більшості випадків,відморозки ЗНАЛИ,просто знали,що жертва може одномоментно перетворитись на їх переслідувача. І,відплата буде тут же,"не відходячи від каси". Може б і випадків таких стало менше. На порядок.

15. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

полював. убивав тварин. Одних із цікавості. інших із азарту.
    Також виключно заради цікавості наводив вогнепальну зброю на людей. Нічого особливого не відчував. Просто мішень і все... Думав над тим питанням. Говорив з одним афганцем і бачив його вираз обличчя. Я точно знаю, що він свій перший раз пам"ятаю ДУЖЕ добре, або й взагалі кожен раз. І ще у спілкуванні з ним зрозумів, що, власне, спустити курок в останній момент найважче.
    Думав досить довго над питанням: чи зміг би я і якщо так, то за що.
    Зараз знаю, що швидше зміг би, ніж ні. Але виключно холоднокровно й дуже серйозно обдумано та сплановано. Смерть - це також благо і деколи треба вбити тіло, щоб людина не наробила біди іншим і не збирала собі гріхи. Я за смертну кару і за самосуд із смертельним фіналом (виключно публічний причому на місці події з очевидною причиною, як це було кілька років тому в Луганську, коли п"яний чувак на пляжі задавив машиною людей), оскільки смертна кара відмінена.
    А ще прошу Бога, що "минула мене чаша ця"...

16. Максим Великий

Минулого року мав побачення увечері з такими, скільки їх вже було не памятаю, але трохи встиг роздати кільком. Мобіла і гроші лишилися при мені. Вони чомусь в певний момент розбіглись як таракани в процесі обміну стусанами. Трохи мені підім'яли інтерфейс, прийшлось 2 тижні ховатися вдома і набувати пристойного вигляду. Я їх тоді був готовий вбити, і взагалі таких в клітках треба тримати, каструвати щоб не розмножувалися і смертну кару шляхом садіння на палю.

17. thinkers

thinkers Well-Known Member

Одна справа сплановане вбивство, інша - вбивство в стані афекту...
    Планувати, задумувати, мріяти про таке може тільки психічно нездорова людина.
    А ситуація, про яку розповів Ромко, це зовсім інше... Мені, якщо чесно, кров очі заливає, коли думаю, що можу йти з дочкою, а до нас такі імбецили причепляться. Дії Ромка абсолютно правильні. Беріть приклад.

18. Чупага

Чупага Well-Known Member

Тому що їх (гопоти )сотні тисяч а відсидівши вони не стануть кращими.
    У Республіці Корея за удар по обличчю 10 років тюрми дають, напевно зовсім садити не мають кого, всі громадяни слухняні.:dntknw:

19. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

у написаному Ромком я не побачив ніякого афекту. Це були холоднокровні обдумані дії, емоції прийшли потім. Думаю, все правильно. Пацики того вечора получили і розійшлися. А так могли порізати чи побити чергову беззахисну жертву... Усе не просто так :)

тільки мріяти може нездорова людина. А нормальний чоловік відключає емоції і чітко сплановує все: тактика, стратегія + досвід. Це коли час є, а коли нема, то залишається сподіватися тільки на досвід і тренованість. Потім буде час зважувати всі за і проти, вмикати емоційну складову.

Знайомий розказував: вийшов пса вигуляти. Хлопові вже десь 50, 14 років займався боксом. 3 чувак бухали у парку, почали на пса кричати. Він чемно попросив дати псові спокій, чуваки його послали. Він прив"язав пса (між іншим, німецька вівчарка) і з лівої вирубив одного, з правої другого, а третього свідомо залишив "при тямі". Дав по печінці. Пацик упав і попросив: "Дядя, не вбивай". Ну от Коля став коло нього і почав пояснювати, що їхня поведінка була виклична і неприпустима в цій ситуації, що він по-людськи попросив, а вони самі його спровокували. Потім забрав пса і пішов далі з ним по парку.
    отаке...

20. thinkers

thinkers Well-Known Member

Перепрошую, але як на мене, то трохи перебор...

а де твій аватар? :)