Чи готові ви фінансово підтримувати українську мову?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Deus igrok, 13 лют 2012.

1. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Я так и подозревал, что она для Вас чужая...
    Я и не скрываю...:welcome:
    http://www.youtube.com/watch?v=V7RrN8jisgw

• Подобається Подобається x 1
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Судя по тому, как легко вас расшифровали в принадлежности к спецслужбе - "подозреватель" из вас - никудышний. :)))
    Я вам - как бывшому земляку скажу - по свойски - самые ярые и бескомпромисные обличители "неправильных граждан" в других странах - обычно из числа тех, кто променял Родину на шмат заграничной колбасы.... Уж ТАК они бывшую Родину любят, ТАК о ее судьбе страдают... Но все - из далека! :haha:
    Кстати - по теме - а сколько шекелй вы внесли в развитие украинской мови? Кому, когда? Или тока поговорить? ;)

• Подобається Подобається x 3
  3. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Щоб розшифрувати Ваше українофобсьтво не треба бути не треба бути фаховцем.:mocking:
    Дякую за довіру, але який Ви мені земляк?о_О
    Дальнєвосточнику, наврядше такий прихильник та цінувальник української мови (та усього українського взагалі),
    як Ви має моральне право задавати подібні питання.Тим більш чекати на звіти. :nea:

4. Дальневосточник

Питань бiльше нема. :)
    Підтримуємо укрїнську мову виключно базіканням. :bazar:

• Подобається Подобається x 2
  5. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Як завжди КЛІБЕРН ухилився від конкретної прямої відповіди, а то і взагалі відповів питанням на питання!
    Що тут сказати!? Непогана шкіла в Ізраїльских спецслужб! :)))

6. -Erebus-

Особисто я? Та я вже писав, що дарував книги в Українську бібліотеку, та ще допомогаю в організації різних культурних та спортивних подій Українського клубу в Москві, але тут не скільки грошами, скільки своїм власним часом... Але ж time is money, як кажуть англійці! ;)

7. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Ви, то зрозуміло, а ще хто?
    Вчиться, пане Erebus!

Для
    непогано!

8. -Erebus-

А нащо попередній свій допис, де питались скільки грошей на розвиток української давав Дельнєвосточнік, віддалили? Керівництво не ухвалило?

---------- Додано в 15:59 ---------- Попередній допис був написаний в 15:57 ----------

Де я казав, що є звичайним росіянином? ;)

9. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

А навіщо Ви на нього відповіли? Дальнєвосточник попросив?:))
    То я казав.

10. -Erebus-

Ви помиляєтесь, пане, я зовсім не звичайний росіянин! :)

11. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

12. Gron

Gron тафгай

Суржик ?

Якби за таке лайно справді взялись
    То ви б не носили Кобзаря в Московську бібіліотеку, а тихеньнько на рідній мові повізгували.

13. olegp

olegp миється в бані

я готов ви фінансово підтримувати российську мову в Харькове,на метро, восстановление русского, дам 987 саd

14. Дальневосточник

987? Я, конечно, прошу прощения - а почему ТАКая сумма?

15. olegp

olegp миється в бані

987 канаццких=1000 usd

16. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Просто цитата:

В Украине могут штрафовать или сажать чиновников за незнание украинского
    15 октября 2012, 08:50
    http://lb.ua/news/2012/10/15/174404...e=lbua&utm_medium=link&utm_campaign=topteaser
    * Изменение "языкового" закона вводит 75% квоту украиноязычного телеэфира
    * Изменение закона о языках: для введения регионального нужны подписи 30% жителей
    * Рабочая группа утвердила проект изменений в закон о языках

В программе развития украинского языка хотят прописать ответственность за невыполнение языкового законодательства.

В утвержденной рабочей группой концепции госпрограмме развития украинского языка предлагается ввести "действенные механизмы контроля над соблюдением языкового законодательства".
    Об этом пишет издание "КоммерсантЪ-Украина".

Сущность этих механизмов в концепции не раскрывается. Как пояснил изданию член рабочей группы, директор Института литературы им. Шевченко Николай Жулинский, при составлении документа разработчики опирались на закон Французской республики 1994 года о французском языке, в котором предусмотрена ответственность за нарушение языкового закона — от солидных штрафов до шести месяцев тюремного заключения. "Не уверен, что Украина будет готова ввести уголовную ответственность, но административная должна быть обязательно, в частности, для чиновников, которые в своей работе не используют украинский язык как государственный",— предложил эксперт.

Для развития украинского языка также предлагается разработать новую редакцию правил украинского правописания, создать центры и регулярные курсы изучения украинского языка для госслужащих, военных и других граждан страны, а также мигрантов. Кроме того, разработчики концепции предлагают полностью обеспечить учебные заведения литературой и учебниками на государственном языке, подготовить комплексный онлайн-курс по его изучению, установить надбавки к зарплате учителям украинского языка и литературы и преподавательскому составу младшей школы, обеспечить поддержку книгоиздания на украинском и функционирование украинского языка в сфере кинематографии. Следует отметить, что продвигать украинский язык будут с помощью социальной рекламы, а также концертов в южном и восточном регионах.

Разработан и порядок финансирования мероприятий по развитию украинского языка — оно будет осуществляться из государственного и местного бюджетов. В частности, из госбюджета предполагается потратить 582 млн 239 тыс. грн: в 2013 году — более 168 млн грн, в 2014 году — более 220 млн грн, в 2015 году — более 192 млн грн. Из местных бюджетов на эти цели предлагают выделить до 2015 года более 1 млн грн. Концепция будет передана в Кабмин, где ее рассмотрят в ближайшее время.

Напомним, в пятницу члены рабочей группы Кабинета министров завершили доработку закона "Об основах государственной языковой политики" и утвердили концепцию госпрограммы развития украинского языка.

17. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Тут больше и понятнее - http://kommersant.ua/doc/2044894

18. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

З одного боку - риги засс*** перед виборами. А з іншого - ті 30% дискримінують "корінні" нацменшини, роблячи преференцію "колоніям". Відомо яким.

19. lajlubeclobo

lajlubeclobo badatech.com.ua

та хоч китйцем.
    Якщо українська книжка буде купуватися, то її відповідно будуть більше продавати і відповідно будьше друкувати, так як ще вигідно, бо є попит. )

і справді ви написали дость правдивий факт про любов до ковбаси закордонної.
    але є одне АЛЕ: у нас, в Україні все через Ж...! всюди хабарі, пацанчікі рєшают проблеми з законом, міліції срати на тебе, лікарям ще більше срати, тому що ледве стягують платити за комнальку і т д.
    тому люди і тікають звідси.
    мій родич, наприклад, теж поїхав, але тільки тому що в його галузі (генетиці) в Україні НІЧОГО не світить, максимум 2 500 грн.
    а це копійки щоб ви не казали.

п.с. а щодо свого вкладу в укрїанізацію(так би мовити)), то я коли був студіком, то перекладав різні програмки українською мовою, підсаджував всіх навколо на укр. виконавців і т.п.
    зараз от запустив україномовний сайт (badatech.com.ua), на який я вже достатньо потратився і нічого не заробив.
    І роблю я це через те, що сам хочу читати і дивитися українською.

20. Мілена

Мілена Дуже важлива персона

Допомагаю дуже скромно - купую українські книжки. У власній бібліотеці вже маю Матіос, Андруховича, Костенко, Лиса, Шкляра, Прохаська, Дочинця, Іздрика... І прекрасний путівник Львова! Кого з авторів порадите ще, вже зважаючи на мої прєдпочтєнія? (Тут прізвища авторів, яких мені читати цікаво.)
    (І собі допомагаю - вчуся писати українською.)

а де твій аватар? :)