Чи боїтесь Ви...смерті?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем JaguaR, 19 жов 2009.

?

Чи боїтеся Ви...смерті?

1. Я її чекаю

4,7%
  2. Ні

25,4%
  3. Бувають такі моменти

23,1%
  4. Мені байдуже

5,9%
  5. Інколи інстинктивно

21,3%
  6. Так

11,8%
  7. Ненавиджу її

1,2%
  8. Не розумію запитання (інше)

7,1%
  1. Східняк

Східняк Well-Known Member

А в цьому щось є....

• Подобається Подобається x 4
  2. Alicia

Alicia Well-Known Member

Я боюся за своїх рідних...Коли народився мій племінник Макс, йому лікарі за шкалою Апгар поставили одиничку...("дякувати" лікарям, "допомогли"). Він лежав у барокамері, сам не дихав, і такі ручки...Словом, тоді його не раз перевозили на реанімаційній машині...і цей звук...він асоціюється для мене зі смертю...скільком мамам тоді казали: "Перев'язуйтесь! Вам тепер молоко не потрібно, дитина померла..."
    Макс ганяє з усіма дітками, аж чуприна мокра! Регоче таким грубим хитрим голоском, що я також хочу сина...
    Але ось цей звук машини реанімації для малюків...Коли я його десь чую, знаю, що там везуть маленьке створіння, на очі вмить навертаються сльози...Я тоді кусаю себе за губи...хай цьому малюку теж повезе, хай його спасуть...
    А про свою смерть якось не думаю...Хоча ні...Мене в дитинстві мама не могла вдарити, тому що я дуже відчувала інтонацію, і починала плакати вже від заниженого тону...Дуже чутлива і часто ображаюсь...І якось мама мене насварила, і я уявляла собі, як помру, і мама буде ридати і жаліти, що накричала на мене...
    Ще якось подруга, через нерозділене кохання, хотіла накласти на себе руки, і всіх питала: "Яку вибрати смерть, щоб потім гарною в домовині лежати?" Блін, Інка, чудо горохове...І так вона про це спокійно говорила: "Якщо повішатись - буде синя шия, перерізати вени - довго помирати..." А потім ще казала, що напише заповіт, у якому коханий Льова повинен був їхати разом з нею на машині, я з Іркою мали нести фотографію, однокласники - вінки...бр...
    Словом, я боюся смерті. Але це ж природньо! Як дихати...чи боїтеся ви дихати?

3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

угу ........

• Подобається Подобається x 1
  4. Locke

Locke невиправний реаліст

Виходячи з написаного Вами, ця подруга просто робила "гру на публіку" щоби її жаліли, заспокоювали, відмовляли від того, простіше - хотіла звичайної людської уваги до себе і співчуття. Не повірю нізащо, що людина, яка хоче зробити таку непоправну дурницю, може так спокійно роздумувати як це зробити, щоби потім лежати гарною в труні. Такі речі, як правило, люди чинять спонтанно, в стані афекту, не роздумуючи над подібними речами і, як описують в літературі, коли не помруть одразу, а ще живі деякий час - щиро жалкують про скоєне і благають лікарів щоби їх врятувати.

• Подобається Подобається x 3
  5. Alicia

Alicia Well-Known Member

як змістовно..а що це "угу" значить? боїтеся дихати?;)

Звичайно, що це означало тільки її слабкість...бажання бути почутою...навіть дурість...так само як і ім'я коханого, що вона вирізала на руці манікюрними ножичками...просто дурість...навіть не знаєш іноді, як себе поводити з такими людьми - з одного боку, потрібно пожаліти, заспокоїти, а з другого боку, хотілося накричати, щоб не займалася дурістю...іноді я не вмію жаліти і прощати...:sad:

6. 3BiP

3BiP Well-Known Member

Кожна людина народжується живе і помирає , порядок змінити неможливо це неминуче. Чи боїтесь ви неминучого мабуть що так тому що ми немаєм над цим впливу, чи потрібно цього боятися на мою думку ні. Тобто я думаю підсвідомо ми всі боїмося смерті, але треба зробити так щоб цей страх не впливав на наше свідоме світосприйняття.

Взагалі питання "Чи боїтесь ви смерті?" є не актуальним. Набагато більш цікаві питання "Чи боїтесь ви жити?", "Чи хотілиб ви жити вічно?".

7. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

це теж, мяко кажучи, не дуже актуальне питання :)))

8. 3BiP

3BiP Well-Known Member

Якщо ви віруючий то актуальне :)

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

ні, це страх перед невідомим.

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Той, хто змирився із смертю - той вже помер. Чого йому боятися? Читав колись байки про самураїв. Морально вони пережили смерть, тому були безстрашними в бою. Горда смерть і таке інше.

То я і кажу - чого її боятися?

11. Vexler

Vexler Well-Known Member

Я не боюсь смерті...боюсь лише, що знову повернусь у цей жорстокий світ! Кожний день живіть як останній, радійте, що можете ходити, стрибати.....знайдіть себе у цьому світі, щиро кохайте і отримуйте задоволення від кожного дня, а смерть коли прийде тоді прийде. Мені особисто на це пофіг!! Головне виконайте свою місію у житті, а не марно проживіть життя, бо кожна людина має свою місію і тільки тоді розумієш що таке щастя і чому ти тут живеш!

12. Leri

Leri Well-Known Member

як для кого...

кажуть що взагалі будь-який страх - це страх смерті...
    якщо ви боїтесь темноти, вистоти, застрягнути у ліфті - насправді це все страх смерті

я вже не кажу про страх втратити близьку людину чи страх захворіти

це питання завжди актуальні... просто у декого вони виникають хронічно а у інших загострюють тільки коли грім гряне

невіруючим ще страшніше)
    мало хто з людей нормально сприймає думку про повне припинення свого власного існування (до того ж в будь-який момент)
    людина що змирилася із тим, що її життя є беззмістовним і не має ні продовження ні логіки - тоді смак до життя можна так само в один момент втратити...
    (запитайте себе чому іноді люди кінчають життя самогубством втративши роботу?)

якщо мета життя це -
    побудувати дім, виростити дерево та народити сина і все... тоді трудно...

є така притча

13. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Так само смак до життя можна втратити, якщо раптом усвідомлюєш, що твое життя є беззмістовним...але вічним. Як на мене, цей варіант набагато страшніший )

14. 3BiP

3BiP Well-Known Member

Ну погоджуюся, але я писав що смерті бояться всі в меншій чи більшій мірі треба про це не думати.

Взагалі питання віруючий досить відносне, віруить у Бога і вірить у Христ спасителя це різні речі. Взагалі нас на цьому світі тримають дрібнички , цікавість , ненавість , для декого робота,для декого хобі , для декого любов для когось це любов до всіх, для когось тільки для своїх дітей. Подумайте світ безмежний настільки що вся наша планета це як маленька піщинка на пляжі, і це в маштабах того світу який ми бачимо... а він може бути безмежним, як ви одна людина на планеті одна з 6 мільярдів яка живе крихітне життя в 100 років можете змінити світ, відповідь очевидна ніяк. Тому приходитьс шукати сенс в менших речах я народжу дитину це буде мій внесок , я побудую дім щоб мої діти мали де жити, я посаджу дерево щоб мої діти мали чим дихати в майбутньому як на мене не такі вже й погані цілі в житі.
    ЩЕ хочу сказатищо існування життя на нашій планеті цей факт сам по собі можна прирівняти з чудом, і якщо ви народилися це вже ознака того що ви обраний один з 10 000 000 * 400. Навіщо боятися смерті якщо саме чудо що ви живете , тому постарайтеся жити якомога повніше.

Вибачайте що потік думки троха розмитий :) Як будуть якісь питання уточню що мав на увазі

15. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Смерть це те одне з небагатьох в чому люди впевнені на 100%. Ми всі помремо і назавжди припинемо своє існування. Хтось раніше, хтось пізніше... Яка різниця коли? Всерівно вас вже існувати не буде і не буде вже нічого. Ну лише рідня буде сумувати за вами, але вам то вже буде шистко-єдно.
    Десь чув, що
    Смерть то найбільша справедливість в цьому безбожному світі. Чи багатий ти чи бідний, всерівно вона прийде по твою душу.
    Я особисто смерті не боюся, не чекаю її і не ненавиджу її, а сприймаю її як те що просто має статися і байдуже коли, через рік чи через 70 років.

16. Levko

Levko Well-Known Member

Скажіть, будь-ласка, п.Абдурахмане, скільки балів для свого спасіння, заробив собі розп"ятий, поруч з Христом грішник, котрий просив Його пом"янути, у царстві Своєму??? ...ну, звичайно, якщо Ви вірите, що той грішник отримав спасіння...:)

• Подобається Подобається x 2
  17. ABDURAKHMAN

А відкіля мені це знати?
    Це може знати лише один Господь.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не притворяйтесь! Що ж міг заробити розбійник, висячи на хресті?

19. ABDURAKHMAN

Часом чистосердечне розкаювання грішника вартує більше...

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

З позиції повного грішника визнав, що ТОЙ, що поруч з ним точно нічого поганого зробити не міг і покараний безпідставно. Не зі своїх ВІН був, не зі своїх...

а де твій аватар? :)