Чи боїтесь Ви...смерті?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем JaguaR, 19 жов 2009.

?

Чи боїтеся Ви...смерті?

1. Я її чекаю

4,7%
  2. Ні

25,4%
  3. Бувають такі моменти

23,1%
  4. Мені байдуже

5,9%
  5. Інколи інстинктивно

21,3%
  6. Так

11,8%
  7. Ненавиджу її

1,2%
  8. Не розумію запитання (інше)

7,1%
  1. ovod

ovod Well-Known Member

пардон, щойно тільки поняв про кого це

• Подобається Подобається x 2
  2. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

читав, але чомусь про ангелів-охоронців не знайшов :sad: просто про ангелів читав. Коли зацікавився цим питанням, стягнув з інету лекції кардинала Любачівського, присвячені темі ангелів. але там знову ж таки тільки констатація: ангели, архангели, серафими, херувими. Про ангелів-охоронців, хто вони, як вони "даються" людині і т.п. НЕМА :sad: Я буду дуже вдячний, якщо ви хоча б натякнете, де саме шукати (можна і приватно). Я готовий змінювати свою думку.

і не тільки у вашій, і не тільки у Біблії :) для когось це життя вже є пеклом і вони просто божеволіють, передчуваючи, ЩО їх чекає в геєні вогненній.

не зовсім так. це тільки частина великої теорії карми.

• Подобається Подобається x 1
  3. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Бачила ці передачі. Але в жодній не бачила про посмертне життя. Не було показано що люди роблять після смерті і куди потрапляють. Все це лише здогадки, насправді ніхто не знає як було.
    До речі, ті ж передачі науковими фактами доводять суперечність описаних в Біблії подій. Тож не вважаю цю Книгу за джерело достовірних фактів.
    Бо дійсно так є - лише коли помремо, побачимо що там далі. А поки що нам дано жити, то ж варто жити. І жити по совісті, щоб перед смертю (чи після неї) не шкодувати про прожите.

4. Levko

Levko Well-Known Member

... ВСІ станемо перед судним престолом Божим....
    ...каже Господь, і схилиться КОЖНЕ
    коліно передо Мною, і визнає Бога
    КОЖЕН язик!
    ...................ап.Павло Рим.14:10-11
    Дорога Нірванко, у моєї дружини є дуже близька подруга. Свого часу вона познайомилася з одним хлопцем через листування, і коли він через рік такого спілкування через листи запропонував їй вийти за нього заміж- вона погодилася...! Коли ми її запитали, чи вона бачила його до одруження хоч на фото- вона відповіла, що не бачила і що їй було байдуже як він виглядає!!о_О Ми були просто шоковані! о_ОЗараз це дуже міцна і щаслива сім"я, слава Богу!

До чого я привів цей приклад?
    Ви кажете, що не вважаєте Біблію за джерело достовірних фактів, відповідно і існування Бога для Вас, напевно, також швидше всього є під питанням...?

Подруга моєї дружини так само до тих пір не знала про існування і характер свого майбутнього чоловіка, поки не почала з ним спілкуватися: читати, те що він їй писав про себе, розказувати йому про себе...

Один до одного і з Богом! Поки ми не познайомимося зі своїм Творцем, і не почнемо спілкуватися з Ним, читаючи Його Листа до нас, розповідаючи Йому про себе - ми Його так ніколи і не пізнаємо, не будемо знати Хто Він є насправді, який у Нього характер і що Він думає про нас...!

• Подобається Подобається x 3
  5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Чому відповідно? Не бачу логіки. Я вірю в Бога, а саме в існування вищої сили, але не вірю в релігію. Пояснюю. Я вірю в те, що нема різних богів типу в християнів свій, в ісламців свій, в буддистів свій. Вважаю, що є єдиний Бог, якого різні релігії трактують по різному. А навіть не релігії, а люди, які придумали ці релігії. Для мене всі люди на землі є рівні перед Богом. Тоді для мене нелогічно чому душі християнів після смерті потрапляють в рай та пекло, а душі будистів реінкарнуються в нові тіла. Так як на мою думку Бог є один, не можу повірити в те, що він когось відправляє в рай, пекло, а когось назад на землю. Якби на землі була єдина віра і лише одна версія життя після смерті, я б не сумнівалась. А так - чому мені треба вірити саме в Біблію, а не в інші святі книги?

6. Yur

Yur Well-Known Member

Тоді вам краще визначитися зі святістю, що вона для вас означає.
    Й можливо це визначить вашу дорогу до Бога.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я Вам поясню.

Те, що Бог є один - не означає, що всі вірять саме в Нього. Є багато релігій, які жодного відношення не мають до нашого Бога, що в Біблії. От Ви згадали буддистів. Їх дуже немало на землі, а буддизм і атеїзм - два чоботи-пара. Вони, як і атеїсти не вірять і не покланяються Богу. Буддизм - то філософія і те, що вони реінкаруюються - теж філософія. Я тут приводив відео одного гуру-буддиста, він так і каже - Бога не існує.

8. JaguaR

JaguaR щасливий

:);):))):preved::pardon:

Що, весь Новий Заповіт цитувати? ІСУС вчить, що є народження, далі життя, далі смерть(фізична), далі суд, далі або (або Життя вічне, або смерть друга). Тут явно нема ніякого циклу (а реінкарнація-циклічний процес). У язичницькому сприйнятті час йде по колу - все повторюється, натомість у християн уявлення про час, як про пряму (стріла часу) - час йде вперед.

Останнє редагування: 28 жов 2009
  9. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Не бачу для себе в цьому потреби.
    Тема не про це. Я лише пояснила чому приймати Біблію за достовірне джерело інформації не можу. І тим більше якщо на землі багато людей вірять в якусь річ, то можливо вони мають рацію - якби не мали, ми могли б легко заперечити протилежне.

10. Leri

Leri Well-Known Member

років так кілька сот назад ВСІ вірили що земля пласка... :pardon:
    а Коперніку не вірили - хоч він достатньо вагомі докази привів...

а зараз майже всі вірять у еволюцію - хоча якщо глибше покопатися - доказів у теорії малувато.

але тема дійсно не про те.

страх у людини буває перед невідомим, а якщо їй відомо що, ж там буде, - вони і не боїтяся...

от в Японії камікадзе сміливо йшли на смерть тому що їм був обіцяний японський рай.

а мусульмани на джигад йдуть тому що у Корані їм обіцяно прямий квиток у мусульманський рай і вічна насолода від "яснооких гурій".

особисто я не збираюсь втрачати це життя просто так, краще використати можливосі цього життя і бути з Богом уже тут - ніж сподіватися на те що там буде добре, але і помирати не боюсь

• Подобається Подобається x 3
  11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Ну от і я про що! Якщо є люди, які мають інші версії, то значить, що Біблія може помилятись. І нехай я буду Коперніком, але він жив так само, як і інші - на тій самій землі, тільки мав іншу думку. Так і я - живу по своїй совісті і роблю такі ж речі, як і тисячі інших людей, які віряться в щось інше. Сперечатись і доводити щось на цю тему є безглуздо, бо ми не маємо доказів, а лише здогадки.

12. SemperTiro

Він казав про те, що душа не народжується в інших тілах? я маю на увазі після суду.
    адже і рай та пекло можна сприймати по-різному, наприклад як життя у тілі вищих чи нижчих істот (не на нашій планеті, а на райських чи пекельних).
    Наразі я можу говорити тільки про теорію реінкарнації у викладі індуістів, оскільки не так давно з нею ознайомився. Щодо християнської позиції, то тільки шукаю матеріал. Думаю, що за дні 3-4 відкрию нову тему, бо маю багато питань і буду тільки радий знайти для себе відповіді.

13. JaguaR

JaguaR щасливий

Я розумію, що Вам цікаво придумувати варіанти, та щоб я їх спростовував. Але, знаєте, щоб теорія стала теоремою, автору тре’ її доказати, а не навпаки. Почитайте Біблію - там є відповідь на це запитання (якщо воно Вам дійсно інтересне).

14. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Оце, до речі, головний аргумент атеїстів :) Вони кажуть, що доводити відсутність чого/кого-небудь немає потреби. Навпаки, треба вміти доказати існування... і доки доказів нема - то вибачайте ))
    Цікаво, виявляється, християни теж послуговуються цими аргументами....

15. SemperTiro

я не автор теорії реінкарнації, як і теорії кола самсари загалом. Автори цієї ідеї ще 5000 років навели свої аргументи і я вважаю їх логічними. На жаль, я поки що не можу говорити про те, як ця теорія заперечується цитатами з Біблії, однак я точно пам"ятаю, що ніде в Біблії не сказано, що "душа НЕ народжується в інших тілах" (не обов"язково людських, не обов"язково на цій планеті).
    Але слід пам"ятати, що Господь - не тільки Любов, він ще й Справедливість. За законами справедливості, душа, яка не грішила вічно, не може ВІЧНО бути у пеклі.
    саме тому у католицизмі виникла теорія чистилища (1439 р.), ідею якого православні так і не підтримали.
    До того ж я точно пам"ятаю: "шукайте - і знайдете" (причому там не сказано "знайдете в Біблії"). Буду шукати :) і поділюся знайденим. А до того часу подумайте над питанням:
    - якщо душа вічна, то де вона була і чим займалася до народження в тілі людини на Землі?
    - чим можна пояснити масу згадувань щодо людей, які пам"ятають своє минуле втілення? (причому то не хвора фантазія, а реально доведені факти)

16. ovod

ovod Well-Known Member

А що Біблію вже доказали?
    Тоді це те ж теорія, один з варіантів.

17. Leri

Leri Well-Known Member

будете сміятися, проте я Коперніком себе відчуваю можливо частіше ніж ви...

тому, що реальна кількісна більшість людей планети Земля поділяє ваші погляди... а на мене пальцем біля виска крутять, тому що я вірю у абсолютну точність Біблії (щоправда в оригіналі, що до різних перекладів тут можна багато сперичатися)

так само можна запитати "А що Біблію уже заперечили?"

душа є "СТВОРЕНА"

приведу тут коментарі відносно сотворення

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ніякої нової гілки не потрібно,тому,що сказане тут,перекликається одне з іншим... В кожного своє бачення світу. Скажім,наші ортодокси,мабуть не сприймуть Вашої цитати,бо вона не з КАНОНІЧНИХ Євангелій...а зовсім...як би навпаки...

19. Yur

Yur Well-Known Member

Стосовно нЕлюдських тіл, а такими можуть бути тіла тварин, їхею душею є кров, що і є набором земних елеметів себто землею. Іншої душі у тварин немає.
    Якщо й говорити про такий перехід, в будь-якому випадку це означатиме втрату людскости тобто смерть людської особистості, а отже про перехід душі мова йти не може.

Взагалі лише Бог визначає які закони справедлив.
    Поняття ж ВІЧНО, не означає ду-у-у-уже довго. Це інший стан буття --духовний. Духовна смерть, це муки які відчуває душа, будучи відірваною від Бога.

У православних МИТАРСТВА, що практично одне й те ж.

- Згідно вчення Церкви людина душевно/тілесна сотворена для життя вічного. Вона має свій початок але не має кінця.
    - Реально доведені факти ті, котрі містять у собі реальні себто матеріальні свідчення. Те, що в свідомості людини можуть з'являтися видіння і спогади, ще не означає, що таке відбувалось в реальних умовах фізичного світу.

20. SemperTiro

добре, прочитав ваш допис. Зрозумів, що душа створена. є запитання: всі душі були відразу створені чи Господь і зараз їх творить? Приходить нова людина і твориться нова душа? чи як? якщо ж ні, то ДЕ душа перебуває до того, як потрапляє у плоть?

не обов"язково нелюдські тіла - це тіла тварин... є й інші тіла :) рослини... інші істоти не на нашій планеті :)
    Кров - це один з елементів тіла (механізму, яким керує душа). Є тварини, які не мають крові. Звідкіля ви взяли що кров - це душа? І взагалі, ви вважаєте, що все-таки душа у тварин є, але вона не душа?
    твердження про те, що душею тварини є земля, - доволі суперечливе, бо і людина є землею (прах ти, людино, із землі пішла, в землю і повернешся). Тільки уявіть, яка із цього логічна каша виходить: людина є прахом, а прах є кров"ю, а кров є душею тварини... і де душа людини? :haha:
    останнє речення взагалі не зрозумів: про перехід не може йти мова, бо втрачається людська особистість? так у тому й сенс, що раз душа прожила життя, не скориставшись правильно людською подобою, то "впірьод і с пєстнєй" в інше тіло: вчися цінувати дане тобі :)
    До речі, ангели - це душі?
    І де розміщена душа людини? (якщо переляк, то у п"ятах, а у звичайному стані? :) )

тоді ми вже тут усі духовні мерці! бо ми не коло Бога, не з Ним (він із нами!), ми не пам"ятаємо про Нього 24 години на добу.

-як людина може бути створена для життя вічного, якщо тіло невічне? людина - це тільки один із проявів РОЗУМНОГО життя, яке може вивести душу на рівень розуміння Бога, усвідомлення необхідності служіння Йому.
    - "згідно з ученням церкви" ДЕ і КОЛИ починається душа? (якщо ми кажемо, що душа вічна, то, виходить, вона не має початку? або ж вона твориться в момент зачаття дитини? буду вдячний, якщо дасте мені посилання на вчення церкви щодо цього питтання)
    - я не писав про видіння, марення, гру уяви, хвору психіку. Я писав, що є факти, задокументовані, коли люди розповідають про своє попереднє життя (на іншій території, в іншій країні). http://www.scorcher.ru/mist/reilife/stivenson.htm - наприклад. Це одне із перших, що попалося в гуглі.

а де твій аватар? :)