Е ні, тут питання спірне. (до речі, така теза була притаманна науковцям в часи легендарного СРСР, бо таким чином можна було стверджувати, що матерія існувала вічно і ніз чого не виникала. Тобто, цією тезою вони намагалися прибрати БОГА з арени. А от коли появилися міркування про великий вибух, щоє натяком на творення, відповідно- про скінченність простору-часу і тд, то наші любі парторги постаралися даби не допустити таке міркування за залізну завісу. Опасно, відітє-лі, єщьо в БОГА павєрят..) Це ясно, як день, що є людина проти ТВОРЦЯ. Не слід її до НЬОГО прирівнювати - це одна із крайніх точок фанатизму. Друга крайня точка - применшувати її, забуваючи, що створена на подобу і образ БОЖИЙ. Я от не чув в якій же то християнській конфесії вірять в реінкарнацію. І в Біблії ясно написано, що є йно два класи, а другий клас ділиться на дві групи; і я собі так думаю: не дай, БОЖЕ, попасти в другу групу... Десь я таке чував: "Невігласа навчити". "Мертвого поховати" ітд Хотілось -би...
Нема такого - "ніколи". Якощо сонце не світить, то його проблиски є просто ми вперто не хочемо їх побачити. Тепіння і проблеми лиш сильного роблять сильнішим, слабкого ж вони роблять ще слабшим. (Не пам*ятаю хто сказав)І виключно від нас залежить - дозволимо ми себе зламати, чи ні. В християнстві такого справді нема (нажаль). Але я вірю, хоч християнка. І доречі були ж знайдені шкури з древніми письменами, чи то санскрит, чи що інше, не так важливо, які містили основні положення того культу, який ми сьгодні називаємо християнством, і між іншим там було вчення про переселення душі. Ніхто досі до кінця не розшифрував ці письмена, але датують їх близько тисячі років раніше появи християнства (Христа)
Ну, хоч би й так, але не світить.. І що тоді? Це все ідеалізм, на практиці нема абсолютно- сильних чи слабких. (про реінкарнацію)Чому "нажаль"? Ви тільки-що сказали, що не є християнкою. Християнство - це не культ. І почалося воно від ІСУСА ХРИСТА. До того християн не було (в розумінні Церкви), отже це знайдене вчення себе не виправдало, якщо не знайшлося його носіїв- звідси висновок, що воно не походить від БОГА. Натомість християнство має своїх носіїв і до сьогодні. Запитайте у мавки, вона Вам розшифрує. Ну і заодно про Мітру розкаже, і тд. Тільки майте на увазі, що Ви у християнстві не зрозуміли поняття свобідної волі людини, тому вірите в реінкарнацію.
Нема ніякої свобідної волі,що б християни не доводили... Тому й нема сенсу боятись того,що неминуче...
Я погоджуюсь,що Дійсно ідеалізм... Нагадалась цитата з мого улюбленого Катериничева Але..коли попереду лиш...отаке... причин для радощів...мало... Хоча..треба приймати все як є...
Не роби себе бегрішним. Бо якщо повірити, що ти немаєш волі, то ти безгрішний. Угу...мої гріхи...дружини...в другому поколінні...в 5-му...до четвертого коліна..до 7-го...до..якого там? Наслишани...(с)... Єдні безгрішні казали...
ага... дуже прикольно... холодно і дрижки б'ють один раз від болю втратила свідомість а вдруге від страху вгадайте де? (підказка - це там де зуби дірявлять) це втрата свідомості мається на увазі чи все ж таки клінічна смерть? (зупинка серця)
І що, у Вас немає можливості вибирати? Бо в мене є. Між добром і злом, наприклад - це основна можливість. Хи, а звідки Вам відомо, що евтаназія менш болюча, чим природна смерть? Знаєте, передивився недавно "Володаря кілець" і там була така одна , я би сказав, крилата фраза :"В тебе є влада повертати життя? Ні? То не спіши вбивати!" Дуже глибоко. Бо коли Ви живете, то у Вас є вибір: вмерти чи жити. А коли Ви вже себе вбили, то вибору у вас вже нема. (див попередню фразу з фільму). О, то вже цікаво! І як там? Ага, мені теж це цікаво.
Не педирайтесь до слів. Як то кажуть шукай і знайдеш що шукаєш. А я і не кажу про абсолютно сильних чи слабких, я говорила про просто сильніших і слабших. Бо вірю, що у всіх є другий шанс. Будь-яка релігія це культ.На тих шкурах і було те вчення, яке проповідував Христос.
Ви просто хоче ТАКЕ бачити. Навіть якщо попереду стіна збоку всеодно залишаються двері що дозволять почати все спочатку треба не полінуватись їх відчинити. Р.S. По-собі знаю якщо бачити лише нещастя то вони Вас переслідуватимуть. Але вони є. Певно що так, бо можна в дурку попасти, але здаватись не можна - ніколи. Р.S. Гарний віршик.
Ні,Позивчику..хм..дійсно позитивчик.. Я не одягаю чорних окулярів... Оце...карцер..і в дверях є кормушка...отвір...звідки періодично видно світло... Але двері закриті...і ключі загубили... Тому залишається... Нести свій хрест...все решта - позосталість...(с)
А що є смерть? А чого її боятися? Вона супроводжує нас від першого нашого подиху, вона повязана з кожним нашим навиком і досвідом, з кожним нашим кроком, кожної хвилини ми народжуємось і помираємо, кожної хвилини як фізично там і морально ми змінюємось...То мабуть, смерть і є життям, і після смерті воно завжди продовжується...
Ще не дочитавши речення до кінця вже ЗНАВ про який ка-а-а-абінет мова-а-а-а-а! Другий раз і я там ..... Це втрата свідомості мається на увазі. Як казав Ромко - ніц цікавого. Я жиж написав - ПОВЕРТАТИСЬ прикольно (не можу підібрати літературного аналога цьому слову)! Як в тому мультику - "В теле приятная легкость образовалась...!" Можу порівняти з всплиттям з великої глибини... Повільне всплиття... З теряви і тищі поступове проявлення спочатку світла, поступово кольору. З кольором взагалі шоу... Такої гри світла я не бачив більше ніде... І звуки... Незрозумілі... Але цілковитий, абсолютний спокій душі... Жодної думки... Вакуум... А вже потім голоса присутніх, запах ліків і ... каменюка "на груди"...
Добре, а що таке культ? Йно тільки ХРИСТОС про реінкарнацію не проповідував, навпаки: життя-смерть-суд-(Життя або смерть друга) Та я мав на увазі, що і сила і слабкість - все це в людині процеси. Вони змагаються одна з одною, і сьогодні ти сильний, а завтра слабкий. А після завтра - знову сильний., тому проблеми роблять з тобою неоднозначну справу - не просто послаблюють слабких чи роблять ще сильнішими сильних - вони формують людину, і в це слово входить різна дія. І, на мою думку, без благодаті згори тут ніц не зробиш сАм... То добре.) А я вірю, що всім досить першого, щоб вони визначилися остаточно. І справа тут не просто у місці твого майбутнього перебування - рай чи пекло, блаженство чи біль, - це лиш побічні ефекти (ні, "побічні" трохи не влучно) - це наслідок, о! А справа тут значно глибше - у визначенні своєї суті - добра чи зла - і чого ти хочеш... А може Ви просто не запам’ятали? Не погоджуся. Ви приймаєте зміни за смепрь, а зміни - це життя.
кажуть що дітям також дуже важко і боляче народжуватись на світ, але приходить момент і дитя народжується, приходить момент і людина помирає, визволяється душа. Варто лиш памятати для чого ми живемо, що ми хочемо залишити по собі в цьому світі і у свідомості наших ближніх, і поряд з тим тішитися життю і випити його сповна, боротися, вірити, любити...
Давно хтів спитати: Коли Душа покидає тіло зрозуміло... А коли вселяється, чи потрапляє ... (було би якось нефайно, якщо б з еякуляцією)?