Чи боїтесь Ви...смерті?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем JaguaR, 19 жов 2009.

?

Чи боїтеся Ви...смерті?

1. Я її чекаю

4,7%
  2. Ні

25,4%
  3. Бувають такі моменти

23,1%
  4. Мені байдуже

5,9%
  5. Інколи інстинктивно

21,3%
  6. Так

11,8%
  7. Ненавиджу її

1,2%
  8. Не розумію запитання (інше)

7,1%
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Аво звідси:

Ви казали, чи то мені приснилося? Признавайтесь, Левко, швиденько!:mocking:

2. Levko

Levko Well-Known Member

Ага. То вам приснилося...

А після того, що я написав??
    Я писав, що нелогічно буде, якщо думати, що "віра" і "надія"- це антоніми... Тому не може бути, що віра- це впевненість, а надія невпевненість...

3. talavoda

talavoda Well-Known Member

Але Ви всеодно сприймаєте слова і їх значення так як відчуваєте...

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви написали, що слово "надія" має інше значення і що ви досліджували і що то багато писати.:mocking:

5. Levko

Levko Well-Known Member

Ну так. Слово "надія" має зовсім інше значення, ніж непевність...
    Надія- це впевненість в майбутньому.
    І якщо Павло пише, що тепер залишається віра, надія, любов, значить для нас залишається впевненість у майбутньому житті з Богом.
    Тобто?

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Сподівання, а не впевненість.

• Подобається Подобається x 1
  7. Levko

Levko Well-Known Member

А сподівання це що тоді?
    Впевненість, чи не впевненість?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

супер! і віра - впевненість в майбутнє і надія - впевненість у майбутнє і вино - то сік.

Левко, я вас люблю, бо ви класні.:mocking:

Останнє редагування: 11 бер 2015
  9. Levko

Levko Well-Known Member

Могли і не казати.
    Я за 7років спілкування з вами уже вас вивчив добре і знаю, що коли у вас нема пояснень по темі, то зразу починаєте тролити...:)
    Спочатку розстроювався, а зараз нормально...:)

Останнє редагування: 11 бер 2015
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, за 7 років могли помітити, що у мене в кишені завжди є пояснення по темі.

А ви помітили, що у вас постійно викручування рук при поясненні Біблії? Мені вас шкода. Ви так азартно пояснювали, що вино - то компот, що доставили чимало веселих хвилин читачам. От і зараз намагаєтеся довести, що віра = надія, і що це є впевненість у майбутнє. Я розумію, що воно не грає у вашій теорії і ви так досить кумедно починаєте вигадувати, що надія - то не то, що ми думаємо, або що це слово колись давно мало інше поняття.... Ви далеко підете. Вам покажи ціль, то й чорне стане білим, а біле - чорним. Я вам підкажу ще один варіант як викрутитися: "не той переклад". А ще можна відкинути Письмо і козиряти кумринськими(даруйте, якщо помилився) рукописами. Доречі, чимало веселих хвилин ви принесли, коли кожного разу ігнорували мої приклади з Старого Завіту, а потім... якось так безсоромно, як учень 4-го класу, власноруч почали приводити цитати з Старого Завіту... Як вам не соромно, Левко?
    Я досі не вїхав, невже прорвало? невже ви почали визнавати Старий Завіт? Чи то просто ситуєтивно, бо так надо?:mocking:

І от після всього того ви мені говорите про те, що я з'їхав з теми?

А от тепер вам розповім про ще одну єресь від вас. Про вашу беззаперечну впевненість що буде після смерті. Згадайте притчу Ісуса про те, як господар запросив на весілля. Але один не мав часу, інший був зайнятий і т.д. тоді він запросив інших і прийшов до нього чоловік на весілля, якого теж, зауважте, запросив господар на гостину. Але у чоловіка одежа була невідповідна і господар звелів негайно кинути його у темницю. Уявіть! Він був запрошений! Йому залишалося лише прийняти запрошення і прийти і він прийняв і прийшов. Думаєте він сумнівався у тому, що на весіллі наїсться, напється і повеселиться? Він не сумнівався, як і ви не сумніваєтесь і все знаєте наперед, бо ви прийняли на свій погляд все, що дав Ісус. У мене завжди відчуття, ніби Бог вам щось винен. Бог мусить виконати те, що написав, Він Себе зобов'язав - так ви кажете. Але подивіться на себе в дзеркало, може ви не вартуєте(а може й вартуєте) того, що дав Бог. А чи достоїн я того? А може я, не дай Боже, той, хто прийшов на гостину в брудній одежі? А що каже совість?

Ну й з'їхали ми з теми....

11. Levko

Levko Well-Known Member

:)
    виклались на всі сто...

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви б на такий допис відповіли: мов не по темі!

13. Levko

Levko Well-Known Member

14. talavoda

talavoda Well-Known Member

Я мала на увазі, що надія, так само як віра і любов, це ж не просто слова зі словника з певним значенням...
    це те, що Ви особисто проживаєте і відчуваєте.

15. Shalom

Shalom Member

Актуальне відео на цю тему

16. Oxid

Oxid Well-Known Member

17. tanna

tanna Дуже важлива персона

Очень страшно, особенно когда смерть оказывается так близко и ты понимаешь, что может быть не доживешь до утра или не вернешься домой, выходя на улицу. Капец, как неприятно. Кто не пережил - не поймет никогда.

• ... ... x 1
  18. Shaggy

Shaggy Haters gonna hate

Я більше старості боюся. Не уявляю що я робитиму коли буду старий і важко ходити буде і займатися всім чим хочу)))

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. tanna

tanna Дуже важлива персона

Вы не правы. Надо не бояться старости, а радоваться, что до старости дожил.

20. Shaggy

Shaggy Haters gonna hate

Як можна бути правим чи не правим в цьому? Це не математика чи фізика...
    Це моє власне бачення. Смерть це пшик, і нічо нема. Погано тіки оточуючим людям від цього. А от старість мене лякає значно більше, коли ти старий безпомічний пердун)))

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
а де твій аватар? :)