Чи боїтесь Ви...смерті?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем JaguaR, 19 жов 2009.

?

Чи боїтеся Ви...смерті?

1. Я її чекаю

4,7%
  2. Ні

25,4%
  3. Бувають такі моменти

23,1%
  4. Мені байдуже

5,9%
  5. Інколи інстинктивно

21,3%
  6. Так

11,8%
  7. Ненавиджу її

1,2%
  8. Не розумію запитання (інше)

7,1%
  1. friz

friz Well-Known Member

Ігоре якщо не важко дайте відповідь, мені це цікаво, атор тратете час на спарачання з хамством.

• Подобається Подобається x 2
  2. kym

kym Well-Known Member

Ми не в середьовіччі і наведення такого аргументу по крайній мірі не професійно і означає відсутність серйозних доказів. Ні один серйозний вчений не стверджує про наявність фактів, які підтверджують наявність потойбічного життя. Ніхто не має фактів що таке є так само ніхто не має фактів що такого немає. Так само про внутрішню сутність Всі кажуть що вона є але ніхто її не бачив. не існує приладу який може зафіксувати її наявність. тобто знов те саме - ніхто не може заперечити про її відсутність так само як ніхто не може піддтвердити її наявність. Цих два питання як і багато інших поки що не мають відповіді. Той хто без апеляційно стверджує що відповідь є і не представляє доказів цьому, які можна перевірити - називається шарлатаном - нічого особистого-це загальне твердження

• Смішно Смішно x 2
  3. Hase

Hase зайчик

Пане Ігоре, а що стається з тваринами? Вони мають душі? А, як щодо комах?
    Взагалі; колись на нашій планеті жило набагато менше людей, чим зараз, ну, наприклад у 1800-му жило лише 1 мілiaрд, на даний час маємо 7 міл.. Напрашується питання, звідки взялися нові 6 мл. душ? Якщо слідувати вашій філософії, то душі померших отримують нове тіло, але тепер більше тіл, чим душ. Ні, ну так получається... Звідки беруться свіжі душі, якщо такі є?

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Основою віри в реінкарнацію в даосизмі виступають так звані «люду луньхуей» (六度 輪回) або шість ступенів існування в перевтіленні живих істот. До цих шести ступенів відносяться як люди, так і тварини і комахи, — кожна з них відповідно зображує все більш та більш сильне покарання для живих істот, що згрішили в попередніх втіленнях, але все ще не заслуговують на крайню форму прокльонів у плані буття, подібному до чистилища. Індивіди, що очистилися від гріхів у своїх минулих життях та поліпшили свою карму, послідовно перевтілюються з одного рівня на інший, поки зрештою не досягають стадії повного очищення або до тих пір, поки не підпадають під процес вибачення чи відпущення гріхів.

https://uk.wikipedia.org/wiki/Реінкарнація

5. Forpost

Forpost Стоїк

Ну звідки.... з комарів ,букашок! реінкарнація то Вам не цецки-пецки

Tapatalk

6. Igor Fedoryshyn

Igor Fedoryshyn Психолог, езотерик, цілитель

Приблизно саме так, тільки з незначними поправками. Власне душа не вселяється, а свідомо вибирає собі тіло і стать, які найбільше підходять для духовного розвитку в даному конкретному житті.
    Чому багато людей не памятають нічого з тамтого життя?
    Як правило, в процесі народження дитина переживає дуже сильний стрес і шок. В цей момент так звана "пам'ять душі" блокується і дитина багато забуває. Якась ще інформація залишаться і деколи дитина може якусь інформацію згадувати. Інколи діти розказують про своє попереднє життя, тобто те, що вони знати точно не могли.
    Який сенс такогог кругообігу?
    Ніколи й нічого не відбувається просто так. Душа сюди приходить для того, щоб рости і розвиватися.
    Дякую! Можливо й справді не потрібно тратити час на всіляких хамів)))

• Подобається Подобається x 1
  7. Igor Fedoryshyn

Власна думка з цього приводу у мене є, але:
    1. Не готовий підтвердити цю думку будь-якими науковими фактами, це буде голий популізм...
    2. Не ризикну це писати тут, просто не хочеться всякому хамлу, щось даказувати (Вас це не стосується).

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. kym

kym Well-Known Member

У всяких пара..... слабо з арихметикою. Вони бояться цифр бо цифри неможливо оспорити. Неможливо заставити вірити людину що 2 + 2= 5. Але можна задурити людину про потойбічне життя

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я не поділяю поглядів пана Ігоря на реінкарнацію. Але я не є комуняка Кім, що все заперечує, що не вкладається в світогляд марксизму-ленінізму. Я просто не знаю. Щодо парапсихології, то там мабуть є більше фактів ніж в інших науках. Щодо теми, яку розпочав др Муді, тобто життя після життя (Life after life) то фактів накопичилося мільйони. Зовсім недавно прочитав книгу відомого американського нейрохірурга, який спочатку був скептиком поки сам не побував в стані клінічної смерті. Так само атеїсти-комуняки можуть це заперечувати, але якось іншим методом пояснити як людина з мертвою мозковою діяльністю може бачити себе, розповісти, що лікарі робили з її тілом, навіть прочитати і переповісти номер хірургічної лямпи чи бачити що відбувалось в сусідній кімнаті.
    Власне, це і не є парапсихологія. А щодо парапсихології, то заперечити полтерґейст, коли на голову вам летять різні речі і тисячі подібних фактів дуже важко.

10. Hase

Hase зайчик

Пане Дзеко, на чому базується вся ця наука? І чому можна їй вірити?
    Яким чином може тварина, чи комаха покращити свою карму? Тварини живуть по інстинктах, це лише людина має власну думку і може прийняти те, чи інше рішення.
    Ну і, якщо тваринний світ має душу, то чи маємо ми право вбивати тварин? Ще більше комах? Є вроді в індуїзмі релігійна гілка, де люди виходячи на вулицю підмітають перед ногами, щоб не розтоптати випадково мурашку (букашку). Це ж не життя, а сплошний стрес... Після одного місяця покращання таким чином карми, гарантую нового пацієнта для пана Ігора.:)

11. Wili

Wili Well-Known Member

Цікаво а пан Ігор відразу розповідає клієнтам про реанкарнацію?
    П.С. а Pedro видавався християнином, а виходить ось воно як.

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Сподіваюся ви не чекаєте вичерпної відповіді, це речі які люди осягають тисячі років. Осягнула невелика кількість.

13. Hase

Hase зайчик

Якщо хтось офіційно предявляє якісь науки і повчає ними людей, то і повинен би мусити дати вичерпану відповідь.
    А невелика частина людей не ділиться своїми досягненнями з іншими?
    Крім того, говоримо ми взагалі то не про парапсихологію, а про одну з релігійних гілок віри.

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Східні вчення (даосизм, буддизм, індуїзм) тому найменш розповсюджені, що нікому не нав'язуються, ніколи не провадили експансії, як християнство наприклад. Для них немає значення розповсюдження, зовсім інший світогляд. По суті "наука" на письмі - нульова цінність (зубрити Писання), спалити ці сутри щоб не заважали, головне духовна практика (в християн немає такого крім молитви). Ну і по друге вони не такі прості шоб "підняти маси" як я вже казав. Кабінетно це все розбирати - тривіально.

• Інформативно Інформативно x 1
  15. Igor Fedoryshyn

Зазвичай клієнт приходять до психолога вирішити якусь конкренту проблему... або, наприклад, відновити внутрішній баланс... Ціль психолога на консультації пояснити причини виникнення цієї проблеми, допомогти людині самостійно знайти варіанти та шляхи виходу із складної ситуації. Крім цього, клієнт після бесіди з психологом повинен отримати відчуття внутрішнього комфорту, спокою і душевної гармонії. А оскільки надання психологічної допомоги не передбачає будь-якого нав’язування з боку консультанта, слово "реанкарнація" в процесі консультування мною не згадується. Подібне робити забороняють також "етичні принципи роботи психолога".

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А я сказав, що не поділяю поглядів пана Ігоря на реінкарнацію. Хоча дивився по ТБ кілька передач коли людина приходила на певне місце і згадувала події з "попереднього життя" і навіть деякі злочини були розгадані. Є повною нісенітницею, що душа людини може вселитися в тварин чи рослин. Я лише хотів сказати, що людина - це далеко не одне тіло, а тіло - це інструмент.

17. Ні, не боюсь. Та й навіщо боятись неминучого.

18. Простіше кажучи ухилятись від прямих питань і самому відповідати питанням на питання.

• Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  19. bakster

bakster New Member

Я дуже боюсь. Особливо не природної

20. Veselka alj

Veselka alj Well-Known Member

Тоді вам треба більше молитися та вірити, за добру смерть теж треба просити в Всевишнього!

а де твій аватар? :)