Чи боїтесь Ви...смерті?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем JaguaR, 19 жов 2009.

?

Чи боїтеся Ви...смерті?

1. Я її чекаю

4,7%
  2. Ні

25,4%
  3. Бувають такі моменти

23,1%
  4. Мені байдуже

5,9%
  5. Інколи інстинктивно

21,3%
  6. Так

11,8%
  7. Ненавиджу її

1,2%
  8. Не розумію запитання (інше)

7,1%
  1. Galapagos

Galapagos Member

Років мені не так і багато, тому, коли думаю про смерть, то стає моторошно. але зараз я над цим працюю, наприклад, читаю кастанеду. Мені здається, що підходячі до смерті, людина мусить вже її не боятися. Врешті, смерть - це єдина річ у твоєму житті, в якій ти можеш бути впевнений)))

2. Levko

Levko Well-Known Member

Для чого вам те шаманство? Ще більше заплутаєтеся, ще більше почнете боятися смерті...
    Краще почитайте Біблію і тоді смерті перестанете боятися!:)

• Подобається Подобається x 8
  3. консультант

консультант Дуже важлива персона

А який сенс боятись того, що неминуче?:) Чи будеш ти плакати, чи сміятись, вона все одно прийде. Тому, щоб не "померти" ще до смерті, краще не думати про смерть.
    Одному чоловікові з"явився ангел і щоб чоловік повірив, що це не ілюзія, ангел погодився виконати будь-яке його бажання. Чоловік сказав, що нічого не хоче крім вічного життя на Землі. Ангел виконав його прохання... . Та коли повмирали всі його рідні: батьки, дружина, діти, онуки та правнуки, а він продовжував жити в хворобах та в щоденній важкій праці, зазнаючи всіляких принижень та насміхань через свою фізичну немічність та безпорадність, відчувши холодну самотність, впав бідака на коліна і почав просити вибачення в ангела, бо не знав, що вічне життя на Землі - це найгірше покарання, яке тільки може бути, а смерть - це надбання, яке звільняє від від земних мук і наближає до Господа, якщо людина заслужила собі цього...
    Так що слава Богу, що є смерть, інакше не маючи змоги вмерти, людина просто зварювала б від того всього, що переслідує її протягом життя. Є різні випадки, але коли говорити про природню смерть, то в більшості випадків люди зустрічають її з радістю. Завжди співчуваю атеїстам, які живуть, як страуси, "ховаючи голову в пісок", щоб не побачити Бога, а коли клюне півень в заднє місце, тоді і голову витягнуть з піску, очі витріщуть, дивлячись, як баран на нові ворота, шукаючи Бога, якого заперечували.

• Подобається Подобається x 1
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Вічне життя не можливо заслужити- його можна тільки прийняти як дар, як подарунок:

"Бо заплата за гріх смерть, а дар Божий вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім!" Рим.6:23

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Для тіла, не забудьте.

• Подобається Подобається x 2
  6. BastardO

BastardO Well-Known Member

Смерті не боюсь.Боюсь порожньо прожитого життя.

7. terRen

terRen Дуже важлива персона

Не бояться, допоки Вона в очі не заглядає...

8. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Боюся. Не вибачився і не покаявся, перед тими, перед ким винен. Багато гріхів на мені. Блудов був, не жив в моральності, хоч совість чиста, жодного разу в житті не ссучився, встечаются іноді люди з минулого життя, все дякують за об'єктивність і справедливість.
    Не лукавьте не вiрьте, хто говорить, що не боїться. Не повірю.

9. talavoda

talavoda Well-Known Member

До NorthWind
    Ще після того як я вперше прочитала Ваш допис,
    в одній книзі побачила також ці слова зі Святого Письма:

"Не бійся, бо я тебе викупив, прикликав тебе твоїм ім'ям...
    тому, що дорогий ти в мене й цінний і я тебе люблю," (Ісаї 43:1,4)

Мені прозвучало як відповідь для Вас... Можливо, що стане Вам у пригоді.

• Подобається Подобається x 4
  10. консультант

консультант Дуже важлива персона

Згадав слова Брюса Лі:" Ожидание смерти хуже самой смерти...". Фактично воно так і є. Сама назва смерть навіює щось недобре. Якщо дати собі установку, що смерть - це перехід в кращий, більш досконалий світ, то страху все-таки менше. Можливо навіть не страху, а небажання розлучатись зі всім тим і тими, що тебе тримає і до кого ти привик на Землі.

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Як у вас може бути чиста совість, якщо ви блудом займалися і аморальністю? Брудна у вас совість, а якщо ви цього не бачите - то подвійний маєте гріх.

12. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Ну , играли мы с ней уже пару-тройку раз в гляделки , и что ? Чего её мне теперь бояться?

---------- Додано в 00:43 ---------- Попередній допис був написаний в 00:23 ----------

Киньте камень , кто без греха

13. страх - полезная штука, до тех пор, пока контролируешь его, а не он тебя. Это просто часть инстинкта самосохранения. Слишком сильный страх смерти мешает полноценно жить, а полное его отсутствие делает жизнь яркой, но короткой.
    Нежелание разлучаться с близкими - зачем побеждать в себе? Не победив сперва привязанность к себе самих близких, побеждать свою к ним привязанность будет эгоистично имхо.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

А хоча би тому чиста, що чоловік все це визнає.

• Подобається Подобається x 3
  15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну то хай з цим визнанням далі блудить.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Блудить той, хто не визнає своїх помилок, а той, хто визнає, обовязково знаходить вихід.

17. SinfulAngel

SinfulAngel Well-Known Member

дивлячись якої смерті.....смерті заради світлої мети - ні..просто так помирати від нещасного випадку чи хвороби в молодому віціне хочеться звичайно....смерть від старості - то природньо, для чого боятися?

18. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а смерть від болячки?

19. DIO

DIO SAINT SINNER

НАвряд, что кто то боится именно факта смерти, боятся мучительной смерти и и смерти близкого человека.
    Хотя, может я и ошибаюсь(не у всех одинаково).

20. SinfulAngel

SinfulAngel Well-Known Member

то взагалі страшно..ще й в муках помирати

а де твій аватар? :)