Чи боїтесь Ви...смерті?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем JaguaR, 19 жов 2009.

?

Чи боїтеся Ви...смерті?

1. Я її чекаю

4,7%
  2. Ні

25,4%
  3. Бувають такі моменти

23,1%
  4. Мені байдуже

5,9%
  5. Інколи інстинктивно

21,3%
  6. Так

11,8%
  7. Ненавиджу її

1,2%
  8. Не розумію запитання (інше)

7,1%
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Нерозумно запевняти когось,що тобі відомий Промисел Божий...

• Подобається Подобається x 2
  2. hunter

hunter мандрівник

не знаєм і не взнаєм, таке життя!

• Подобається Подобається x 3
  3. Levko

Levko Well-Known Member

Хто не хоче знати, того і не заставиш..., нажаль...

А насправді все уже давно відкрито Богом для нас! Лежить як на тарілочці!
    Знання того що буде після смерті - це взагалі, як написано, є початками науки Христової, як 2х2:

Тому полишімо початки науки Христа,
    та й звернімося до досконалости, і не
    кладімо знову засади покаяння від
    мертвих учинків та про віру в Бога
    науки про хрищення, про покладання
    рук, про воскресіння мертвих та вічний
    суд.
    Євр.6:1-2

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Церква - місце де ті,хто ніколи не був на небі, розказують,як там добре тим,хто ніколи там не буде(с)...

5. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Чи боїтесь Ви... смерті?

(С) "Белое солнце пустині"
    Абдулла і Сухов:
    - Тебя как, сразу прикончить или желаешь помучаться?
    - Лучше, конечно, помучаться.

:) Ні, не боюсь. Єдине - бажано, звичайно, не мучатися. Ну, але вже як вийде. І вмирати колись приходилось, і непогано помучитися. Нічого страшного, можна терпіти, не вмер же. :)

Тим більше - після смерті є нове, вже вічне життя, з Богом. У всякому разі, якщо Ісус простив злочинця, якого розпинали разом з Ним, і який покаявся, то у мене, хоч і грішного, але ніби то і не злочинця - шанси також є. :)))

6. terRen

terRen Дуже важлива персона

7. Oxid

Oxid Well-Known Member

А взагалі раптова, несподівана, може й безболісна смерть - це не є добре, на мій погляд...:nea:
    Тоді може бути пізно розбиратися...:yes:

8. Osin

Osin Well-Known Member

Тоді буде пізно, а зараз - наївно і безглуздо. От така дилема, хоча одне вартує іншого.
    Так що я волію розбиратись лише зі своєю совістю і внутрішнім відчуттям добра і зла.
    Бачите, я агностик, що з мене візьмеш ) :pardon:

Нерозумно думати, що знаєш, що буде далі)))) Тут можна тільки вірити або сподіватись.
    Тому я думаю, що евтаназія - це не вбивство, а жесть милосердя.
    Інстинкти самозбереження - дуже сильна річ.

---------- Додано в 11:30 ---------- Попередній допис був написаний в 10:48 ----------

Упс, пробачте, ЖЕСТ :haha:

Останнє редагування: 30 вер 2010
    • Подобається Подобається x 1
  9. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Смерть, як подорож в один кінець (невідомо куди). З рідними і близькими, зі звичним станом речей, прощаєшся, напевне, назавжди. От у чому тільки страх.

10. Levko

Levko Well-Known Member

Думаю, що в людини страх перед смертю є щонайменше з двох причин:
    1.людина не знає, що її чекає, тобто страх перед невідомістю.
    2.людина боїться втратити найдорожче- своє життя.

Але християнин є вільний від страху смерті, по-перше,- він знає, що його чекає, а по-друге, він не боїться втратити своє життя, бо воно йому уже не належить, він добровільно віддав своє життя Богу.

Христос визволяє тих, хто в Нього вірує з неволі, котру приносить з собою страх перед смертю!!!!

Євр.2:15 та визволити тих усіх, хто
    все життя страхом смерти тримався в
    неволі.

11. Locke

Locke невиправний реаліст

Якщо християнин знає що його чекає, то він дуже самовпевнений християнин, бо вважає себе безгрішним. А якщо чекає "геєни огненної" - то який він тоді християнин, якщо такий грішний?

---------- Додано в 15:37 ---------- Попередній допис був написаний в 15:35 ----------

Не зрозумів, а це як? Що, він зовсім-зовсім нічого не робив для себе?

12. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

От чому і Свята в християнстві, це день не народження Св. мученика (наприклад), а день його смерті, представлення (чи переставлення) у світ інший. Тобто, День народження для Бога. І священник на похороні говорить, що людина не померла (зникла, як жива істота, закінчила життя), а "переставилася" в інший світ. З таким підходом набагао легше ставишся до смерті як своїх близьких, так і своєї, яка рано чи пізно, але неодмінно наступить. Треба ставитися до цього по-філософському, ми тут на Землі тільки гості, і нічого з тим не поробиш чи ти міліардер, чи жебрак, від смерті ще ніхто не втік і не відкупився ;)

13. ovod

ovod Well-Known Member

попробуйте уявити, що перестали чути, бачити, відчувати, ось це і буде після фізичної смерті.
    Залишиться тільки уявляти, що уявите те і буде реальним, бо провірити іншим небуде можливості.
    Нові відчуття? Скорше за все, що вони будуть відключені, атрофовані.

вільний то вільний, але не повністю, попробуйте стати на підвіконник..

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Є ще духовні очі, духовний слух і духовні відчуття і вони нікуди не дінуться.
    Матв.6:20. Складайте ж собі скарби на небі....
    21. Бо де скарб твій, там буде й серце твоє!

15. ovod

ovod Well-Known Member

як часто ви ними користуєтеся, наприклад, коли йдете по базарі чи коли переходите дорогу?
    я за собою один раз спостерігав - одна критика, бо той помало йде, а той ще щось..

духовний слух - це що мається на увазі? Відчуття - це напевне любов..
    Також попробуйте зайти в темне місце і відчути там, наприклад, любов.
    Не знаю в кого як, але в мене вона довго не буде, а буде дещо інше...
    Так що атрофація цього всього, наприклад, в мене буде через малу використовуваність.
    А в екстремальній ситуації(темнота чи смерть) включається, як правило, уява, точніше власні страхи..

16. terRen

terRen Дуже важлива персона

Це не мій допис був!?

Так,я також вважаю, краще перед відходом покаятися,і добре б обдумати все своє життя,(принаймі те,що можна пригадати).

17. Oxid

Oxid Well-Known Member

Агностицизм, на мій погляд, якраз дуже здорова позиція, але до певного моменту... Щось як цнотливість до вінчання...Жити, прислуховуючись в бік можливого одкровення можливого Бога... По своїй совісті - тим краще, але коли совість каже про евтаназію, то це вже не по совісті...;)
    Так сказав Хайдеггер у своєму останньому інтерв"ю http://www.heidegger.ru/shpigel.php
    Така позиція агностика Хайдеггера...
    Не знаю, чи так насправді випробовували космонавтів, але в "Пригодах пілота Піркса" в Лема (оповідання "Умовний рефлекс") є про щось подібне http://www.serann.ru/t/t788.html
    Далі описані відчуття "утопленника"... Думаю, такі досліди проводились насправді, і це не вигадка Лема. Але чи дають ці досліди якесь знання про смерть - сумніваюсь...:nea:

18. ovod

ovod Well-Known Member

такі досліди проводилися і у іншому форматі, людину заводили у якесь ізольоване від зовнішнього світу приміщення. І якщо людина там залишиться задовго, то вона зійде з розуму, почнуться галюцинації. От і пряме відношення до смерті. Це саме буде після смерті - відсутність звиклих відчуттів.

19. Osin

Osin Well-Known Member

Агностицизм - це філософія, вона відкрита для диспуту і не має чітких меж. Між агностиками є дуже багато відмінного і єдине спільне - заперечення об"єктивного і абсолютної істини.
    Щодо евтаназії конкретно, то це окрема і складна тема. Я називаю її "жестом милосердя" керуючись правилом "поводься з іншими так, як би то хотів, щоб поводились з тобою" (тут звісно йдеться не про буквальне перенесення свого досвіду на іншу людину).
    Але якщо людина має право на життя, то думаю, варто і її право (не обов"язок, а таки право!!!!) на смерть визнати.

20. консультант

консультант Дуже важлива персона

Вважаю, що смерті ніхто не боїться, є лише бажання жити. На моїх очах помирав батько і тесть... Живе собі людина, а тут раз і після кільканадцятьох всхлипувальних вдохів її не стає. Для неї напевно все стає зрозумілим в той час, як ті, що залишились продовжують жити в повній невідомості. Немає потреби боятись того, що є неминучим.
    Людина, яка боїться смерті, морально помирає ще задовго до смерті. Ісус навчав, що потрібно жити днем сьогоднішнім і не думати про день завтрашній. Живіть і насолоджуйтесь кожною секундою свого існування на Землі, а там, як Бог дасть...

а де твій аватар? :)