ветерану чого? Ви в курсі, що офіційно ветеранами 2 світової в Україні вважаються ті, хто брав участь у бойових діях включно до 1954 року? Простий приклад: бабусі дружини зараз 84. Вона була вивезена у Німеччину на роботи в 14. А скільки ж має бути людям, що воювали вже у 41-му? Навіть якщо на той час їм було 18, то виходить 88. Скільки маємо справжніх ветеранів, а не ряжених із ювілейними брязкальцями на піджаках? якось виставлю фотку з урочистого заходу в 37-й школі Донецька. Цього року на лінійку в день останнього дзвоника ветеранів уже не запрошували, бо нема (або ноги не носять), от запросили "прєдставітєля казачєства". Той прийшов, у мундирі військового зразка і весь всипаний медалями (не знаю, може і мейдінчайна)... Отакі у нас зараз "герої".
Навіщо трамвувати психіку літньої людини? Хіба вона підбурює? Вона є забамбуленим пішаком...А підбурювачами є ті, про яких я писав... Якщо Ви думаєте, що я перелякаюсь сказати в вічі ветерану те, що я думаю, то даремно, якщо піти на принцип...Але навіщо? Створити скандал на рівному місці, віднімаючі у старої людини його особистий привід для гордощів? Чи може Ви вважаєте, що старі люди всі є надзвичайно мудрими і краще за всіх розуміють, що тоді відбувалось?...Не треба забувати, що то була їхня молодість і не годиться плювати на неї. Нехай собі тішаться... Мене хвилюють підбурювачі, які війни і не нюхали, і знають про неї тільки з радянських, ідеологічно вивірених джерел...Ось такі, як Ви, наприклад, пане Олдман... ---------- Додано в 08:13 ---------- Попередній допис був написаний в 08:08 ---------- Дійсно, останній призов, що прийняв участь в бойових діях був 1927 року народження... 2011 - 1927 = 84 роки!!! Та таких ветеранів ще й пошукати треба... З чоловіків у нас до таких років рідко хто й доживає.
Подсунут выродки из ВО "Свобода" какого нибудь проплаченого дедушку из западной Украины , оденут его в нацистскую форму , и за 200гривен он "все роэкаже". Поймите , что последний настоящий ваш нацборэць давно упокоен Советской Армией еще в 50-годах в схронах.
А ваш, подсунутый выродками из "Родыны" и проинструктированный алкашом Кваснюком за сколько гривен расскажеть ?
100 гривен - койко-место в домике на троих недалеко от одесского пляжа. До чего противно читать весь этот лай, ведь разумные люди, вы никогда не переубедите друг друга и тем более никогда не помиритесь. Кто будет спорить? Тусящих в этой темке я начинаю уважать всё меньше и меньше. Ибо политика - говно, а когда говно роют сапогами, начинает всё сильнее вонять. Благодарю за минусы, жду.
А що ви маєте спільного з українством? Коли родина вмостилася в Україні? І з яких країв? Рязанщини? Вологодщини? Чи прислали мордувати українців? Бо гени шовінізму і українофобства в вас залишилися незмінними.
А як же. Це ж все українці винні. Вони росіян голодом морили, мордували, винищували, в Сибір висилали. А тепер ще бачите хочуть українську мову другою державною зробити. А в росіян нема іншої думки крім як виростити хліба і накормити того українця, як їм побільше заводів побудувати, як розвинути їхнє мистецтво. І така невдячність.
А ви заберіть звідси своїх саатєчєствєнніков - українофобів-шовинюг, а нормальним українцям воно абсолютно непотрібно і вони забудуть про цю гілку. А ще іншій категорії шовинюг нагадайте, що український прапор є синьо-жовтого кольору, а червоні ганчірки - це символ окупації України під яким було вимордовано десятки мільйонів українців. Українці не починали катавасії з червоною ганчіркою і слава Богу, почали про неї забувати.
Украины? А России? Банда моральных уродов, которая уничтожила страну, имевшую все шаншы стать могущественной и богатой державой. Убившая лучших своих сыновей. Я люблю Россию. Посильнее многих. Оккупирована была Россия, остальных накрыло осколками.
Так то воно так. Але якщо подивитись, то більшовики опирались на багнети насамперед російських солдатів і матросів. Зверніть увагі на те, що в центральній Росії практично не було якихось антибільшовицьких заворушень...Були повстання на Волзі, на Дону, на Уралі, в Прибалтиці, на півночі...Не було повстань в центральних промислових районах. Навпаки, саме звідти і рекрутувались загони продармійців. От на них і різному інтернаціональному наброді і базувалась військова потуга більшовиків...Без них більшовикам України нічого б не вдалось, бо їхня підтримка тут була надзвичайно слабкою, за винятком Донбасу... Так що, як кажуть, з пісні слів не викинеш.
Яремо, це Ви так думаєте, чи це має цифрове підтвердження? Можна я Вам повторю одну цифірку. До ХІ.1944 року в західних областях України було сформовано 203 винищувальних батальйона - 27 796 чол і 2997 груп сприяння - 27 796 чол. І це з місцевого населення... Розказати проти кого?
Та повторюйте, хоч до нестями... Скажіть ще скільки українців було поставлено під ружжо в роки ВВВ...І всі вони з ентузіазмом пішли в бій за Родіну, за Сталіна... Якщо ти відмовляєшся йти в яструбки, то ти є "пособніком бандеровской сволочі", з усіма витікаючими наслідками...Про наслідки будемо гутаріть? Чи і так все зрозуміло? А, взагалі-то, ми с паном Бореєм дискутували з приводу встановлення більшовицької влади...
Добра, москаль винен... А скільки "сопротивлявшихся" здалось добровільно? Мало того, що здалось, ще й співпрацювало проти своїх? Зважте, не пішли в Європу, не бились до останньої краплі, а здались? ---------- Додано в 11:13 ---------- Попередній допис був написаний в 11:11 ---------- Дитскусія Ваша з паном Бореєм? Дивно... Я зреагував на Ваш, не зовсім правдивий спіч, пану ПівнічномуВітру...
То їхнього сумління справа...Не всі можуть витримати боротьбу в безнадійних умовах...Тим більше, що в Європі, відірвані від свого народу і рідної землі вони, були б чужинськими зайдами...А Ви розмірковуєте і зловтішаєтесь з людей з позиції переможця, сила якого була просто не порівнянна з потугою УПА...Проти цієї сили не встояла навіть УНР, яка побільше ресурсів мала...Та що там казати, проти цієї сили не встояла наймогутніша держава Європи... ---------- Додано в 11:23 ---------- Попередній допис був написаний в 11:17 ---------- Дивіться в темі "Справжнє обличчя Росії"...
Все Ви, Яремо, можете пояснити... Тут Ви помиляєтесь... Через село Кавсько дрогобицького повіту, малу Батьківщину мого батька, вояки УПА йшли в Європу три доби... Суцільним потоком. Свідків ціле село... Тепер про зловтішання. Я зневажаю партфункціонерів ОУН. Але про людей, які воювали, я зовсім іншої думки. Про УНР краще не будем... Тодішню владу можу охарактеризувати одним словом - лузери. Маючип все в своїх руках, і армію, і хліб, і ресурси, довіру народу, прохіхікали Україну.