Червоні прапори

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем kjk, 24 чер 2011.

1. kym

kym Well-Known Member

Ну знову підтасовуєте..... як шуллер в картах
    Я вам про допис Яреми а ви мені про документи 70 річної давності, які вже є надбанням історії.... недобре так

• Подобається Подобається x 2
  2. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

нє, я не заанґажований, але цікаво розібратися: у нас є армія??? Чи ми маємо кілька десятків тисяч дітваків, яким автомат лише на присягу дають, а керують тими пациками п"яні офіцери??? Ви зі Стрия... і де аеродром? Прапори познімали в 90-х редуктори й мотори, що в ангарах не могли відкрити двері, а потім бетонними плитами торгували, якими нарід собі коло хати подвір"я вистеляв... І так практично всюди!!! Ми не маємо армії.
    Де-юре вона є.. а де-факто??? Я впевнений, що е справжні офіцери, але більшість із них у разі чого за що б воювала??? За Україну?
    А бандерівці - окрема розмова.. у моєму селі 2 були такі пройдисвіти, що своїх обдирали й убивали: одного самі бандерівці "прибрали", а другий сам застрелився, коли НКВС притиснуло... А були ще й такі, що воювали і полягли в бою. І що???
    А нічого... бо наклали головою за "свій рідний край"... хай навіть розуміння цього поняття в одних обмежувалося селом, в других - кількома селами, третіх - районом...
    Пробачте, але не можна так говорити "просрали", бо ті люди хоч боролися... а сучасна армія і не бореться, але ПРОСИРАЄ на кожному кроці... причому вже давно!!!

п.с. маленька деталь, розказав мій стрийко, як мав одного знайомого, що відсидів у таборах близько 15 років, у часи незалежності він розказував, яким же насправді затятим упівцем був, як боровся і як його нквд нагинало, коли зловили. А потім один чоловік стрийкові шепнув: насправді той "свідомий" мотав свій строк за те, що під шумок бандерівщини створив банду і обдирав людей, а сам ніколи ідейним не був, просто в таборах "наблатикався"...
    Це я до того, що герої сиру землю їдять і навіть не знаємо, де їхні могили.
    Просто обережнішим треба бути із такими категоричними висловлюваннями, бо всюди є і світлі, і темні постаті.

одна деталь: ЗВІДКІЛЯ ЦИТАТА????
    Хто автор такого визначення? Це авторитетна людина чи то цитата із Бальшой Савєцкай Енциклапєдії, просто прибрано означення "БЕРЖУАЗНИЙ"? :)
    Спробуйте подати цитату не тільки з того джерела, яка вам особисто імпонує, а хоча б із 2 протилежних... можливо, золота середина (синтез) виявиться кращою?

---------- Додано в 00:56 ---------- Попередній допис був написаний в 00:48 ----------

то добре, але бажано на все дивитися в динаміці...
    із ВКПб все зрозуміло... вони на словах пішли далеко, а на ділі ще дальше. Наслідки очевидні: наша держава і зараз живе за принципом "красивої картинки"

Із НДСАП також усе ясно... Нюрнберг поставив крапку.

А чому ж ОУН взято за 1929 рік? Пізніших нема???
    Виявляється, що є. Ось, наприклад, УГВР:
    http://forum.ottawa-litopys.org/documents/doc0203_u.htm

• Подобається Подобається x 4
  3. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Простите - а почему УГВР? Это что - партия? Пан VasMT привел партийные программы. А сравнивать круглое с зеленым - это по-каковски? И потом - УГВР - ширма, созданная ОУН для "увеличения базы" - без отказа от своих программных установок! Это называется просто - окозамилювання! :)

4. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

5. SemperTiro

Партійні програми, які з часом зазнали змін. УГВР - це приклад того, яких змін зазнала ідеологія партії.
    Окозамилювання - це те, чим займається БУДЬ-ЯКА партія та будь-яка влада... і тут нема винятків. Ось у цьому ВСІ однакові

особисто я того не потребую... в мене інші життєві пріоритети :)
    Такого штибу фанатиків можна знайти в будь-якій політичній силі, бо будь-яку ідею можна радикалізувати і довести до абсурду. Яскравий приклад: християнство - це релігія, спрямована на любов, але скільки злочинів робили, прикриваючись іменем Ісуса Христа, один Бог знає...

6. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

Если человек ВОЕВАЛ против фашизма под Красным Знаменем , если человек всю свою жизнь РАБОТАЛ , под красным флагом(а красный флаг-символ крови , пролитой людьми в борьбе против фашизма и национализма) , то как этот ЧЕЛОВЕК должен признавать навязанные ему антисоветские жовтоблакитные символы и трызуб ?

7. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

• Подобається Подобається x 3
  8. DISBATya

DISBATya Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  9. VasMT

Карабін, а що такого страшного Ви побачили у дописі Дисбаті?
    Все вірно і згідно із вченням того чувака, що у Вас на аві... Совєти були проти жовтоблакитних символів і тризубу. Всі, хто діяв під цими символами і кольорами - антисовіти... Все вірно. Чи можливо Ви думаєте інакше?

10. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

зовсім не так як ви

11. VasMT

От із цим я згідний. Тут ніякихз заперечень не маю. +100500. :)))

12. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Божевільного, що втік з бедламу, треба опасатисяо_О...

13. Andr

Andr Well-Known Member

Ну що ви всі так так не любите радянську міліцію? Шо після получки регулярно жовто-блакитний уазік забирав?:haha:

14. SemperTiro

дуже багато воювали під червоними прапорами не тому, що поважали цей прапор, а тому, що тому... вибору не було. Якби в СРСР прапор був кольорів веселки, то воювали б проти нацизму і фашизму під такими стягами.
    Працювали ж під червоними прапорами здебільшого ті, кого обмежувала колючка по периметру і вишки з автоматниками-кулеметниками. Інші просто працювали.
    Не виводьте прапор у культ.
    Червоне полотнище таке ж "нав"язане", як і жовто-блакитне... Хоча в останнього більша і чистіша історія.
    про "антісавєцкає"... Ви де живете? Ще в СРСР чи УРСР??? Про яке савєцкає чи антісавєцкає може йти мова??? А одягаєте ви савєцкі джинси? А п"єте савєцку кока-колу?! (між іншим, вона була настільки ж антісавєцкай, як і жовто-блакитний стяг!), а рекламу на вулицях з оголеними жінками савєцку бачитей? Та у вашому житті на кожному кроці антисавєцкі елементи, але ви причепилися чогось до прапора і тризуба, які були ще за тих часів, коли навіть слова комунізм не існувало.
    Не пересмикуйте факти.

До речі, про "воював"... Той, хто зараз із піною на вустах обстоює червоний прапор, "воював" здебільшого особістом, снабженцем, заградотрядовцем або спецом НКВС, СМЕРШ і т.п. А справжні фронтовики або вже повмирали, або стільки всього надивилися, що навіть зараз того згадувати не хочуть і бояться. Багато народу воювали місяць-два - а потім каліками додому. Що вони можуть розказати про війну?
    Не так давно читав спогади фронтовика, який пройшов від 41 до 45-го...
    ось лінк - http://lib.ru/MEMUARY/1939-1945/PEHOTA/nikulin.txt (коротко тут http://www.istpravda.com.ua/reviews/2011/05/16/38661/). Я раджу кожному почитати повністю. Там і про "Зародінузасталіна" сказано і багато чого іншого. Класний погляд інтелігента на те, що творилося, особливо цікаво оповідається пр оте, що було після того, як армія визволителів перейшла кордон СРСР. Тільки з таких книг видно, як одні воювали, а інші "воювали"... А мемуарам воєначальників віри нема і красива казка про те, як люди "ваєвалі пад краснимі знамьонамі протів чуми в зільоних мундірах" не більше, ніж казка, в якій тільки частка правди. А саму правду ми ніколи не дізнаємося.
    Навіть коли архіви відкриють (а пора би вже!!!), більшість просто не зможе повірити документам. Одні тому, що реальність буде надто жорстокою, інші тому, що зараз нафантазовано занадто багато. І я свідомий того, що можу опинитися як серед перших, так і серед других. Хоча поки щос тараюся дотримуватися поміркованого нейтралітету і надалі не хотів би ставати у лави якоїсь групи.

---------- Додано в 00:12 ---------- Попередній допис був написаний в 00:07 ----------

П.с.
    а ще під червоними прапорами "проливали кров" (читай "випускали тельбухи, трощили черепи, молотили кістки, палили шкіру, дірявили черепи і розкидали шматки плоті") у Манчжурії, Китаї, Кореї, Японії, Афганістані та багатох інших "гарячих точках".
    Синьо-жовтий такими геополітичними досягненнями "похвалитися" не може... і слава Богу!

• Подобається Подобається x 6
  15. OldMan

OldMan Well-Known Member

Не, не хочу. Мне всё равно как Вы ко мне относитесь.
    А хочу, глядя на Ваши замашки, величать Вас Верховным Жупаном (в добровольном экзиле) Всего Украинства.
    Можно, Ваше Верховноукраинство?
    А я думал Вы стоматолог. Не, если исходить из того, что и зубы и мозг находятся в одном месте - в голове, я готов считать Вас и психиатром.
    Но украинство это ж в душе. А душа где? Неужто в зубах, доктор?

• Подобається Подобається x 1
  16. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Та нє. Навіть тих вже зосталось одиниці...З піною у рота відстоюють прапор ті, що були "шнирямі" при усіляких там комітетах КПРС чи ВЛКСМ зовсім не в часи війни, а значно пізніше, і стукачі КДБ, які, як відомо, ніколи не виходять у відставку;)...

17. OldMan

OldMan Well-Known Member

Yarema, а давайте сделаем так: на следующий День Победы встретимся в Донецке на площади и Вы первому попавшемуся ветерану выскажете всё это в глаза.
    Идёт?

18. Radvan

Radvan Well-Known Member

Сталінізм з його символами, включаючи червоний прапор, має бути засуджений, як і нацизм. Бо не менш кривавий. Треба це зробити, перегорнувши сторінку, щоб вона не тягнула нас назад. Хтось і під гітлерівським стягом чесно трудився, але ж нікому не прийде в голову возвеличувати символіку нацистів.

• Подобається Подобається x 7
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

А от голови теж різні бувають....

• Подобається Подобається x 5
  20. kym

kym Well-Known Member

А хочете ветерана який вам все це в очі розкаже.....????

а де твій аватар? :)