Я конечно промолчу про икру. Но читая ваши дописи, захотелось (ёк-макарёк) Пацан слазил в погреб и достал баночку. Приправил чесночком и сижу уплетаю читая ваши комментарии. Мужики имейте совесть. Лучше бы про чёрную, не нравится она мне или хотя бы про икру морского ежа.
Привезла зі Львова собі баночку ікри, бо тут в Польщі такі самі баночки продають, але значно дорожче. Отож, на моїй в складі є E200 (Сорбиновая кислота) та E239 (Гексаметилентетрамин). З Вікіпедії: В мене 140 г баночка. Там може бути 1/1000 - 2/1000 Е200 від маси. Тобто в моїй баночці 0,14 - 0,28 г Е200. Я важу 50 кг, значить моя добова доза Е200 = 50*12,5 мг (беру середню, бо не знаю як це умовно-безумовно) = 625 мг. А в моїй баночці максимум має бути 280 мг. Значить за добу можу з'їсти 2 баночки ікри А так як я в рік з'їдаю 2 баночки ікри, тож це нестрашно. А в Україні дозволено.. Риюсь в неті.
Как рассказывал не так давно мой знакомый патологоанатом - Трупы молодых долго разлагаются из за питания, а печень и состав костей вызывает ужас.
Після того, як написала той допис, теж така думка відразу прийшла.. Взагалі-то ходила раніше по супермаркеті з видрукованою шпаргалкою-списком поганих Е. І не купувала продуктів з тими Е, або тих продуктів, де є багато Е, або коли вказано, що є добавки, а які - невказано. Загубився листочок під час переїзду, а потім забулось. Ось через цю тему знову собі згадала, буду друкувати ще раз. Бо молодь купує не те, що краще, а те, що дешевше. І відповідно їсть сміття. Але то вже інша тема..
Да нет не иная тема, это к тому что мы большую часть своей жизни питались без консервантов. И в икре их тоже не было. Если правильно обработать и хранить икру, она хранится не менее полгода. Вот расфасовывать её надо перед продажей. Красная икра чем темнее тем хуже. Тёмно красную, не советую кушать.
А як щодо випадання ікри з банки? Бачила у Львові рекламний бігборд фірми, яка виробляє ікру, де було написано, що якщо перевернути банку з ікрою і ікра не випаде, то значить - добра.
Это смотря какая банка и честно сказать я этого не знаю. Но что знаю точно, отличная икра делается сразу по месту добычи, а не за 1000 миль. Она не должна прилипать к зубам. А когда ешь, должна лопаться, а не как манная каша.
Даже кустарно посоленную, читай свежую, можно просто положить в морозилку - она замерзает и не портится. Потом разморозил и ешь... Кило икры в Южно-Сахалинске в прошлом году стоило 300 р.
Прочитал ваши комменты и вспомнил "Капитанскую дочку" Пушкина и притчу об орле и вороне. --- Слушай,-- сказал Пугачев с каким-то диким вдохновением.-- Расскажу тебе сказку, которую в ребячестве мне рассказывала старая калмычка. Однажды орел спрашивал у ворона: скажи, ворон-птица, отчего живешь ты на белом свете триста лет, а я всего-на?-все только тридцать три года? -- Оттого, батюшка, отвечал ему ворон, что ты пьешь живую кровь, а я питаюсь мертвечиной. Орел подумал: давай попробуем и мы питаться тем же. Хорошо. Полетели орел да ворон. Вот завидели палую лошадь; спустились и сели. Ворон стал клевать да похваливать. Орел клюнул раз, клюнул другой, махнул крылом и сказал ворону: нет, брат ворон, чем триста лет питаться падалью, лучше раз напиться живой кровью, а там что бог даст!
У складі усєї ікри в баночках, не залежно від ціни є Е239 уротропін. Це передбачено технологією. Але він в такій кількості, що якщо не їсти щодня по 2 баночки, то це не зашкодить. А ціна ніколи не є мірилом якості. Звичайно по 33-40 грн ікра зроблена з мороженої, але є недобросовісні виробники які і у баночки по 100 грн кладуть заморожений американський продукт. Нехалежне тестування червоної ікри:http://www.test.org.ua/tests/food/255
А мені здається,що червоної натуральної ікри в наших супермаркетах немає,яка б ціна на неї там не була.
Питання не в тому, чи є там справді ікра. Питання в тому, якої вона якості і зарахунок чого забезпечено її консервацію...
Начиталась ваших дописів про жаб*ячу ікру...А для мене гірший звір від жаби тільки миша...Не буду їсти ...і все...